rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se pregăteşte un nou PROTEST!

Peste 1.000 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa încă mai aşteaptă voucherele de vacanţă!

Mai este puțin până la sfârșitul lunii noiembrie a.c., termenul legal până când trebuie distribuite voucherele de vacanță, iar peste 1.000 de angajați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța nu le-au primit încă! Este vorba de peste 700 de rezidenți, dar și despre cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgențe, SMURD, laboratorul de sănătate mintală și din cercetare. Pentru a „convinge” Ministerul Sănătății să dea bani pentru voucherele respective, Sindicatul SANITAS ia în calcul inclusiv organizarea unui protest.

Conform OUG46/2017 privind acordarea voucherelor de vacanță pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, voucherele de vacanță trebuie distribuite angajaților de la stat până la sfârșitul lunii noiembrie a.c.. Mai este puțin până la termenul limită, dar nici în al 11-lea ceas unitățile spitalicești și Ministerul Sănătății nu s-au pus de acord cine trebuie să suporte contravaloarea acestor vouchere pentru anumite categorii de personal.

Este vorba, după cum ne-a precizat Nicolae Manea, liderul sindical SANITAS Constanța, despre angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe, SMURD, laboratorul de sănătate mintală și din cercetare. Mai pe scurt, de peste 1.000 de angajați din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța care nu și-au primit voucherele.

Situația este similară în aproximativ 90% din unitățile spitalicești din întreaga țară, spune liderul sindical. Motiv pentru care va avea loc o ședință a Consiliului Național al Federației SANITAS unde urmează să fie discutată problema și se are în vedere inclusiv organizarea unei pichetări a Ministerului Sănătății, în cursul săptămânii viitoare.

„Din punctul nostru de vedere, doamna ministru Sorina Pintea este într-o mare eroare. Răspunsul celor de la minister a fost că nu ei dau voucherele de vacanță, pentru că nu sunt angajatori. Dar unitățile și noi, sindicatul, nu am cerut ca ministerul să dea voucherele de vacanță, ci să finanțeze aceste vouchere. E o diferență. În conformitate cu legea sănătății. Legea 95/2006, articolul 100, punctul 7 spune că Miisterul Sănătății suportă toate cheltuielile de personal.

Conform reglementărilor, voucherele de vacanță sunt cheltuieli de personal. Este logic. Una este finanțarea și alta este acordarea. Finanțarea presupune că trebuie să dea banii, iar acordarea presupune că trebuie făcută licitația, să facă o achiziție și o distribuire. Procedurile sunt făcute la unități, fără nicio problemă, au dat la o parte din persona,l care nu erau finanțați de la Ministerul Sănătății.

Întrebarea este: dacă în lege este trecut foarte clar că ministerul sănătății trebuie să asigure toate cheltuielile de personal, iar unitatea plătește din contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, ce se va întâmpla? Vine Curtea de Conturi, îi ia la întrebări și îi pune să recupereze banii de la oameni. Eu i-am explicat doamnei ministru foarte clar, acum zece zile, când ne-am întâlnit.

Cu toată considerația, să îmi spună foarte clar că articolul cutare din legea sănătății mai este sau nu în vigoare, se respectă, nu se respectă. Nu este vorba despre o interpretare proprie. Da, ordonanța privind acordarea voucherele de vacanță spune foarte clar că acordă angajatorul. Păi angajatorul vrea să acorde, dar el este finanțat de către minister, iar dacă legea spune clar că ministerul dă bani, atunci ministerul să dea banii!”, a afirmat Nicolae Manea, lider SANITAS Constanța.

„Situația este în toată țara. Din informațiile mele, peste 90% dintre unități nu au primit voucherele. Au fost spitale care au plătit voucherele respective din banii spitalului, dar sub marele semn de întrebare ce se va întâmpla când vine Curtea de Conturi? Eu, ca sindicalist, vreau să-mi protejez oamenii și să fie lucrurile în regulă. Pentru că odată un drept dat, când îl iei înapoi faci mai mult rău. Pe de altă parte, spitalele ne-au sesizat că nu pot să dea pentru că e deturnare de fonduri.

