rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PENSIONAR venit cu BILET DE TRATAMENT pe litoral: “Dacă ştiam aşa ceva nu veneam să îmi pun viaţa în pericol cu bună ştiinţă”

Unii pensionari veniţi pe litoral zilele acestea prin tichet de la Casa de Pensii, în baza trimiterii de la medicul de familie, sunt nemulţumiţi de serviciile unităţilor de cazare. Mai exact, este vorba despre cel puţin două dintre pensionarele care au ajuns pe litoral pentru tratament la Hotelul Traian din Eforie Nord. Una dintre doamnele pensionate pe caz de boală, care suferă de diabet, cazată prin bilet de tratament la acest hotel, a susţinut că nu există meniu de regim, iar lucrul acesta îi pune viaţa în pericol. De asemenea, precizăm că unităţile de cazare nu sunt obligate să ofere şi astfel de servicii. Spre exemplu, potrivit directorului Hotelului Traian din Eforie Nord, unitatea nu are obligaţia de a oferi masă pentru persoanele care suferă de diabet, ci de a oferi servicii de tratament reumatologic, lucru pe care îl oferă cu mare atenţie celor sosiţi aici pentru tratament, însă doreşte să facă demersuri pentru a asigura şi meniuri pentru persoanele cu această afecţiune. În acest sens, oamenii care aleg să plece cu bilet de tratament la una dintre unităţile din ţară, trebuie să se informeze personal în legătură cu toate aspectele, înainte de a pleca de acasă.

De menţionat este faptul că aceasta a sesizat chiar şi autorităţile locale faptul că a venit să se trateze de o boală, însă riscă să plece direct pe patul de spital din cauza faptului că nu i se oferă meniu de regim, pentru diabetici. Nu ar fi vina Casei Naţionale de Pensii pentru această situaţie.

Şi până la urmă nici a medicului de familie pentru că nu are de unde să ştie ce meniu are hotelul respectiv. Casa Naţională de Pensii are contracte cu multe unităţi din ţară. Oamenii au venit să se trateze de reumatism. Oamenii completează o fişă cu zonele în care doresc să se ducă pentru tratament. Apoi, după o analiză şi în funcţie de locuri, tot aceşti oameni semnează dacă vor să se ducă în staţiunea respectivă, la unitatea respectivă sau pot respinge şi merge în altă perioadă exact acolo unde îşi doresc.

Una dintre persoanele care au ales să vină la tratament la unul dintre hotelurile de pe litoral s-a declarat nemulţumită de faptul că nu se asigură masă de regim, pentru persoanele care suferă de diabet. Aceasta a venit să se trateze de o boală reumatoidă, însă suferă şi de diabet şi are nevoie de alimentaţie de regim, lucru pe care acest hotel nu îl oferă. Menţionăm că în mod normal cele 3 mese pe zi erau incluse în tichet, însă în condiţiile în care nu se oferă meniul de regim pensionarii sunt nevoiţi să îşi achite mâncarea.

“Când am vorbit cu doamna director a hotelului în data de 3 octombrie mi-a spus că nu am decât să întrerup biletul şi să plec acasă. Aici nu dă de regim!!! Bineînţeles că dacă ştiam aşa ceva nu veneam să îmi pun viaţa în pericol cu bună ştiinţă. Poate pe viitor vom putea din timp să ştim că nu primim regim şi să ne orientăm spre cei ce ne pot ajuta şi cu regimul. Am sesizat telefonic şi Protecţia Consumatorului Constanţa unde am vorbit cu o doamnă de acolo”, a declarat una dintre pensionarele venite cu trimitere din Braşov pentru tratament la un hotel din sudul litoralului.

Conducerea Hotelului Traian NU are obligaţia să asigure meniu de regim, însă face tot posibilul să le asigure clienţilor cele necesare

Conducerea Hotelului Traian nu are obligaţia să asigure meniuri de regim. Cu toate acestea, reprezentanţii hotelului au declarat pentru Replica de Constanţa că anul viitor vor face tot ce se poate pentru a asigura celor care vin prin Casa de Pensii la hotel, pentru a face tratament reumatologic, dar care suferă şi de diabet, 4 variante de meniuri pentru regim. De asemenea, directorul Hotelului Traian a mai precizat că din toate persoanele aflate în aceste zile pentru tratament reumatologic, sosite prin bilet de tratament, două dintre ele au menţionat că doresc masă specială. Una dintre persoane a precizat că suferă de diabet şi doreşte meniu special, iar altă persoană a precizat că nu poate consuma alimente sărate. Conducerea ar fi ţinut cont de nevoia celor două persoane, eliminând la cererea doamnei chiar şi smântâna din ciorbă.

