REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PATRU CORVETE noi-nouțe pentru Forțele Navale. Fifor: „Sper ca în două săptămâni să avem rezultatul licitației!”

PATRU CORVETE noi-nouțe pentru Forțele Navale. Fifor: „Sper ca în două săptămâni să avem rezultatul licitației!”

Replica API 5 noiembrie 2018 | 00:22 377

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, speră ca în aproximativ două săptămâni să se afle rezultatul licitației privind construcția a patru corvete multifuncționale, care urmează să intre în dotarea Forțelor Navale Române. Mai mult, ministrul consideră că anul acesta România și-a atins obiectivele propuse cu privire la înzestrarea Armatei.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a afirmat, în cadrul unei vizite la Arad, că România şi-a atins obiectivele propuse pentru acest an în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei.

„Nu mai departe de săptămâna trecută, MApN a mai achitat încă trei sisteme din rachetele 'PATRIOT' cu bătaie mare, exact ceea ce ne-am şi propus. Anul acesta, în februarie, am achitat primul sistem 'HIMARS'. Suntem în plină procedură de licitaţie pentru cele patru corvete multifuncţionale care urmează a se fabrica într-un şantier naval din România şi sperăm ca undeva în maxim două săptămâni să putem avea rezultatul acestei proceduri de licitaţie. Avem în plină desfăşurare procedura de negociere cu fabrica de avioane din Craiova pentru reabilitarea avionului Şoim YAR 99, procedură pe care sperăm să o închidem anul acesta. De asemenea se află pe rol procedura de achiziţie pentru platformele multifuncţionale pe roţi, respectiv camioanele pentru Armata României", a declarat ministrul Mihai Fifor.

Reamintim că la licitație a depus documetația și Șantierul Naval Constanța în asociere cu grupul industrial francez Naval Group.

F.B.

Citește și: Parteneriat strategic între Șantierul Naval Constanța și Naval Group din Franța pentru construirea corvetelor militare

Forțele Navale se modernizează! Ce condiții pune Ministerul Apărării pentru construirea celor patru corvete multifuncționale

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta tace si face si are foarte multe realizari. deci sigur va fi schimbat din functie!
5
4
asta a facut licitatie, coilos daca mai statea putin le lua pe usa din dos
5
2
Domnul ministru a aflat ca e pe lista de plecare din guvern si hopa ,cateva petarde pt presa.
3
2
cu toate ruginiturile cumparate de romanica nici nu stii ce urmeaza ,desigur alte ruginituri,muiepesede
6
1
Din presa olandeza , pe net ::::::: vlissingen-eet-nu-eenmaal-van-damen-a2752330
9
0
Din presa olandeza , pe net ::::::: Corruptie-onderzoek-verkopers-van-scheepsbouwer-damen-doen-wereldwijd-verdachte-betalingen-a2687740.
8
0
Aha, deci intr-un santier naval, care va castiga licitatia.Ati citit cei interesati din Santierul naval Mangalia? Cand asa, cand asa, in functie de cum bate vantul.Corvete, corvete, ce...curvete!
7
0
Ati platit fierul vechi al fregatelor aduse cu shpaga de radu duda.Din acel buget le-ati fi avut pe astea noi de mai mult timp.O ancheta ceva ptr monarhia salveaza -beleste de bani Romania?????
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272