Ar putea ministerul să spună: nu avem bani acum, dați voi dacă aveți fonduri și vă dăm noi la rectificarea. Dar nu s-a întâmplat lucrul acesta. Se ajunge la capătul timpului de distribuire a voucherelor, am trimis din nou adresă către federație, mâine ne întâlnim și este posibil ca săptămâna viitoare să pichetăm”, a mai afirmat liderul sindical.

Angajații de la SPAS Constanța au primit, într-un final, voucherele

În aceeași situație se află și parte dintre angajații din subordinea Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, adică despre cadrele medicale de la cabinetele medicale și de asistenții comunitari, a căror salarii sunt de asemenea asigurate cu fonduri de la Ministerul Sănătății. În cazul acestora, însă, săptămâna trecută reprezentanții Primăriei Constanța au decis să suporte contravaloarea voucherelor, urmând să facă însă în continuare demersuri pentru recuperarea banilor.

„Erau într-o situație delicată, au dat tuturor, le-au distribuit și celor de la cabinetele medicale și asistenților comunitare, iar ulterior le-a venit răspunsul că nu primesc și banii, contravaloarea lor. Au stat oamenii cu voucherele, fără să le folosească, din iunie până săptămâna trecută, când primăria a dat undă verde”, a adăugat Nicolae Manea.

„La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța, unități care au personal în această situație, conducerile unităților au realizat procedurile, dar în lipsa unui răspuns ferm al Ministerului Sănătății sunt în imposibilitatea să le acorde.

Motivarea Ministerului Sănătății că “nu are calitatea de angajator” nu-l exonerează pe acesta de respectarea obligațiilor legale, demonstrând în fapt o înterpretare eronată a situației, în condițiile în care unitățile au solicitat finanțarea voucherelor de vacanță și nu acordarea lor așa cum în mod greșit a interpretat Ministerul Sănătății.

Obligația de finanțare a acestor vouchere este obligația exclusivă a Ministerului Sănătății așa cum rezultă din Legea 95/2006, Norma metodologică de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 162/2008 și Ord. MFP 1954/2006 pentru aprobarea Clasificaţiei indicatorilor privind finanţele publice.

Această situație generează în unități tensiuni foarte mari, motiv pentru care Consiliul Județean al Sindicatului SANITAS Constanța solicită Biroului Operativ al Federației Sanitas din România să facă toate demersurile pentru rezolvarea în regim de urgență a acestor situații discriminatorii, în caz contrar se impune obținerea aprobărilor de rigoare pentru pichetarea Ministerului Sănătății. Limita maximă de acordare a acestor vouchere este sfârșitul lui noiembrie 2018”, este comunicatul transmis de SANITAS Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Trece vara, dar tot nu se știe cine plătește voucherele de vacanță! Au de suferit medicii – iată ce spune ministrul Pintea