"Pentru doamna care suferă de diabet am chemat chiar şi şeful bucătar. Am rugat-o pe doamnă să scrie pe o hârtie ce anume doreşte şi are voie să mânănce în condiţiile în care are diabet pentru a putea să îi oferim masa necesară. Aceasta a scris două feluri de mâncar, printre care şi cartofi prăjiţi. Dar aceasta scrisese ce nu are voie să mânance, nu ce are voie. Acum o săptămână am vorbit personal cu dânsa şi am întrebat-o cum este la restaurant, aceasta spunându-mi că este foarte bine. Ulterior ne-a cerut să scoatem smântâna din ciorbă şi aşa am făcut. Am scos smântâna din toate ciorbele.", a declarat Cristina Fătu, directorul Hotelului Traian din Eforie Nord.

De asemenea, conducerea hotelului are în vedere şi aceste necesităţi ale persoanelor care vin prin bilet de tratament, prin Casa de Pensii, şi au declarat că pentru anul viitor doresc să includă pentru aceste persoane şi meniu de regim, deşi acest lucru nu este obligatoriu. "Pentru anul viitor ne organizăm şi vorbim cu un nutriţionist, un specialist, şi vom introduce meniuri de regim, 4 variante. Totodată vreau să spun că noi am mai organizat mese special pentru persoanele care suferă de diabet. Spre exemplu, anul trecut am avut 16 persoane.", a adăugat pentru Replica de Constanţa, directorul hotelului Traian, Cristina Fătu.

Cum se acordă biletele de tratament?

Potrivit CNPP, durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Punctajul aferent fiecărei cereri este obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

Dacă, în urma calculării punctajului în aplicaţia SPA, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii 2 ani. Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit. Dacă şi după parcurgerea acestor două etape se identifică cereri cu acelaşi punctaj final, atunci persoanele se ordonează după numărul cererii, având prioritate cererea cu numărul cel mai mic.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Biletele eliberate pot fi anulate cu restituirea integrală a contribuţiei în următoarele situaţii: atunci când titularul nu se poate prezenta în staţiunea înscrisă pe bilet la data începerii seriei, din motive familiale (deces, etc.), juridice, calamităţi sau urgenţe medicale atestate cu documente (ale titularului sau membrilor de familie); atunci când din motive personale, se renunţă la bilet, cu anunţarea prealabilă a casei teritoriale de pensii cu cel puţin 7 zile calendaristice înainte de data începerii seriei înscrisă în biletul de tratament; în situaţia în care, titularul, deşi s-a prezentat în staţiune la data înscrisă pe bilet, nu a fost cazat, prezentând motivaţia scrisă a unităţii prestatoare de servicii balneare. Aceste cazuri se raportază, în scris, de către casele teritoriale de pensii, la CNPP.

Solicitarea de restituire a contribuţiei poate fi depusă în termen de maxim 90 zile calendaristice de la data începerii seriei înscrisă în biletul de tratament.

