rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se pregăteşte un nou PROTEST!

Peste 1.000 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa încă mai aşteaptă voucherele de vacanţă!

Mai este puțin până la sfârșitul lunii noiembrie a.c., termenul legal până când trebuie distribuite voucherele de vacanță, iar peste 1.000 de angajați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța nu le-au primit încă! Este vorba de peste 700 de rezidenți, dar și despre cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe, SMURD, laboratorul de sănătate mintală și din cercetare. Pentru a „convinge” Ministerul Sănătății să dea bani pentru voucherele respective, Sindicatul SANITAS ia în calcul inclusiv organizarea unui protest.

Conform OUG46/2017 privind acordarea voucherelor de vacanță pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, voucherele de vacanță trebuie distribuite angajaților de la stat până la sfârșitul lunii noiembrie a.c.. Mai este puțin până la termenul limită, dar nici în al 11-lea ceas unitățile spitalicești și Ministerul Sănătății nu s-au pus de acord cine trebuie să suporte contravaloarea acestor vouchere pentru anumite categorii de personal.

Este vorba, după cum ne-a precizat Nicolae Manea, liderul sindical SANITAS Constanța, despre angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe, SMURD, laboratorul de sănătate mintală și din cercetare. Mai pe scurt, de peste 1.000 de angajați din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța care nu și-au primit voucherele.

Situația este similară în aproximativ 90% din unitățile spitalicești din întreaga țară, spune liderul sindical. Motiv pentru care va avea loc o ședință a Consiliului Național al Federației SANITAS unde urmează să fie discutată problema și se are în vedere inclusiv organizarea unei pichetări a Ministerului Sănătății, în cursul săptămânii viitoare.

„Din punctul nostru de vedere, doamna ministru Sorina Pintea este într-o mare eroare. Răspunsul celor de la minister a fost că nu ei dau voucherele de vacanță, pentru că nu sunt angajatori. Dar unitățile și noi, sindicatul, nu am cerut ca ministerul să dea voucherele de vacanță, ci să finanțeze aceste vouchere. E o diferență. În conformitate cu legea sănătății. Legea 95/2006, articolul 100, punctul 7 spune că Miisterul Sănătății suportă toate cheltuielile de personal.

Conform reglementărilor, voucherele de vacanță sunt cheltuieli de personal. Este logic. Una este finanțarea și alta este acordarea. Finanțarea presupune că trebuie să dea banii, iar acordarea presupune că trebuie făcută licitația, să facă o achiziție și o distribuire. Procedurile sunt făcute la unități, fără nicio problemă, au dat la o parte din persona,l care nu erau finanțați de la Ministerul Sănătății.

Întrebarea este: dacă în lege este trecut foarte clar că ministerul sănătății trebuie să asigure toate cheltuielile de personal, iar unitatea plătește din contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, ce se va întâmpla? Vine Curtea de Conturi, îi ia la întrebări și îi pune să recupereze banii de la oameni. Eu i-am explicat doamnei ministru foarte clar, acum zece zile, când ne-am întâlnit.

Cu toată considerația, să îmi spună foarte clar că articolul cutare din legea sănătății mai este sau nu în vigoare, se respectă, nu se respectă. Nu este vorba despre o interpretare proprie. Da, ordonanța privind acordarea voucherele de vacanță spune foarte clar că acordă angajatorul. Păi angajatorul vrea să acorde, dar el este finanțat de către minister, iar dacă legea spune clar că ministerul dă bani, atunci ministerul să dea banii!”, a afirmat Nicolae Manea, lider SANITAS Constanța.

„Situația este în toată țara. Din informațiile mele, peste 90% dintre unități nu au primit voucherele. Au fost spitale care au plătit voucherele respective din banii spitalului, dar sub marele semn de întrebare ce se va întâmpla când vine Curtea de Conturi? Eu, ca sindicalist, vreau să-mi protejez oamenii și să fie lucrurile în regulă. Pentru că odată un drept dat, când îl iei înapoi faci mai mult rău. Pe de altă parte, spitalele ne-au sesizat că nu pot să dea pentru că e deturnare de fonduri.

Ar putea ministerul să spună: nu avem bani acum, dați voi dacă aveți fonduri și vă dăm noi la rectificarea. Dar nu s-a întâmplat lucrul acesta. Se ajunge la capătul timpului de distribuire a voucherelor, am trimis din nou adresă către federație, mâine ne întâlnim și este posibil ca săptămâna viitoare să pichetăm”, a mai afirmat liderul sindical.