vineri, 16 noiembrie 20181383
Comentarii

22hehe(16 noi 16:44)
sug de la stat tot ce pot si mai merg si la privat. Astia suntem...asta e natia. Nici Ghandi nu poate schimba ceva.
311Numai...(16 noi 08:35)
curve, idioate, slab pregatite, tupeiste si hoate de medicamente intalnesti in sistemul sanitar uman!!!
52Bine ca au primit birocrati(16 noi 08:24)
Toti de prin primarii au primit tichete de vacanta numai putorile au avut intaietate .
410Injumatatirea salariilor(16 noi 07:48)
Injumatatirea salariilor acestor nesimtiti! Nu pot si nici nu sunt capabili sa se poarte ca niste medici sau asistente. Sunt jalnici. Salariile trebuiesc cel putin injumatatite si puse camere video in fiecare cabinet. Asa cum au toate SRL urile, toate buticurile, toate marketurile si hipermarketurile. De ce ei nu au camere? Nu profeseaza si lucreaza tot in RO? De ce sa fiu eu nevoit sa inregistrez mereu cu mobilul toate discutiile cu medicii si asist.ca sa pot apoi sa-i dau pe mana Parketului?
25MODJES PUSCARIASUL(16 noi 06:26)
DA VOR VACANTE MOCA DUPA CE OMOARA OAMENI. PE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE LA AMBULANTA CIND IL BAGATI LA PUSCARIE. A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI INPREUNA CU NEVASTASA RELI CRIMINALUL ASTA TREBUIE SA PLATEASCA PT CRIMA. PROCURATURA SE AUDE. ESTE PLINGERE PT CRIMA BADESCU LAURENTIU SI CU BADESCU MIRELA MEDICI CARE ADUC MOARTEA. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA
29Cadre si cadrane(16 noi 04:19)
Felicitari celor 3 comentatori de mai jos.Citind ce au scris ei nici nu trebuie sa ma uit la poza pt ca imi dau seama despre ce aratari e vorba....de 2 lei...stiti? daca in curand vor vrea si astia pensie speciala? La tupeul lor cu diploma, mai stii..!
410Mokanelul asistent(16 noi 01:24)
Ce fata de paparude au astea din poza . Huo ti ai dreaq de spagari nesimtiti. Nu va convine . afara . altii la rand
110m c(16 noi 01:14)
Sa mearga in vacanta din banii de salariu ca le-a facut salariu cit un prof universitar si uniidin ei se poarta mizerabil cu pacientii
58degeaba(16 noi 01:12)
ai crede ca rezidentii la noile lor salarii se vor respecta pe ei insasi cu o cafea de calitate dar de unde, am fost in urgenta acum o luna, toti erau cu cafea la 2lei, amaratii de ei, saracii de ei...
mai mult...Replica
27 mai 08:41ReplicaUSR FACE INSTRUCŢIE CU PSD ÎN MUNICIPIUL CONSTANŢA! Judeţul nu mai este roşu!

La nivel naţional, PNL se situează pe primul loc la alegerile europarlamentare, după numărarea voturilor din 17.522...3984

27 mai 09:14ReplicaCopil de 2 ani şi 8 luni, MUŞCAT de un câine în PARC, în prezenţa proprietarului. S-a baricadat în casă de frica poliţiştilor1166
27 mai 00:00ReplicaPortul Constanţa a angajat o firmă „înţelenită” în pierderi şi datorii să-i cureţe spaţiile verzi706
27 mai 00:00ReplicaFestivalul Neversea. Preţurile la cazare au explodat!

La începutul lunii iulie, începe cea de-a treia ediție a celui mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA....632

27 mai 00:00ReplicaPrimăria plătește SMS-uri unei firme strâns legată de fugarul Sebastian Ghiță483
27 mai 00:00ReplicaINCREDIBIL! Doi indivizi au fost achitaţi, după ce prima instanţă i-a condamnat la peste 7 ani de închisoare510
27 mai 00:00ReplicaAlegeri europarlamentare şi referendumul: cozi interminabile şi incidente la mai multe secţii de votare din Constanţa

Alegerile pentru Europarlamentare au scos constănțenii la vot. Încă de la primele ore ale dimineții, județul...408

27 mai 00:00ReplicaPERICOLUL medicamentelor fără rețetă! Unele nu pot fi combinate cu ciocolata sau cafeaua!487
27 mai 03:00ReplicaCifre provizorii de la Biroul Electoral Central: PNL ESTE PE PRIMUL LOC911
27 mai 09:37ReplicaMAŞINĂ INCENDIATĂ LA MEDGIDIA!

