REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu și va fi cercetat sub control judiciar

A.F. 25 martie 2024 | 18:06 1001

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, scapă de arestul la domiciliu şi va fi cercetat sub control judiciar, a decis, luni, Judecătoria Ploieşti.

Patronul Fermei Dacilor scapa de arestul la domiciliu si va fi cercetat sub control judiciarCornel Dinicu

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Dinicu şi au înlocuit această măsură preventivă cu măsursa controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, scrie Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Iniţial, Cornel Dinicu, acuzat de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, a fost arestat preventiv la începutul lunii ianuarie, iar de la data de 1 februarie se află în arest la domiciliu.

Un incendiu devastator soldat cu opt morţi, între care trei copii, s-a produs, în dimineaţa zilei de 26 decembrie 2023, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

Administratorii complexului turistic - Cornel Dinicu,Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie - sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Patronul Fermei Dacilor scapa de arestul la domiciliu si va fi cercetat sub control judiciarincendiu Ferma Dacilor

Potrivit anchetatorilor, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru "intrarea în legalitate" au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

"De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (...), sursa probabilă a incendiului fiind 'efectul termic al curentului electric", preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Conform sursei citate, societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator noncasnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea "pompă de apă" având o putere de 8 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni, scrie digi24.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
miloasa si grijulie cu infractorii ca obicei mortii vor ramane vinovati si aici ca in atatea alte cazuri si nu numai justitia e de vina in primul rand parlamentele care au facut legislatia care permite asta si toate guvernele care au tolerat milioanele de ilegalitati din constructii cum a fost si cea de la colectiv unde sala aia nu ar fi trebuit sa functioneze deloc iar escrocul de piedone nu are nici un stres se viseaza primar
1
0
Daca era aici unde sunt eu Dinicu nu era condamnat pentru incencendiul de la ferma Dacilor care se poate sa fi fost pus de altzi ci pentru ca ferma asta functziona cu multe autorizatzii care cu toate ca sunt obligatorii el nu le avea si pentru asta il lega justitzia si daca mai adauga ca tocmai lipsa acelor autorizatzii a favorizat incendiul aici se face legatura si era acuzat si pentru crima,pentru ca aici nu te joci cu legea adica dao ma naibi de autorizatzie construiesc eu si cand oi avea timp o iau si pe aia,la fel si cu restul autorizatziilor,practic aici si daca tata este primar eu nu pot sa am o firma care sa functzioneze fara toate autorizatziile caci un necaz se poate intampla oricand si atunci eu sunt bun de plata si mai fac si pushcarie.
1
0
Scapă bulangiul de moartea a n persoane
3
1
Scapă de tot. Aveți încredere.
6
2
Foarte ok...nu a fost o infracțiune săvârșită cu intenție ..sunt altii nesănătoși care în libertate pot fi pericol social ..și un accident cu victime multiple e din culpa...și nimeni nu își dorește să fie autorul
2
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108