Paula SOLOMON

vineri, 12 octombrie 20186592
Comentarii

00gigi2(15 oct 11:19)
bazele de tratament din eforie au profil balneo, nu digestiv.din articol se intelege ca o singura persoana a avut probleme si pentru asta replica scrie un articol de 2 lei.rusine !!! in loc sa sprijiniti investitorii locali care asigura si locuri de munca pune-ti botul la pensionarii veniti cu bilete gratuite la tratament si care stau acolo pe carca noastra,a salariatilor.
02Gigi(13 oct 09:08)
Pai in alea 16 zile se mai plictiseste si omul, trebuie sa faca putin circ. In loc sa se bucure de tratament, stau ca bufnitele si mananca bors aiurea...
01NUD(12 oct 20:58)
VIN PARTARIII MOSI LA PLAJA DE NUDISTI
12Pensionar(12 oct 16:36)
Contractele se fac in urma organizarii licitatiei ce cuprinde niste dosare frumos ticluite cu un pret la cazare,masa si tratament al ofertantului.Din ceea ce reiese din documente si realitate e o diferenta enorma.Sunt locatii cu conditii bune de cazare, dar lasa de dorit masa sau invers.Tratamentul este stabilit de medic in functie de afectiuni si de dotarea bazei .Dar sunt si persoane beneficiare de un bilet de tratament care vor de 2 lei si frectie la picior de lemn.Le deranjeaza si pisica care merge pe acoperis.Daca vreti sa stiti cu ce se confrunta si un hotel, faceti cateva investigatii.
52CRS(12 oct 11:08)
Operatorii economici ,hoteluri, sanatorii, care au castigat licitatia cu CNPP, sunt obligati sa respecte conditiile impuse de aceasta prin caietul de sarcini si implicit prin oferta tehnica pe care au depus-o. Orice nerespectare a acestor conditii duce la suspendarea contractului. Daca CNPP a fost sesizata, de ce nu ia masuri?
18Client(12 oct 09:43)
Si pentru persoanele care sufera de dementa, minciuna si nerusinare ce trebuie sa asigure hotelul ? Poate pe viitor iti faci datoria si te interesezi de conditiile pe care ti le ofera hotelul respectiv. Locatia are regim hotelier care ofera servicii de tratament reumatologic pana la urma. Mergeti la sanatoriu, nu mai mintiti lumea din lipsa de ocupatie acasa !
35lili(12 oct 09:25)
Voi la Constanta asteptati servicii oneste si de calitate? Ba.
29pensionar(12 oct 08:55)
OPC sa verifice cadru legal al contractului cu CASA DE SANATATE de unde aceasta locatie Hotel Traian incaseaza o gramada de bani de pe urma noastra.In cazul in care nu si-a respectat contractul sa-i fie ridicate drepturile de a mai functiona.Si asa nu au mai investit nimic de pe timpul lui Ceausescu cand acest hotel era un renume in Eforie Nord.
48DreakuGol(12 oct 08:09)
Si ce e gresit daca se jucau cand erau tinere? Esti gelos ca tu nu poti la varsta ta? era bine daca taica-tau folosea un prezervativ ca ne scutea de prezenta ta inutila.
37Aurelian(12 oct 06:29)
Casa de Pensii nu are vina, cred ca prin pensionari hotelierii inteleg oameni de peste 60 ani sau poate si mai tineri cu boli destul de grave, sincer aceasta unitate trebuie sa asigure prin logica meniuri pt bolnavi, si in cazul acesta ca nu au respectat contractul si ca oamenii au depus plangeri ca poat murii trebuie ridicata licenta de functionare.
118Vafwteati la regim in tinerete(12 oct 02:42)
Ca sa fie drumul cu oameni.D'aia pleaca pensionarele la tratament. Vor sa intinereasca. Pensionarelor iata solutia intineririi : mergeti la techirghiol si va tavaliti in namol ca purceii dupa care fara sa va spalati va urcati in tren si plecati acasa.Cam dupa 30 de zile faceti o baie...buna.
mai mult...Replica
23 oct 12:37ReplicaPrins în FLAGRANT la Constanța! Un bărbat care vindea droguri, arestat la propunerea DIICOT

Un bărbat a ajuns în atenția oamenilor legii după ce a fost prins în flagrant, în timp ce comercializa droguri de...2681

23 oct 10:22ReplicaAccident rutier la ieșire din Medgidia. Un OCTOGENAR a ieșit pe câmp cu mașina3632
23 oct 09:42ReplicaPRĂPĂD LA STAȚIA DE TAXARE FETEȘTI: CABINĂ SMULSĂ DE UN VEHICUL CU GABARIT DEPĂȘIT!12790
23 oct 00:00ReplicaAUCHAN are de plătit MII DE EURO clienţilor care s-au intoxicat în 2015 la autoservirea magazinului