Angajații de la SPAS Constanța au primit, într-un final, voucherele

În aceeași situație se află și parte dintre angajații din subordinea Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, adică despre cadrele medicale de la cabinetele medicale și de asistenții comunitari, a căror salarii sunt de asemenea asigurate cu fonduri de la Ministerul Sănătății. În cazul acestora, însă, săptămâna trecută reprezentanții Primăriei Constanța au decis să suporte contravaloarea voucherelor, urmând să facă însă în continuare demersuri pentru recuperarea banilor.

„Erau într-o situație delicată, au dat tuturor, le-au distribuit și celor de la cabinetele medicale și asistenților comunitare, iar ulterior le-a venit răspunsul că nu primesc și banii, contravaloarea lor. Au stat oamenii cu voucherele, fără să le folosească, din iunie până săptămâna trecută, când primăria a dat undă verde”, a adăugat Nicolae Manea.

„La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța, unități care au personal în această situație, conducerile unităților au realizat procedurile, dar în lipsa unui răspuns ferm al Ministerului Sănătății sunt în imposibilitatea să le acorde.

Motivarea Ministerului Sănătății că “nu are calitatea de angajator” nu-l exonerează pe acesta de respectarea obligațiilor legale, demonstrând în fapt o înterpretare eronată a situației, în condițiile în care unitățile au solicitat finanțarea voucherelor de vacanță și nu acordarea lor așa cum în mod greșit a interpretat Ministerul Sănătății.

Obligația de finanțare a acestor vouchere este obligația exclusivă a Ministerului Sănătății așa cum rezultă din Legea 95/2006, Norma metodologică de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 162/2008 și Ord. MFP 1954/2006 pentru aprobarea Clasificaţiei indicatorilor privind finanţele publice.

Această situație generează în unități tensiuni foarte mari, motiv pentru care Consiliul Județean al Sindicatului SANITAS Constanța solicită Biroului Operativ al Federației Sanitas din România să facă toate demersurile pentru rezolvarea în regim de urgență a acestor situații discriminatorii, în caz contrar se impune obținerea aprobărilor de rigoare pentru pichetarea Ministerului Sănătății. Limita maximă de acordare a acestor vouchere este sfârșitul lui noiembrie 2018”, este comunicatul transmis de SANITAS Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Trece vara, dar tot nu se știe cine plătește voucherele de vacanță! Au de suferit medicii – iată ce spune ministrul Pintea

vineri, 16 noiembrie 20181308
Comentarii

22hehe(16 noi 16:44)
sug de la stat tot ce pot si mai merg si la privat. Astia suntem...asta e natia. Nici Ghandi nu poate schimba ceva.
311Numai...(16 noi 08:35)
curve, idioate, slab pregatite, tupeiste si hoate de medicamente intalnesti in sistemul sanitar uman!!!
52Bine ca au primit birocrati(16 noi 08:24)
Toti de prin primarii au primit tichete de vacanta numai putorile au avut intaietate .
410Injumatatirea salariilor(16 noi 07:48)
Injumatatirea salariilor acestor nesimtiti! Nu pot si nici nu sunt capabili sa se poarte ca niste medici sau asistente. Sunt jalnici. Salariile trebuiesc cel putin injumatatite si puse camere video in fiecare cabinet. Asa cum au toate SRL urile, toate buticurile, toate marketurile si hipermarketurile. De ce ei nu au camere? Nu profeseaza si lucreaza tot in RO? De ce sa fiu eu nevoit sa inregistrez mereu cu mobilul toate discutiile cu medicii si asist.ca sa pot apoi sa-i dau pe mana Parketului?
25MODJES PUSCARIASUL(16 noi 06:26)
DA VOR VACANTE MOCA DUPA CE OMOARA OAMENI. PE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE LA AMBULANTA CIND IL BAGATI LA PUSCARIE. A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI INPREUNA CU NEVASTASA RELI CRIMINALUL ASTA TREBUIE SA PLATEASCA PT CRIMA. PROCURATURA SE AUDE. ESTE PLINGERE PT CRIMA BADESCU LAURENTIU SI CU BADESCU MIRELA MEDICI CARE ADUC MOARTEA. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA
29Cadre si cadrane(16 noi 04:19)
Felicitari celor 3 comentatori de mai jos.Citind ce au scris ei nici nu trebuie sa ma uit la poza pt ca imi dau seama despre ce aratari e vorba....de 2 lei...stiti? daca in curand vor vrea si astia pensie speciala? La tupeul lor cu diploma, mai stii..!
410Mokanelul asistent(16 noi 01:24)
Ce fata de paparude au astea din poza . Huo ti ai dreaq de spagari nesimtiti. Nu va convine . afara . altii la rand
110m c(16 noi 01:14)
Sa mearga in vacanta din banii de salariu ca le-a facut salariu cit un prof universitar si uniidin ei se poarta mizerabil cu pacientii
58degeaba(16 noi 01:12)
ai crede ca rezidentii la noile lor salarii se vor respecta pe ei insasi cu o cafea de calitate dar de unde, am fost in urgenta acum o luna, toti erau cu cafea la 2lei, amaratii de ei, saracii de ei...
mai mult...Replica
17 dec 00:00ReplicaMașină distrusă de copac! Instanţa a decis că Primăria Constanţa este bună de plată!

