rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PENSIONAR venit cu BILET DE TRATAMENT pe litoral: “Dacă ştiam aşa ceva nu veneam să îmi pun viaţa în pericol cu bună ştiinţă”

Unii pensionari veniţi pe litoral zilele acestea prin tichet de la Casa de Pensii, în baza trimiterii de la medicul de familie, sunt nemulţumiţi de serviciile unităţilor de cazare. Mai exact, este vorba despre cel puţin două dintre pensionarele care au ajuns pe litoral pentru tratament la Hotelul Traian din Eforie Nord. Una dintre doamnele pensionate pe caz de boală, care suferă de diabet, cazată prin bilet de tratament la acest hotel, a susţinut că nu există meniu de regim, iar lucrul acesta îi pune viaţa în pericol. De asemenea, precizăm că unităţile de cazare nu sunt obligate să ofere şi astfel de servicii. Spre exemplu, potrivit directorului Hotelului Traian din Eforie Nord, unitatea nu are obligaţia de a oferi masă pentru persoanele care suferă de diabet, ci de a oferi servicii de tratament reumatologic, lucru pe care îl oferă cu mare atenţie celor sosiţi aici pentru tratament, însă doreşte să facă demersuri pentru a asigura şi meniuri pentru persoanele cu această afecţiune. În acest sens, oamenii care aleg să plece cu bilet de tratament la una dintre unităţile din ţară, trebuie să se informeze personal în legătură cu toate aspectele, înainte de a pleca de acasă.

De menţionat este faptul că aceasta a sesizat chiar şi autorităţile locale faptul că a venit să se trateze de o boală, însă riscă să plece direct pe patul de spital din cauza faptului că nu i se oferă meniu de regim, pentru diabetici. Nu ar fi vina Casei Naţionale de Pensii pentru această situaţie.

Şi până la urmă nici a medicului de familie pentru că nu are de unde să ştie ce meniu are hotelul respectiv. Casa Naţională de Pensii are contracte cu multe unităţi din ţară. Oamenii au venit să se trateze de reumatism. Oamenii completează o fişă cu zonele în care doresc să se ducă pentru tratament. Apoi, după o analiză şi în funcţie de locuri, tot aceşti oameni semnează dacă vor să se ducă în staţiunea respectivă, la unitatea respectivă sau pot respinge şi merge în altă perioadă exact acolo unde îşi doresc.

Una dintre persoanele care au ales să vină la tratament la unul dintre hotelurile de pe litoral s-a declarat nemulţumită de faptul că nu se asigură masă de regim, pentru persoanele care suferă de diabet. Aceasta a venit să se trateze de o boală reumatoidă, însă suferă şi de diabet şi are nevoie de alimentaţie de regim, lucru pe care acest hotel nu îl oferă. Menţionăm că în mod normal cele 3 mese pe zi erau incluse în tichet, însă în condiţiile în care nu se oferă meniul de regim pensionarii sunt nevoiţi să îşi achite mâncarea.

“Când am vorbit cu doamna director a hotelului în data de 3 octombrie mi-a spus că nu am decât să întrerup biletul şi să plec acasă. Aici nu dă de regim!!! Bineînţeles că dacă ştiam aşa ceva nu veneam să îmi pun viaţa în pericol cu bună ştiinţă. Poate pe viitor vom putea din timp să ştim că nu primim regim şi să ne orientăm spre cei ce ne pot ajuta şi cu regimul. Am sesizat telefonic şi Protecţia Consumatorului Constanţa unde am vorbit cu o doamnă de acolo”, a declarat una dintre pensionarele venite cu trimitere din Braşov pentru tratament la un hotel din sudul litoralului.

Conducerea Hotelului Traian NU are obligaţia să asigure meniu de regim, însă face tot posibilul să le asigure clienţilor cele necesare

Conducerea Hotelului Traian nu are obligaţia să asigure meniuri de regim. Cu toate acestea, reprezentanţii hotelului au declarat pentru Replica de Constanţa că anul viitor vor face tot ce se poate pentru a asigura celor care vin prin Casa de Pensii la hotel, pentru a face tratament reumatologic, dar care suferă şi de diabet, 4 variante de meniuri pentru regim. De asemenea, directorul Hotelului Traian a mai precizat că din toate persoanele aflate în aceste zile pentru tratament reumatologic, sosite prin bilet de tratament, două dintre ele au menţionat că doresc masă specială. Una dintre persoane a precizat că suferă de diabet şi doreşte meniu special, iar altă persoană a precizat că nu poate consuma alimente sărate. Conducerea ar fi ţinut cont de nevoia celor două persoane, eliminând la cererea doamnei chiar şi smântâna din ciorbă.