Clienții Auchan care s-au intoxicat după ce au consumat, în preajma Crăciunului din 2015, alimente la autoservirea...3494

23 oct 00:17ReplicaFEMEI AGRESATE PE STRADĂ! INFRACTORUL DOAR CE IEŞISE DIN ÎNCHISOARE!1439
23 oct 00:00ReplicaDigurile NIMĂNUI: ‘Dacă tot nu au proprietari, ne deschidem un laborator de amfetamine?’2180
23 oct 00:00ReplicaBani de la Consiliu Judeţean Constanţa pentru a aduce acasă o femeie care a murit în Italia

O familie a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Constanța pentru repatrierea trupului neînsuflețit al unei...1219

23 oct 00:00ReplicaFostul director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban, în instanţă: trage cu dinţii să fie repus pe o funcţie de conducere în companie1019
23 oct 00:00ReplicaUn individ a fost ARESTAT pentru furturi CALIFICATE! Printre victime sunt şi rude ale sale657
23 oct 08:48ReplicaDeputatul Banias: 'Iau în calcul să candidez pentru încă un mandat'

Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al...716

23 oct 00:00ReplicaPANOURI SOLARE pentru Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân530
23 oct 00:00ReplicaCRIMĂ la Constanţa! Agresorul a inventat un SCENARIU desprins din filme pentru a scăpa!2812
Vremea
17°14.1° - 18° marţi, 23 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 2.11 m/s din VNV
Presiune: 1031.47 milibari

Loto
6/4921018254547
5/406826313311
joker471926319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 oct 00:00SportMarius Copil s-a calificat în optimile turneului de la Basel

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, s-a calificat, luni, în optimile turneului de la Basel, cu premii...82

23 oct 00:24SportSimona Halep anunță ce face după retragerea de la Turneul Campionilor: 'Îmi iau vacanţă şi o să plec în concediu cu cine îmi place şi cu cine mă simt bine'

Liderul WTA, Simona Halep, susține că va merge într-o vacanță după retragerea de la Tunerul Campioanelor,...434

23 oct 00:18SportRadu Tudor sare în apărarea medicilor, după moartea lui Ilie Balaci: 'Fuma ca un turc, bea șpriț după șpriț, nopți lungi în cârciumi și cluburi'

In Romania, ne place sa ne balacarim, se acuzam inaintea oricarei cercetari preliminare, apar public tot soiul de clovni...1998

23 oct 00:15SportCauza morţii lui Ilie Balaci. Medicii legişti au finalizat autopsia

Momente emoţionante la Biserica Sf. Ilie din Craiova unde a fost depus sicriul cu trupul lui Ilie Balaci. Fotbalistul a...1069

Local
23 oct 00:27LocalFregata „Regele Ferdinand” se întoarce acasă după o operațiune NATO

Fregata „Regele Ferdinand” a încheiat cu succes participarea la Operația NATO „Sea Guardian” și se va...390

23 oct 00:16LocalDealerii care vindeau DROGURI în zona CLUBURILOR, băgați după gratii!

Nouă bărbați, bănuiți că ar fi adus droguri din străinătate și apoi le-ar fi vândut în zona cluburilor și...900

23 oct 00:06LocalÎncepe FURNIZAREA CĂLDURII LA MANGALIA

Goldterm Mangalia începe furnizarea agentului termic, în sistemul centralizat de termoficare, din ziua de miercuri, 24...777

23 oct 00:10LocalFOTO. Adăpost improvizat, DĂRÂMAT de oamenii legii: 'oaspeţii', trimişi în satul lor!

Pe raza municipiului Constanţa îşi fac cuib mai multe persoane, prin locuri ascunse sau mai puţin ascunse. O parte...802

23 oct 00:09LocalBărbat din Cobadin arestat pentru furt în valoare de 7.000 de lei!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției 2 au...2431

23 oct 00:08LocalFără permis, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Negru Vodă, la da de 21 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...425

23 oct 23:50LocalMărfuri contrafăcute în valoare de peste 70.000 euro, reținute de inspectorii vamali

În data de 18 octombrie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a...268

23 oct 23:59LocalFurturi din magazine, cercetate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 21 octombrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani,...330