Noapte de foc pentru pompierii din Medgidia! Aceştia au fost solicitaţi, duminică seara, să intervină la un...1474

27 mai 04:50ReplicaFăgădău: Mama a fost doar o victimă colaterală; ține de un joc politic care astăzi capătă aspecte mai violente VIDEO2092
27 mai 01:51ReplicaMădălin Băldău, fost student al Facultăţii de Arte Constanţa, câştigătorul Festivalului „Ionel Perlea“335
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 mai 00:00SportHagi a dansat Pamporea alături de brazilieni și de Stere Halep la petrecerea Viitorului, iar Eric s-a dezlănțuit pe manele

Viitorul a câștigat Cupa României după 2-1 în finala cu Astra Giurgiu, iar sărbătoarea prilejuită de cel de-al...478

27 mai 00:00SportRivaldo și-a felicitat fiul pe Instagram! Ce i-a răspuns Rivaldinho și reacția lui Ianis Hagi

Rivaldinho (24 de ani) a cucerit Cupa României alături de Viitorul și a fost felicitat de către tatăl său, marele...293

27 mai 00:00SportBătălie la vârf fără Simona Halep. Cum arată calculele complete pentru locul 1 WTA: 4 jucătoare se luptă pentru supremație

Sezonul trecut a fost unul liniștit în ce privește bătălia pentru poziția de lider WTA, Simona Halep izbutind...365

27 mai 00:00SportLiga Elitelor U17: LPS Banatul - Viitorul 1-4. Academia Hagi a mai câștigat un trofeu!

Echipa U17 a Viitorului a câștigat finala Ligii Elitelor, disputată contra celor de la LPS Banatul Timișoara, cu...215

Local
27 mai 05:23LocalŞofer depistat mort de beat la volan

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat,...572

27 mai 03:01LocalMaşină făcută praf, după ce un atelaj hipo a ieşit de pe un drum de pământ direct în drumul naţional!

...2205

27 mai 02:50LocalCursă de caiac-canoe, la 35 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre-Marea Neagră!

Eveniment în premieră! Este vorba despre cursa "Canal Dunăre – Marea Neagră”, organizată cu ocazia aniversării...1666

27 mai 02:50LocalPERICOL PE ȘOSELE: ȘOFERI BEȚI ȘI FĂRĂ PERMIS, surprinși de polițiști

Aproape zilnic, polițiștii rutieriști depistează, pe șoselele din județul Constanța, persoane care se urcă la...1418

27 mai 04:18LocalTÂLHĂRIE în zona Gării Constanța. Suspectul, dus la arestare!

Vineri, 24 mai a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați despre...3030

27 mai 02:49LocalMașină proiectată într-un copac, pe o stradă principală din Tulcea!

Sâmbătă dimineață, 25 mai a.c., un tânăr de 36 de ani, din comuna Izvoarele, județul Tulcea, în timp ce...1650

27 mai 05:24LocalPREMIERĂ. Mii de nave controlate de polițiști la nivelul Europei

Luna aceasta, timp de 2 săptămâni, în premieră, Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția de...448

27 mai 02:50LocalCINCI RĂNIȚI într-un accident provocat de un taximetrist! FOTO

Cinci persoane au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 spre 25 mai a.c., puțin înainte de miezul...4067

27 mai 05:25LocalPolițist militar, la o patra misiune în Afganistan

Este polițist militar de zece ani și se află la a patra misiune în Afganistan. Este vorba despre plutonierul George...470

27 mai 02:52LocalAPEL URGENT: ESTE NEVOIE DE DONATORI DE SÂNGE!

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța transmit un apel urgent către locuitorii...1544

Politică
27 mai 00:00PoliticăPNL scoate scor de 60% în comuna Crucea, unde primar este de la PSD

PNL produce o surpriză la nivelul comunei Crucea, acolo unde primar este un social democrat. Conform numărătorii...246

27 mai 06:44PoliticăMUNICIPIUL CONSTANȚA: USR ar fi pe primul loc

Potrivit datelor finale ale exit-poll-ului de la ora 21.00, PSD şi PNL sunt la egalitate, urmate la mică distanţă de...7139

