REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PERICOLELE din CONSTANȚA: OMORÂT ÎN TIMP CE SE ÎNDREPTA CĂTRE CASĂ!

PERICOLELE din CONSTANȚA: OMORÂT ÎN TIMP CE SE ÎNDREPTA CĂTRE CASĂ!

Replica API 16 iunie 2018 | 14:02 302

Agresorul umbla în șosete pe stradă!

Agresorul umbla în șosete pe stradă!

Pericolele pândesc la orice pas în Constanța! Despre persoanele cu probleme psihice, care sunt libere pe străzi, s-a tot discutat, însă fără nici un rezultat întrucât legislația este șubredă la acest capitol. Astfel, acestea pot "lovi" oricând. Ceea ce s-a și întâmplat la mijlocul lunii octombrie 2017, când un bărbat a fost efectiv călcat în picioare, stingându-se la spital, câteva zile mai târziu. Agresorul a fost găsit umblând în șosete pe stradă, dând semne că nu ar fi în toate mințile, după cum au precizat procurorii. Acum a fost condamnat la 22 de ani de închisoare.

Totul s-a petrecut la mijlocul lunii octombrie 2017, în zona Dacia, la blocurile de pe bulevardul Tomis. Constantin Daniel Dumitrașcu nu este din Constanța, dar se stabilise aici de ceva timp, fără forme legale. Avea obiceiul de a umbla haotic pe străzi și de a manifesta un comportament ciudat. Așa s-a întâmplat și în octombrie 2017, când s-a luat la harță cu un bărbat care locuia la blocurile din zonă, care venise cu mașina și se pregătea să parcheze. A încercat să-l lovească, după care a tăbărât pe un alt bărbat, care se îndrepta spre casă, el locuind tot în cartier. I-a dat mai multe lovituri cu un băț (o creangă de copac), iar victima s-a apărat cum a putut și a încercat să fugă. A ajuns până în scara unui bloc, acolo unde Dumitrașcu a prins-o din nou și, efectiv, a călcat-o în picioare. I-a furat niște chei și o sumă de bani. Un apel la 112 a alerat oamenii legii, care au ajuns la fața locului și l-au găsit pe agresor umblând pe stradă în șosete. Bunurile persoanei vătămate au fost găsite la el. Bărbatul agresat a fost transportat la spital, unde a rămas internat de pe 16 octombrie până pe 19, când a decedat. Potrivit informațiilor noastre, avea leziuni și la nivelul gâtului, coaste rupte, traumatisme craniene. Inițial, ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru tâlhărie, ulterior, după ce a survenit decesul, fiind preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Pe 16 octombrie, Constantin Daniel Dumitrașcu a fost reținut și apoi arestat preventiv. Pe 7.11.2017 a fost trimis în judecată, iar pe 13.06.2018 a fost condamnat la 22 de ani pentru omor calificat și tâlhărie calificată. ”Condamnă pe inculpatul Dumitraşcu Constantin-Daniel – , la pedeapsa de 20 (douăzeci) de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Condamnă pe acelaşi inculpat, la pedeapsa de 6 (şase) de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Se aplică pedeapsa cea mai grea la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă astfel că în final inculpatul Dumitraşcu Constantin-Daniel execută pedeapsa de 22 (douăzeci şi doi) de ani închisoare", potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Liliana CHIRU

sursa foto: nypost.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oras de nebuni condus de nebuni
17
2
La abator e un nebun care tot timpul arunca cu pietre urla noaptea ziua e violent..dar si ce daca
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367