23 oct 23:58LocalScandalagiu din Cumpăna, condamnat la închisoare!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cumpăna, la data de 21 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în...1059

23 oct 23:51LocalAu început lucrările de asfaltare pe un drum județean

În cursul zilei de 21 octombrie a.c., Regia Autonomă Județeană de drumuri și poduri (RAJDP) Constanța, unitatea...990

Politică
23 oct 00:18PoliticăKlaus Iohannis comentează ridicarea în gradul de general a lui Cătălin Paraschiv

Administrația Prezidențială spune, pentru MEDIAFAX, că MAI a transmis către Klaus Iohannis propunerea de acordare...473

23 oct 00:17PoliticăSenatul a votat: Se desecretizează hotărârea CSAT care a stat la baza protocoalelor SRI-PÎCCJ

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege, inițiat de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu...238

23 oct 00:16PoliticăMarea Unire, celebrată și la Constanţa: simpozion și expoziție de ii și obiecte artizanale

Anul 2018 stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, o sărbătoare a întregii Românii care aduce faţă în faţă...306

23 oct 00:15PoliticăOsman Fedbi, confirmat președinte al Uniunii Democrate Turce din România

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 20 octombrie, Conferința Națională în cadrul căreia...734

23 oct 00:15PoliticăConsiliul Județean închiriază, prin LICITAȚIE, birouri în Centrul de Excelență în Turism „Tomis”

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţie publică deschisă cu strigare, în vederea închirierii...456

23 oct 00:14PoliticăSe plantează intens în Constanţa! Iată zonele vizate!

A început acţiunea care vizează plantarea de copaci în municipiu! Sunt plantați 100 plopi chinezești (Populus...460

23 oct 00:11PoliticăKlaus Iohannis a convocat partidele la consultări, pe tema legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, miercuri, de la ora 15,00, pe tema...204

23 oct 00:09PoliticăAu început lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanţa!

S-a decis soarta Cazinoului din Constanța! De astăzi, 22 octombrie, se lucrează intens pentru punerea în siguranţă...1497

23 oct 00:07PoliticăSalariul minim brut creşte de la 1 noiembrie, în funcţie de studii sau vechime

Guvernanţii ne fac o surpriză. Salariile se vor majora de la 1 noiembrie şi nu de la 1 ianuarie, cum era programat....1454

23 oct 23:56PoliticăFiica și ginerele lui Gabriel Oprea, acuzați OFICIAL de plagiat de către Academia SRI

Ana Maria Tudor, fiica fostului vicepremier Gabriel Oprea, și Alexandru Marius Tudor, ginerele acestuia sunt acuzați...379

Monden
23 oct 00:00MondenConnect-R și Misha, înțelegere secretă înainte de despărțire. Nu se afișează însoțiți în public și nu se atacă în presă

Despărțiți în fapt anul trecut, Connect-R și Misha au dezvăluit abia vara aceasta că au divorțat. Ce i-a ajutat...239

23 oct 00:00MondenO tânără din America a venit la “X Factor”, pentru a-și cunoaște mama naturală

O poveste de viață incredibilă de viață va emoționa atât publicul, cât și pe cei patru jurați, în ea de-a...227

23 oct 20:10MondenZoli de la Sistem și-a lansat primul proiect solo cu un concert pentru prieteni

Trupa pe butoaie e istorie, dar eticheta de Zoli de la Sistem rămâne lipită de Zoli Toth! Ca să se scuture de ea,...132

23 oct 00:00Monden„Uriașul” Thor Björnsson din „Game of Thrones” s-a însurat. El are 2,05 metri, ea are 1,57 metri! Cum arată cuplul

Thor Björnsson (29 de ani), actorul din "Game of Thrones" cunoscut pentru rolul celui supranumit "Muntele", a confirmat...343

23 oct 00:00MondenAnca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Varşovia 2018

Anca Damian a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul "Moon Hotel Kabul", la ediţia de anul...127

23 oct 00:00MondenInternational Tattoo Convention Bucharest: Ce tatuaje se poartă în 2019

La cea de-a noua ediţie a International Tattoo Convention Bucharest s-au bătut tatuaje din toate direcţiile, Costi...140

