REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Pensiile speciale ale magistraților, parlamentarilor și foștilor președinți, eliminate în Comisia de Muncă. Soluția aleasă pentru militari

Pensiile speciale ale magistraților, parlamentarilor și foștilor președinți, eliminate în Comisia de Muncă. Soluția aleasă pentru militari

Replica API 18 decembrie 2019 | 04:51 801

Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților a adoptat, marți, prin vot, amendamente privind eliminarea pensiilor speciale pentru:

- parlamentari

- magistrați

- funcționari publici parlamentari

- corp diplomatic și consular

- Curtea de Conturi

- foștii șefi de stat

RĂMÂN CU PENSII DE SERVICIU:

- Militarii (angajați din apărare, interne, servicii, polițiști)

Momentan se discută pe amendamente și nu s-a dat un vot pe raportul final. Există posibilitatea să mai apară modificari până la sfârșitul ședinței.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am pensie speciala si ma doare in cot de voi la munca fricosilor stati si inghititi in gol si altii si fac toate placerile iesiti in strada nu macaniti doar pe net
2
0
Legat de taieri de pensii speciale VRAJEALA din Parte PNL-ului
0
0
Pentru jegurile care au comentat mai jos. Ma pis pe voi prostilor sa va iau familiile in pula iar voua sa va dau muie cu tot cu pensiile voastre speciale. Toti boschetarii s-au gasit sa comenteze. La munca mai gloabelor.
1
0
Pensiile de serviciu pentru militari au fost introduse de domnitorul Alexandru Ioan Cuza!
1
1
Ia spune tu ANA daca militari primeau pensiiile astea de serviciu si in anul 1990 si daca nu atunci in ce an li s-a facut cadoul asta din partea statului Roman si de catre cine ?,pentru ca tot te dai tu cunoscatoare.
2
0
Daca CCR, alti hoti si aia, au facut legea in asa fel sa nu le poata fi anulta speciala, PNL si Orban o pot impozita acum cu 99 la suta. Si la anul initiat referendum pe aceasta tema iar vointa poporului devine LEGE. Si asta se poate! PNL faci sau nu treaba asta? Ne scapi de sugativele, capusele astea ingrasate cu sangele romanilor???
6
2
Militarii au pensii de serviciu nu pensii speciale. Este o mare diferenta, dar nimeni nu lamureste problema asta!
3
4
cadrele nu faceau nimic,taiau frunza la caini,bateau soldatii care nu faceau bine comenzile,imi pare rau ca mi am pierdut 2 ani sin viata,bine ca am depasit varsta de a pleca la un eventual razboi ca daca nu refuzam sa lupt pt Romania,preferam puscaria,am la serviciu 3 APEVISTI,UNU A IESIT LA 39 ANI LA PENSIE CU ORDONANTA,A PRIMIT SI 40000 MI LEI,ACUM ARE 62,LA MARINA A FOST OFITER,ALTUL ARE 56 DE LA AVIATIE OFITER A IESIT LA 40 ANI SI ALTUL ARE 69 DE LA ALTILERIE OFITER ,A IESIT LA 42,ACUM LUCREAZA CU MINE LA FIRMA,VIN BAIETI TINERI SI VOR SA SE ANGAJEZE SI POT SIN CAUZA LOR CA TIN LOCURILE
8
4
NOI VREM : Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
11
4
Pe isarescu si vasilescu chiar nu.i vede nimeni ?? Pe bune , in afara de pensile ordinare cu impact economic devastator la ce.i folositi ?? Astia in afara de mancat cacat despre pensile si salariile altora , chiar nu vedeti ca nu fac decat rau ?? Chiar nu vede nimeni aceste cancere ale economiei nationale si implicit impactul asupra bugetului ?? Numai de chiori avem parte cand vine vorba de astia doi ?
4
1
Cred ca suntem singurul popor din lume care ne defaimam armata. Va propun un referendum pentru desfiintarea ei si atunci toate lumea va fi mai fericita cu cei 2% din PIB alocati pentru alte chestii. Ce ziceti? Va bagati?
9
5
Bai oamne buni intelege.ti ca militarii nu primesc pensii speciale....si daca nu stiati ..daca ar fii sa primeasca dupa cotizatie...un militar pensionar ar trebui sa incaseze cu vreo 2000 ron mai mult ...asa ca nu mai vorbiti aiurea ...aici exceptand ofiterii superiori ..care deh ...geme tara de generali
13
3
O sa mi trimit copiii la militarie. Pensii la 40 de ani, pensii speciale, gratuitati si onoruri. Indiferent daca lupti in Kosovo, Afganistan, veteran, sau stai cu curu pe scaun in Romania si mananci de la popota. Indiferent daca stingi incendii sau doar ai munca de inspector la birou. Ori daca stai in strada sa te bati cu soferii beti sau drogati cu hotii, ori doar muti hartiile cu "secret de serviciu" pe holurile politiei. Alte meserii sunt neimportante in Romania. Inginerii, economistii, fierarii, constructorii, electricienii , etc. sunt nesemnificative si usoare chiar inutile cateodata.
14
7
Nu reusiti voi cu magistratii!Ce nu stiu ei sa imbarlige cuvinte sa dea motivari in favoarea lor?
11
2
Tot e bine ma tzac-pac,daca Curtea Constitutionala refuza legea asta atunci sa argumenteze dece au acceptat prima decizie a parlamentului pe legea asta si acum dece refuza decizia aceluias parlament,practic sa spuna burtosi aia ca parlamentul doar propune ei aproba ce le convine si anuleaza ce nu le convine.Poate daca anuleaza astia legea iese lumea in strada sa le arate burtosilor ca nu sunt ei atotputernici in Romania cum nu a fost nici PSDeu.
8
4
doecamdata a trecut doar de comisie. dar , in cazul in care va fi votata de parlament , magistratii o vor ataca la curtea suprema , unde va fi judecata tot de... magistrati. asa ca , stati linistiti cu fatalau pe post de cioclu al orasului !
15
0
Nu se taie nimic, dar prostii cred in asa ceva.
10
1
sri-ul? sri-ul? sri-ul?
6
3
militarii iau cam 90 % din totalul pensiilor speciale !!!!!
6
17
S a revenit la normalitate.
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212