REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PERICOL în PORTUL CONSTANȚA: MOTORINA de la o STAȚIE PECO a INUNDAT DRUMURILE!

PERICOL în PORTUL CONSTANȚA: MOTORINA de la o STAȚIE PECO a INUNDAT DRUMURILE!

Replica API 18 iulie 2019 | 00:00 870

VIDEO

VIDEO

Acuzații cu privire la măsurile de siguranță luate de către administratorii unei stații peco din Portul Constanța. Potrivit oamenilor din zonă, în noaptea de marți spre miercuri, 16 spre 17 iulie, un rezervor, care nu ar fi îngropat la adâncimea corespunzătoare, s-ar fi spart, iar toată calea de acces spre Poarta 3 s-a umplut cu motorină. Inspectorii din cadrul Gărzii de Mediu au demarat o acțiune de control, cu mențiunea că apa mării nu a fost afectată.

Mai multe persoane au reclamat faptul că drumul de acces spre Poarta 3 a Portului Constanța (din spatele Danei 17 – n.r.) s-a umplut cu motorină. Mai exact, în noaptea de marți spre miercuri, 16 spre 17 iulie, un rezervor de la o stație peco, amplasată pe respectivul drum, s-ar fi spart, după cum spun oamenii, și tot combustibilul s-a scurs pe stradă. ”Peco este CMI Oil, al lui G.P.. Am chemat Garda de Mediu, au venit două femei, au plecat repede.. Problema este că mirosul este foarte puternic, iar motorina s-a scurs în canalizare, la prima ploaie e în mare”, au spus oamenii, care au adăugat că 'benzinăria' nu ar rezervoarele îngropate corespunzător.

Garda de Mediu a demarat un CONTROL

Contactați de către reporterii Replica de Constanța, inspectorii din cadrul Gărzii de Mediu au precizat că, la fața locului a fost identificată o stație peco, iar combustibilul scurs este posibil să fie motorină, însă, cum cercetările sunt în derulare, nu s-a stabilit cu certitudine acest aspect. Astfel, potrivit acestora, a fost declanșată o acțiune de control, stabilindu-se că ar fi fost vorba de o posibilă spargere a furtunului în timpul alimentării rezervoarelor. Lichidul a ajuns în canalul pluvial, însă apa mării nu a fost afectată. S-au luat măsuri imediate, în sensul că a fost aplicat material absorbant, iar, în continuare, se va verifica tot traseul canalului pluvial până în Dana 17. La finele controlului se va decide ce măsuri vor fi aplicate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piscu gheorghe un infractor marunt
0
1
Garda de mediu in constanta e mai inutila decat preotii .
0
0
acest articil este de doi lei. verificati padurea de stilpuleti pusa in oras si locuri de parcare nu sunt. constanta este un oras condus de incompetenti seful lorv este Babu.....
1
0
Io lam ajutat pe piscu.veni ieri caca pe el.lam scapat
0
1
nu mai folositi denumirea de PECO, folositi denumirea de statie de benzina
2
1
Conducerea portului este ce a mai incapabila institutie posibila!!
3
1
Patronii sa fie aspru pedepsiti. Mediul trebuie protejat, nu distrus.
4
1
GARDA DE MEDIU o institututie inutila, care nu face nimic
12
0
Statie carburanti. PECO era o societate pe vremea odosului
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920