V-a căzut un copac peste mașina lăsată în parcare? Despăgubirile pentru pagubele produse trebuie plătite de...286

17 dec 00:00ReplicaFirma fostului prefect de Brăila cere mai mulţi bani pentru gunoiul pe care-l ia de la Năvodari şi-l depozitează la Ovidiu219
17 dec 00:00ReplicaPrimăria Medgidia, contract din bani europeni pentru firma unui lider PMP, cu activitate 0 şi fără angajaţi239
17 dec 00:00ReplicaSpitalul CF, DIN RĂU ÎN MAI RĂU. Medicii avertizează: 'Punem lacătul pe ușă și plecăm acasă'

O nouă lovitură pentru Spitalul CF Constanța! Trebuie să achite Companiei Naționale Administrarea Portului (CN APM)...278

17 dec 00:00ReplicaLa Murfatlar se pregătește actualizarea Planului Urbanistic General. Traficul din centrul orașului, în atenția autorităților!188
17 dec 00:00ReplicaUn șofer beat a LOVIT un polițist după accident. A fost arestat preventiv!327
17 dec 00:35ReplicaDragnea a cerut PSD să depună plângere împotriva lui Iohannis pentru înaltă trădare

Reuniunea Consiliului Naţional al PSD se desfăşoară duminică, la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi se află...1556

17 dec 02:06ReplicaO persoană s-a spânzurat la Mangalia! Suferea de o BOALĂ INCURABILĂ4838
17 dec 21:53ReplicaConcurs pentru MANAGER la Spitalul Cernavodă693
17 dec 00:26ReplicaALERTĂ! Un bărbat a murit după ce a EXPLODAT o butelie, în Costinești!

Pompierii militari au fost solicitați, duminică, 16 decembrie a.c., în jurul orei 11,30, în localitatea Costinești,...4215

17 dec 21:54ReplicaTERIBILISM PE ȘOSEA! Șoferi beți și fără permis, TRAȘI PE DREAPTA!544
17 dec 22:38ReplicaNăvodărean, escortat de polițiști și introdus în penitenciar. Condamnat, pentru a doua oară, pentru că s-a urcat băut la volan649
Vremea
5.9°4° - 7.9° luni, 17 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 94%
Vânt: 7.02 m/s din NE
Presiune: 1029.24 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 dec 00:00SportRoma - Genoa 3-2. Ionuț Radu, titular pe Olimpico!

Genoa a deschis scorul pe Olimpico după o greșeală de începător a lui Olsen. Piatek a trimis mingea în poartă. Cu...120

17 dec 00:14SportCagliari - Napoli: 0-1

Polonezul Milik a lovit spectaculos pentru trei puncte în Cagliari-Napoli 0-1, chiar în prelungirile partidei. Până...110

17 dec 00:00Sport7 din 7. FCSB bate iar la Botoșani, scor 3-1 și o egalează pe CFR în fruntea Ligii 1

FCSB o învinge pentru a 7-a oară din 7 încercări pe Botoșani chiar pe terenul moldovenilor, scor 3-1 și strânge...108

17 dec 00:00SportDunărea Călărași - Sepsi 0-3. Revelația maghiară și 12 meciuri fără victorie pentru Dan Alexa

Record negativ pentru Dan Alexa, antrenor ajuns într-o lună de la ofertă de la Astra la un groaznic 0-3 acasă cu...115

Local
17 dec 22:52LocalProiect pe tema “Universităţii Europene” - Rectorul Sorin Rugină s-a deplasat la o universitate din Sofia

La data de 8 decembrie 2018, la Sofia, a avut loc o ședințǎ de lucru ȋntre reprezentanții Rețelei...202

17 dec 22:50LocalFOTO. „BIZONII” cu Audi parchează după cum vor mușchii lor!

