REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pescuit comercial, fără documente legale, în Delta Dunării

Pescuit comercial, fără documente legale, în Delta Dunării

Replica API 16 ianuarie 2021 | 21:52 2041

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au descoperit, în zona de competență, cantitatea de 22 kg pește, în barca a doi cetăţeni, care nu deţineau documente pentru desfăşurarea activităţii de pescuit.

În data de 14.01.2021, în jurul orei 04.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, acţionând în baza unei informaţii, în zona Complexului Matița-Merhei, au observat, pe Lacul Dracului, o ambarcațiune în care se aflau două persoane care scoteau setci din apă. S-a stabilit că aceştia sunt cetățeni români, în vârsta de 41, respectiv 46 de ani, ambii cu domiciliul în jud. Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiei și a documentelor celor două persoane, polițiștii de frontieră au descoperit faptul că una din cele două persoane nu deține documente pentru a desfășura activitatea de pescuit comercial. Aceasta a declarat că a dorit să îl ajute pe prietenul său la pescuit, deși nu deține documente pentru desfășurarea acestei activități.

De asemenea, în ambarcație a fost descoperită cantitatea de 22 kilograme pește, speciile caras și știucă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de perscuit” prevăzută de art. 64 lit. a din OUG 23/2008.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara forme legale sau au uitat sa dea spaga la militieni?Sau au dat prea putin.Se fura pestele cu sutele de tone sub obladuirea politiei de frontiera.Toata lumea stie ca daca te faci militian de frontiera sau vames ssu un nenorocit de popa te ai aranjat pe viata.
0
0
Praf in ochi,,,altii pescuiesc cu tonele si nu-i prinde nimeni,,,,ajunge pestele si la Kaufland !
2
0
Chestiile astea se intampla de cand lumea ......
1
0
Adica omul se duce la scos pestele din setca LUI, o ia pe sotie sa-l ajute ca-l doare o mana, si ea nu are acte pt pescuit COMERCIAL!?? Care e infractiunea ?
4
3
pare cam rosu. Nu cumva a fost pescuit la curent? Daca acum 25 de ani pestele erea dat si la porci, acum Dunarea si Delta nu mai are peste nici cat balta Agigei! Braconierii la curent ar trebui vanati de armata!
5
0
Militienii au actionat pe baza unei informatii la dim
3
1
Am inteles ca unul avea permis de pescuit, celalalt il insotea. Daca intr-o masina sunt doua persoane, un conducator auto cu permis, cealalta persoana pasager si face o infractiune soferul, ce se fac dosare penale ambelor persoane? Iar verdictul de pescuit comercial se da dupa cercetari, ca nu stim daca il vindea sau avea o pensiune si il inregistra cu documente de achizitie sau pentru consumul propriu.In Delta cu asta s-au ocupat si pestele a fost hrana principala.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920