23 oct 19:58MondenMeghan Markle spune că s-a simţit eliberată după ce a renunţat la social media

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a anunţat, în timpul unui turneu în Sydney că s-a simţit eliberată după ce a...194

23 oct 00:00MondenFamilia "vânătorului de crocodili" Steve Irwin lansează un nou show TV

Familia regretatului realizator de televiziune australian Steve Irwin - cunoscutul autor de documentare inspirate din...185

23 oct 00:00Monden''Halloween'' a debutat în forţă pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul horror ''Halloween'' a debutat în forţă pe prima poziţie în box-office-ul nord-american, cu încasări de...128

23 oct 19:44Monden„Stan & Ollie“, un film despre comicii Stan şi Bran, a fost proiectat în închiderea Festivalului de Film de la Londra

Laurel şi Hardy (Stan şi Bran), cel mai celebru cuplu comic din istoria cinematografiei, întruchipaţi de actorii...174

Mapamond
23 oct 00:00Mapamond„Nici o şansă“ ca Italia să iasă din UE sau zona euro, a dat asigurări şeful guvernului italian

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a reafirmat luni angajamentul european al ţării sale, în pofida...137

23 oct 00:00MapamondUniunea Europeană îndeamnă SUA şi Rusia să continue dialogul şi să menţină Tratatul INF

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat luni SUA şi Rusia să continue dialogul, pentru a menţine Tratatul privind...132

23 oct 00:00MapamondCaravana migranţilor avansează în Mexic spre SUA, în ciuda avertizărilor lui Trump

La peste o săptămână de când a pornit din Honduras, o caravană a migranţilor a avansat duminică prin Mexic spre...157

23 oct 00:00MapamondMarea Britanie lansează un program de combatere a sclaviei moderne în spălătoriile auto, cu majoritatea victimelor est-europeni

Marea Britanie a anunţat luni lansarea unui program guvernamental de combatere a abuzurilor şi a sclaviei moderne în...143

23 oct 00:00MapamondAustralia: Prim-ministrul prezintă scuze naţionale victimelor pedofiliei

Prim-ministrul australian Scott Morrison a prezentat luni scuze naţionale victimelor pedofiliei, recunoscând în...125

23 oct 00:00MapamondAccident de tren în Taiwan: Probleme la sistemul de frânare, raportate cu jumătate de oră înainte de deraiere

Probleme la sistemul de frânare al trenului au fost raportate cu circa o jumătate de oră înainte ca acesta să...140

23 oct 00:00MapamondPurtător de cuvânt al Patriarhiei ruse: O vizită a papei Francisc în Rusia nu se află pe ordinea de zi

Posibilitatea efectuării de către papa Francisc a unei vizite în Rusia nu a fost discutată în cadrul deplasării...132

23 oct 00:00MapamondAutorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro falşi în bancnote tipărite cu o tehnologie foarte performantă

Autorităţile bulgare au confiscat 11 milioane de euro şi 1,7 milioane de dolari în bancnote false, tipărite cu...171

23 oct 00:00MapamondTurcia: Doi morţi după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat în apropiere de Bodrum

Două persoane au murit după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat luni dimineaţa la numai 50 de metri...138

23 oct 00:00MapamondSpania: Un mort şi trei răniţi, după ce sute de migranţi au luat cu asalt enclava spaniolă Melilla

Un migrant african a murit şi alţi trei au fost răniţi când aproximativ 300 de migranţi au luat cu asalt duminică...151

Sănătate
23 oct 00:00SănătateCopiii internaţi în Spitalul Judeţean Constanţa au intrat în atenţia mămicilor constănţene! Iată cum pot dona haine persoanele interesate!

Mămicile din Constanţa s-au mobilizat în mediul online şi doresc să facă mai multe donaţii copiilor aflaţi la...1450

20 oct 20:50SănătateSemnal de alarmă: MOAŞELE, pe cale de DISPARIŢIE?

În îngrijirea gravidelor și supravegherea nașterilor și în țara noastră au început să apară meserii...1580

20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...746

19 oct 20:54SănătateClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgie Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!

Clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se află, de foarte mulți ani, în paragină. În...2226

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...433

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...941

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...751

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1074

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...840

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1517