"Pentru doamna care suferă de diabet am chemat chiar şi şeful bucătar. Am rugat-o pe doamnă să scrie pe o hârtie ce anume doreşte şi are voie să mânănce în condiţiile în care are diabet pentru a putea să îi oferim masa necesară. Aceasta a scris două feluri de mâncar, printre care şi cartofi prăjiţi. Dar aceasta scrisese ce nu are voie să mânance, nu ce are voie. Acum o săptămână am vorbit personal cu dânsa şi am întrebat-o cum este la restaurant, aceasta spunându-mi că este foarte bine. Ulterior ne-a cerut să scoatem smântâna din ciorbă şi aşa am făcut. Am scos smântâna din toate ciorbele.", a declarat Cristina Fătu, directorul Hotelului Traian din Eforie Nord.

De asemenea, conducerea hotelului are în vedere şi aceste necesităţi ale persoanelor care vin prin bilet de tratament, prin Casa de Pensii, şi au declarat că pentru anul viitor doresc să includă pentru aceste persoane şi meniu de regim, deşi acest lucru nu este obligatoriu. "Pentru anul viitor ne organizăm şi vorbim cu un nutriţionist, un specialist, şi vom introduce meniuri de regim, 4 variante. Totodată vreau să spun că noi am mai organizat mese special pentru persoanele care suferă de diabet. Spre exemplu, anul trecut am avut 16 persoane.", a adăugat pentru Replica de Constanţa, directorul hotelului Traian, Cristina Fătu.

Cum se acordă biletele de tratament?

Potrivit CNPP, durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. Punctajul aferent fiecărei cereri este obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

Dacă, în urma calculării punctajului în aplicaţia SPA, mai multe cereri au acelaşi punctaj, ele se ordonează descrescător după punctajul primit conform numărului de bilete de care a beneficiat în ultimii 2 ani. Dacă, după această etapă mai multe cereri au acelaşi punctaj pentru criteriul 1, atunci ele se ordonează crescător după venit. Dacă şi după parcurgerea acestor două etape se identifică cereri cu acelaşi punctaj final, atunci persoanele se ordonează după numărul cererii, având prioritate cererea cu numărul cel mai mic.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Biletele eliberate pot fi anulate cu restituirea integrală a contribuţiei în următoarele situaţii: atunci când titularul nu se poate prezenta în staţiunea înscrisă pe bilet la data începerii seriei, din motive familiale (deces, etc.), juridice, calamităţi sau urgenţe medicale atestate cu documente (ale titularului sau membrilor de familie); atunci când din motive personale, se renunţă la bilet, cu anunţarea prealabilă a casei teritoriale de pensii cu cel puţin 7 zile calendaristice înainte de data începerii seriei înscrisă în biletul de tratament; în situaţia în care, titularul, deşi s-a prezentat în staţiune la data înscrisă pe bilet, nu a fost cazat, prezentând motivaţia scrisă a unităţii prestatoare de servicii balneare. Aceste cazuri se raportază, în scris, de către casele teritoriale de pensii, la CNPP.

Solicitarea de restituire a contribuţiei poate fi depusă în termen de maxim 90 zile calendaristice de la data începerii seriei înscrisă în biletul de tratament.