Iar una dintre cele mai des întâlnite dovezi ale nepăsării apare în parcările supermarketurilor, unde locurile de...2094

16 dec 12:16LocalInvitaţi de seamă la evenimentul organizat de Universitatea Andrei Şaguna sub genericul "100 Idei. Instituţii. Personalităţi"

În anul centenarului, la Universitatea Andrei Şaguna din Constanţa a fost organizat un eveniment de marcă, sub...200

17 dec 22:43LocalBănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, identificat de polițiștii constănțeni

Aveți grijă când plecați de acasă, pe termen mai lung, cum vă protejați bunurile. Un bărbat din comuna Săcele,...272

17 dec 22:39LocalINCENDIU într-un magazin cu materiale de construcții, în miez de noapte

Un magazin cu materiale de construcții din localitatea tulceană Văcăreni a fost distrus, în noaptea de sâmbătă...308

17 dec 02:05LocalFemeie rănită într-un accident rutier, la City Park Mall

Cadrele medicale și polițiștii au fost solicitați, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17,00, pe Bulevardul...4265

17 dec 22:30LocalFoișoare noi pentru salvamari pe plajele din Constanța

Angajații Serviciului Dotări Urbane din cadrul Primăriei Constanța au montat, la sfârșitul acestei săptămâni,...369

17 dec 02:07LocalACCIDENT RUTIER provocat de un șofer băut. Un bărbat a fost rănit

...2855

17 dec 00:35LocalCosmin Bârzan, președintele Centrului pentru Resurse Civice, implicat într-un accident rutier grav în Argeș!

Constănțeanul Cosmin Bârzan, internat în spital după ce a suferit un accident rutier! Echipajele ISU Argeş au fost...2141

17 dec 22:28LocalAccident rutier grav în Tulcea. Trei persoane, încarcerate!

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor...667

Politică
17 dec 00:00PoliticăClaudiu Ceti, ALDE: “Mai întâi să se numere şi apoi să depună moţiune”

“Un document prin care opoziţia poate să facă opoziţie”, aşa descriu membrii ALDE Constanţa moţiunea de...168

17 dec 00:37PoliticăFlorin Iordache, prima reacţie după ce Dragnea i-a cerut să-l denunţe pe Iohannis pentru înaltă trădare

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, duminică, după Consiliul Național al PSD, că...304

17 dec 00:37PoliticăPunerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis: Ce înseamnă și cum poate PSD să-l suspende pe șeful statului din funcție

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat social-democraților, duminică, la Parlament, să depună o plângere...208

17 dec 23:19PoliticăCe spune Dragnea despre amnistie şi graţiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că tema amnistiei şi graţierii trebuie abordată, pentru ca acest...213

17 dec 00:37PoliticăDragnea, ultimatum către miniștri: Vă așteaptă la cotitură doamna premier

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Parlament, că miniștrii sunt așteptați după Sfântul Ion să îi...187

17 dec 23:20PoliticăTăriceanu, la CN al PSD: Cred că împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să îl învingem pe Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, prezent duminică la şedinţa Consiliului Naţional al PSD, şi-a...156

17 dec 00:38PoliticăRovana Plumb: PSD a performat de câte ori a fost la guvernare

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD (OFSD), Rovana Plumb, a declarat, la reuniunea de duminică a Consiliului...156

17 dec 22:11PoliticăAlegeri în Uniunea Democrată Tătară. Naim Belgim, reconfirmat președinte

Uniunea Democrată Tătară a organizat, joi, 13 decembrie a.c., alegeri pentru președinte în Medgdia, la Casa de...702

17 dec 22:28PoliticăSe reabilitează trotuarele de pe două străzi din Constanța

Primăria Constanța anunță că au fost demarate lucrările de refacere a trotuarelor pe străzile Cumpenei și...685

17 dec 22:16PoliticăCe cotizaţie plătește Primăria Constanța la Asociația Axa de Dezvoltare Brașov – București – Constanța!