27 mai 04:02PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima reacție, după ce ALDE nu a făcut pragul la europarlamentare

ALDE nu a reușit să treacă pragul electoral, confom rezultatelor Exit poll realizat de CURS-Avangarde. Tăriceanu...897

27 mai 04:11PoliticăRareș Bogdan face marele anunț: PNL solicită alegeri ANTICIPATE de urgență

Cap de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a anunțat că PNL va forța organizarea de alegeri...533

27 mai 03:25PoliticăLiviu Dragnea, ANUNȚ BOMBĂ - Gabriela Firea, posibil candidat al PSD la prezidențiale

"Eu nu am spus niciodată că vreau să candidez la funcția de preșeșdinte al româniei. Mi-au cerut-o mii de oameni....1828

27 mai 03:24PoliticăLia Olguța Vasilescu: Este un rezultat neașteptat pentru noi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că PSD a luat mai multe voturi ca la ultimele alegeri...761

27 mai 03:24PoliticăDacian Cioloș și Dan Barna au EXPLODAT de bucurie, după scorul ZDROBITOR al USR - PLUS: 'Cerem demisia Guvernului Dăncilă'

"Votul de astăzi arată că România renaște și că românii au redat sens democrației prin votul lor. România...583

27 mai 04:44PoliticăCUTREMUR PE SCENA POLITICĂ! DEZASTRU PENTRU PARTIDELE AFLATE LA GUVERNARE

Cutremur pe scena politică din România! "Sunteți fantastici, vă felicit, dragi români", a afirmat, la ora 21.00,...2106

27 mai 03:22PoliticăReferendumul pe justiție este validat

Biroul Electoral Central anunță că duminică, până la ora 19.00, 35,75% pentru referendumul pe justiție inițiat...570

27 mai 04:16PoliticăTraian Băsescu anunță victoria PMP: „Avem un scor care reprezintă atingerea obiectivului propus pentru aceste alegeri“

Liderul PMP, Traian Băsescu, dă asigurări că partidul său o să treacă pragul electoral pentru alegerile...1094

Monden
27 mai 00:00MondenCâți bani câștigă Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly din YouTube

Încasările artiștilor din vizualizările pe YouTube variază mai ceva ca la Bursă, iar Click.ro îți spune ce sume...204

27 mai 00:00MondenPe cine a ales Brigitte domnișoară de onoare la nunta cu Florin Pastramă

Pentru Florin Pastramă și Brigitte sună clopotele de nuntă! Cei doi și-au găsit iubirea în Fermă, însă...192

27 mai 00:00MondenAnastasia Lazariuc nu îl vizitează la spital pe Mihai Constantinescu, fostul iubit. Iată motivul!

Deși nu doar actuala soție a cântărețului, Simona Secrier, ci și fosta lui parteneră de viață, Miahela...206

27 mai 00:00MondenGeorge Clooney se teme pentru viaţa copiilor lui. Amal e avocată într-un caz care implică ISIS

George Clooney a declarat că se teme pentru siguranţa familiei sale de când Amal a preluat un caz împotriva ISIS....148

27 mai 00:00MondenFilmul românesc 'La Gomera', selectat în competiţia de la Cannes, va fi distribuit în America de Nord

Compania Magnolia Pictures a achiziţionat drepturile de distribuţie în America de Nord aferente lungmetrajului...124

27 mai 00:00MondenCannes 2019 - Palme d'Or, câştigat din nou de un film asiatic; patru femei, în palmaresul ediţiei

Filmul "Parasite", o dramă familială cu accente de thriller şi de comedie neagră, realizată de sud-coreeanul Bong...126

27 mai 00:00MondenPrinţesa Charlotte va merge din toamnă la aceeaşi şcoală privată din Londra ca şi fratele ei George

Prinţesa Charlotte, a patra în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va urma din septembrie cursurile...150

27 mai 00:00MondenMoby a prezentat scuze actriţei Natalie Portman, după afirmaţii despre relaţia lor