Paula SOLOMON

vineri, 12 octombrie 20186887
Comentarii

00gigi2(15 oct 11:19)
bazele de tratament din eforie au profil balneo, nu digestiv.din articol se intelege ca o singura persoana a avut probleme si pentru asta replica scrie un articol de 2 lei.rusine !!! in loc sa sprijiniti investitorii locali care asigura si locuri de munca pune-ti botul la pensionarii veniti cu bilete gratuite la tratament si care stau acolo pe carca noastra,a salariatilor.
02Gigi(13 oct 09:08)
Pai in alea 16 zile se mai plictiseste si omul, trebuie sa faca putin circ. In loc sa se bucure de tratament, stau ca bufnitele si mananca bors aiurea...
01NUD(12 oct 20:58)
VIN PARTARIII MOSI LA PLAJA DE NUDISTI
12Pensionar(12 oct 16:36)
Contractele se fac in urma organizarii licitatiei ce cuprinde niste dosare frumos ticluite cu un pret la cazare,masa si tratament al ofertantului.Din ceea ce reiese din documente si realitate e o diferenta enorma.Sunt locatii cu conditii bune de cazare, dar lasa de dorit masa sau invers.Tratamentul este stabilit de medic in functie de afectiuni si de dotarea bazei .Dar sunt si persoane beneficiare de un bilet de tratament care vor de 2 lei si frectie la picior de lemn.Le deranjeaza si pisica care merge pe acoperis.Daca vreti sa stiti cu ce se confrunta si un hotel, faceti cateva investigatii.
52CRS(12 oct 11:08)
Operatorii economici ,hoteluri, sanatorii, care au castigat licitatia cu CNPP, sunt obligati sa respecte conditiile impuse de aceasta prin caietul de sarcini si implicit prin oferta tehnica pe care au depus-o. Orice nerespectare a acestor conditii duce la suspendarea contractului. Daca CNPP a fost sesizata, de ce nu ia masuri?
19Client(12 oct 09:43)
Si pentru persoanele care sufera de dementa, minciuna si nerusinare ce trebuie sa asigure hotelul ? Poate pe viitor iti faci datoria si te interesezi de conditiile pe care ti le ofera hotelul respectiv. Locatia are regim hotelier care ofera servicii de tratament reumatologic pana la urma. Mergeti la sanatoriu, nu mai mintiti lumea din lipsa de ocupatie acasa !
29pensionar(12 oct 08:55)
OPC sa verifice cadru legal al contractului cu CASA DE SANATATE de unde aceasta locatie Hotel Traian incaseaza o gramada de bani de pe urma noastra.In cazul in care nu si-a respectat contractul sa-i fie ridicate drepturile de a mai functiona.Si asa nu au mai investit nimic de pe timpul lui Ceausescu cand acest hotel era un renume in Eforie Nord.
48DreakuGol(12 oct 08:09)
Si ce e gresit daca se jucau cand erau tinere? Esti gelos ca tu nu poti la varsta ta? era bine daca taica-tau folosea un prezervativ ca ne scutea de prezenta ta inutila.
37Aurelian(12 oct 06:29)
Casa de Pensii nu are vina, cred ca prin pensionari hotelierii inteleg oameni de peste 60 ani sau poate si mai tineri cu boli destul de grave, sincer aceasta unitate trebuie sa asigure prin logica meniuri pt bolnavi, si in cazul acesta ca nu au respectat contractul si ca oamenii au depus plangeri ca poat murii trebuie ridicata licenta de functionare.
118Vafwteati la regim in tinerete(12 oct 02:42)
Ca sa fie drumul cu oameni.D'aia pleaca pensionarele la tratament. Vor sa intinereasca. Pensionarelor iata solutia intineririi : mergeti la techirghiol si va tavaliti in namol ca purceii dupa care fara sa va spalati va urcati in tren si plecati acasa.Cam dupa 30 de zile faceti o baie...buna.
mai mult...Replica
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

Doi bărbați condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA...1571

20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc433
20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!356
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!

Staţiunea Mamaia, raiul investitorilor! Cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc pare sufocată de...1383

20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE549
20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’457
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa

Primăria Constanţa a semnat, pe 16 aprilie, contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de pază...488

20 apr 00:00ReplicaPERICOL PE ŞOSELELE: ŞOFERI BEŢI şi FĂRĂ PERMIS!273
20 apr 00:00ReplicaParcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!270
20 apr 00:00ReplicaŞedinţă de Consiliu Judeţean. Bani pentru instituţiile aflate în subordine; liberalii au depus amendamente

Consilierii judeţeni s-au întrunit viner, 19 aprilie, în şedinţă, pentru a supune la vot mai multe proiecte de...198

20 apr 00:48ReplicaACCIDENT RUTIER GRAV PE BULEVARDUL FERDINAND! VIDEO2778
20 apr 00:50ReplicaHoria Țuțuianu despre managementul Spitalului Județean Constanța: Nu spun că este un management prost, dar nici nu pot spune că este unul bun. VIDEO562
Vremea
14.9°7.1° - 15.2° sâmbătă, 20 aprilie 2019
cer seninUmiditate: 33%
Vânt: 7.36 m/s din NNE
Presiune: 1026.266 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...159

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...227

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...159

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...170

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...1985

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...858

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...216

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...455

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...288

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...223

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...362

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....201

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...377

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1511

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...711

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...313

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...343

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...240

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...274

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...315

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...308

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...352

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...658

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...332

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....125

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...150

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...108

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...144

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...107

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...156

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...106

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...133

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...133

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...109

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...108

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...114

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...115

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...113

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...120

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...109

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...106

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...114

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...106

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...111

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1534

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1272

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...823

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1379

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3940

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2351

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7321

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3131

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5000

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...1992