În vara acestui an, primarii Gabriela Firea, George Scripcaru şi Decebal Făgădău au semnat un memorandum privind...441

Monden
17 dec 00:00MondenCe va face Bogdan Ioan cu premiul de la “Vocea României”

Bogdan Ioan a reușit să convingă publicul că merită trofeul și premiul de 100.000 de euro, de la "Vocea...108

17 dec 00:00MondenLaurette a vorbit despre relația cu italianul Alessandro

Laurette este în continuare o femeie singură și neagă că ar avea o relație amoroasă cu iatlianul Alessandro,...103

17 dec 00:00MondenPrima reacție a Laviniei Pîrva după ce s-a aflat că e gravidă. Artista a transmis un mesaj și radiază de fericire

Lavinia și Ștefan Bănică Jr. vor deveni anul viitor părinți. Artistul a anunțat pe scena Sălii Palatului că...104

17 dec 18:39MondenVladimir Drăghia s-a accidentat pe pârtie. Un echipaj SMURD au intervenit imediat

Vladimir Drăghia a suferit un accident pe pârtia de schi. Un echipaj SMURD a intervenit imediat și, din fericire,...103

17 dec 18:22MondenOana Zăvoranu i-a atacat pe iubitorii de selfie-uri. “E pe depresie rău. Te pregătești așa din timp cu buze, cu păr… “

Oana Zăvoranu a postat un nou mesaj pe contul de socializare, de data asta, făcând referire la selfie-uri și la...107

17 dec 00:00MondenChristina Aguilera va susţine un recital în seara de Anul Nou în Times Square

Cântăreaţa Christina Aguilera va susţine un recital live în faţa unui public de aproape un milion de persoane care...98

17 dec 00:00MondenPremiile EFA 2018 - Marcello Fonte, desemnat cel mai bun actor european

Artistul italian Marcello Fonte, protagonistul filmului "Dogman", regizat de Matteo Garrone, a câştigat premiul pentru...97

17 dec 00:00MondenPremiile EFA 2018 - Joanna Kulig, desemnată cea mai bună actriţă europeană

Joanna Kulig, protagonista filmului "Cold War", regizat de Pawel Pawlikowski, a câştigat premiul pentru cea mai bună...98

15 dec 15:39MondenBogdan Ioan este marele câștigător al sezonului 8 de la Vocea României!

Concurentul Bogdan Ioan a câștigat marea finală de la Vocea României! După o lungă așteptare, Bogdan Ioan a...144

17 dec 00:00MondenPete Davidson, fostul logodnic al Arianei Grande, strigăt de ajutor pe Instagram: „Nu mai vreau să fiu pe acest pământ”. Polițiștii au intrat imediat în alertă

Comediantul Pete Davidson, fostul logodnic al Arianei Grande și actor la Saturday Night Live, a scris, sâmbătă, pe...107

Mapamond
17 dec 00:00MapamondPreşedintele Ucrainei nu intenţionează să extindă legea marţială

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că nu intenţionează să extindă legea marţială, cu excepţia...104

17 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea referendum, asigură un membru al cabinetului

Ministrul britanic al educaţiei Damian Hinds a dat asigurări că guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea...104

17 dec 00:00MapamondDonald Trump anunţă numirea lui Mick Mulvaney ca secretar general interimar

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri că l-a numit pe Mick Mulvaney ca secretar general interimar al...102

17 dec 00:00MapamondJean-Claude Juncker îl acuză pe Viktor Orban că desfăşoară campanii de dezinformare

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a acuzat vineri la Bruxelles pe premierul ungar, Viktor Orban,...100

17 dec 00:00MapamondMii de persoane au protestat la Bruxelles contra Pactului global cu privire la migraţii

Mii de persoane au manifestat duminică, la Bruxelles, împotriva Pactului global cu privire la migraţii, în timpul...102

17 dec 00:00MapamondJaponia: Zeci de răniţi în urma unei explozii la un restaurant din oraşul Sapporo

Cel puţin 40 de persoane au fost rănite duminică într-o explozie produsă într-un restaurant din oraşul Sapporo,...101

17 dec 00:00MapamondAtentat la Strasbourg: Ordinul de reţinere a patru membri ai familiei lui Cherif Chekatt a fost ridicat

Ordinul de reţinere a patru membri ai familiei atacatorului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg Cherif Chekatt a...101

17 dec 00:00MapamondItalia: Mii de manifestanţi la Roma, în favoarea drepturilor migranţilor

Câteva mii de oameni au defilat sâmbătă după amiază la Roma pentru a protesta împotriva unei politici mult prea...102

17 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Peste o mie de manifestanţi la Paris; 60 de persoane au fost reţinute

Peste o mie de manifestanţi se aflau sâmbătă în jurul orei 11:00 pe străzile capitalei Franţei, pentru al...99

17 dec 00:00MapamondItalia: începe demolarea podului prăbuşit la Genova

Autorităţile italiene vor inaugura oficial sâmbătă şantierul podului de la Genova care s-a prăbuşit parţial în...101

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1413

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...524

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...424

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...853

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1582

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...705

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1070

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1415

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...911

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...891