Moby s-a distanţat de afirmaţiile sale făcute în urmă cu câteva zile, potrivit cărora ar fi avut o relaţie cu...137

27 mai 00:00MondenSpice Girls s-au întors pe scenă cu un prim concert desfăşurat la Dublin

Patru dintre fetele de la Spice Girls s-au întors pe scenă vineri seara, la şapte ani după ce au cântat ultima...139

27 mai 00:00MondenAdam Levine părăseşte juriul emisiunii ''The Voice'' după 16 sezoane

Adam Levine, solistul trupei Maroon 5, va părăsi după 16 sezoane juriul emisiunii muzicale "The Voice" şi nu se va...128

Mapamond
27 mai 00:00MapamondFranţa: Nicio revendicare pentru atacul din Lyon

Nu există nicio revendicare până acum pentru un atac cu bombă comis vineri la Lyon, care a făcut 13 răniţi, a...121

27 mai 00:00MapamondDonald Trump spune că are în continuare încredere în Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat duminică pe Twitter că are în continuare încredere în liderul...121

27 mai 00:00MapamondSuccesorul Theresei May va avea dificultăţi mari în ceea ce priveşte un Brexit fără acord

Ministrul de finanţe britanic Philip Hammond a apreciat că va fi foarte dificil pentru succesorul premierului în...118

27 mai 00:00MapamondMii de deţinuţi din Turcia au încetat greva foamei, la apelul liderului kurd Ocalan

Deţinuţi din Turcia au anunţat duminică, prin vocea reprezentantului lor, că au pus capăt grevei foamei ce fusese...141

27 mai 00:00MapamondExplozia de la Lyon: Poliţia franceză difuzează pe Twitter noi fotografii ale suspectului

Poliţia franceză a difuzat sâmbătă prin Twitter noi fotografii ale principalului suspect urmărit după explozia...127

27 mai 00:00MapamondViktor Orban speră ca alegerile europarlamentare să întărească forţele politice anti-imigraţie în Europa

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat duminică speranţa ca alegerile europarlamentare să întărească forţele...125

27 mai 00:00MapamondTrump evocă 'mari progrese' în negocierile comerciale americano-nipone

SUA şi Japonia au făcut "mari progrese" în negocierile în domeniul comerţului, dar ''esenţialul negocierilor'' va...118

27 mai 00:00MapamondIrlandezii au aprobat cu o majoritate zdrobitoare liberalizarea divorţului

Irlandezii au aprobat cu o majoritate zdrobitoare, în cadrul unui referendum ale cărui rezultate au fost anunţate...126

27 mai 00:00MapamondGrecia: Garda de coastă a interceptat o barcă cu 33 de migranţi în largul unei insule din Marea Egee

Garda de coastă a Greciei a anunţat sâmbătă că una dintre navele sale de patrulare a interceptat o barcă de...117

27 mai 00:00MapamondTribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării cere Rusiei să elibereze marinarii ucraineni luaţi prizonieri

Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării a decis sâmbătă că Rusia trebuie să îi elibereze pe cei 24 de...124

Sănătate
25 mai 01:09SănătateNoi informații despre SPITALUL REGIONAL: Va fi făcut la Constanța, pentru a deservi și turiștii, militarii de la Kogălniceanu, dar și migranții!

Aflat într-o vizită în județul Tulcea, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut afirmații și cu...1296

25 mai 01:07SănătateCOPIII MOR CU ZILE, în așteptarea unui loc în spital…

În campania Pacient în România, despre lipsurile sistemului medical, echipa Digi24 a ajuns la spitalele pentru copii....447

25 mai 00:25SănătateNu ați primit CARDUL DE SĂNĂTATE? Aflați unde este, printr-o aplicație!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța îi informează pe constănțenii care constată,...1200

24 mai 00:42SănătateSpitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului...591

23 mai 17:21SănătateCASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța – fosta...3582

18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...555

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...1026

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...581

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...568

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...626