REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Percheziții la o persoană bănuită de operațiuni ilegale cu bunuri arheologice din patrimoniul cultural

Percheziții la o persoană bănuită de operațiuni ilegale cu bunuri arheologice din patrimoniul cultural

Replica API 19 decembrie 2019 | 01:08 476

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Tulcea, la data de 17 decembrie a.c., împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Isaccea, la data de 17 decembrie a.c., au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Isaccea, județul Tulcea, bănuit că ar fi deținut și comercializat bunuri arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural.

În urma percheziției, au fost ridicate peste 580 de bunuri arheologice antice (monede din bronz și argint, sigilii, obiecte de podoabă din aur și argint, unelte, ceramică) susceptibile a face parte din patrimonial cultural. Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către experți acreditați de Ministerul Culturii. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat de bunuri arheologice.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum a reusit acest om sa gaseasca atatea obiecte in pamant ? Vrem si noi sa gasim.
2
0
In Romania am predat obiecte gasite. Nu am primit un leu, basca m-am trezit cu plangere penala de la directia de cultura. Dupa doi ani s-a clasat dosarul - singurul beneficiu e ca nu am mers la pucarie. In Anglia, dupa 2-3 luni obiectele mi se restituie. Daca e ceva deosebit se declara patrimoniu, iar muzeul local face oferta cu despagubire 100% prin lege. Pentru fiecare captura din asta, 100 scapa peste granita, pentru ca statul roman e idiot. In SUA sau Anglia se vand monede ca astea la kil, toate scoase din RO si BG. Asta pt ca statul roman isi bate joc de gasitori, cum am patit si eu.
2
0
Nene n-ai ce face cu obiectele topite ----pastreaza-le ca valoare istorica sau expune-le ptr educatia tinerilor -----Normal ca sa li ti le ia dar exista o lege a patrimoniului si primasti bani ptr ele
1
1
daca eu am gasit aceste obiecte abandonate depunand efort si cheltuind timp si bani pentru asta, sunt ale mele. statul comunistoid si cretinii teposi imbecili si violenti ca toate scarbele criminale bolsevice nu imi pot pretinde sa le cedez lor aceste bunuri fara o lupta pe viata si pe moarte doar pentru ca pretind ei ca e patrimoniul lor. Daca era patrimoniul lor trebuiau sa aiba grija de el si daca le-au pierdut sa se chinuie ei sa le gaseasca dupa ce in prealabil indicau cum arata si anuntau public ca sunt ale lor. Daca-s de cupru is valoroase si le topesc! Banii vorbesc!
4
5
Aceste obiecyte au valoare istorica nu valoare materiala ----sint din ccupru cpe care se afla stratul de coroziune sub forma de oxid de cupru adica patina vremii ---deci nu le topiti ca e fara sens
5
3
Pentru prostul de la 13:13, dupa felul cum gandesti, realizez cat de tembel esti si vii si te lauzi aici cat de babuin esti. Mars la cotet.
12
7
Cu genul asta de atitudine , daca gasesc ceva de patrmoniu si nu pot sa-l topesc il voi distruge
7
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272