REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
21.5° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Plan Roşu de Intervenţie: Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat

Plan Roşu de Intervenţie: Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat

A.F. 8 mai 2023 | 17:39 3007

Un autocar în care se aflau 32 de persoane s-a răsturnat pe DN2, în localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, fiind activat Planul Roșu de Intervenție, potrivit ISU Buzău.

Plan Rosu de Interventie: Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a rasturnat

Prima estimare a polițiștilor arată că sunt 10 victime.

Șoferul este încarcerat și se pare că este în stare gravă. Traficul rutier este blocat pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul se desfășoară prin dirijare pe DN 2, la ieșirea din localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, către municipiul Focșani, pentru a permite desfășurarea intervenției medicale, după ce un autovehicul s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Update:

În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente. 

Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

De la nivelul județului Buzău, la locul accidentului acționează 2 autospeciale de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și 11 ambulanțe SAJ.

Totodată, în sprijin intervin o autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea.

Plan Rosu de Interventie: Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a rasturnat

Update 2:

"În autocar se aflau buzoieni. Nu ştim dacă se duceai sau se întorceau de la o fabrică de confecții din Focşani unde lucrează. Din primele evaluări cel mai grav este șoferul care a plecat deja spre UPU cu o ambulanța de Suceava.

Din primele date autocarul a încercat să evite o coliziune şi a ieșit în afara carosabilului pe câmp", a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Ţiclea.

Update 3:

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN2(E85), ieşirea spre Râmnicu Sărat. În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 32 de persoane, ce a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 5 ambulanţe SMURD şi 11 ambulanţe SAJ. Totodată, în sprijin intervin şi o autospecială pentru transport victime multiple şi 3 ambulanţe SMURD de la nivelul ISU Vrancea'', a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău.

Cele 22 de persoane rănite au fost transportate la UPU şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Nu există persoane decedate, au informat autorităţile, iar şoferul a fost rănit grav, dar este conştient.

La acest moment se circulă controlat pe ambele sensuri, a anunţat Prefectura Buzău.

Update 4:

30 de persoane au fost implicate în eveniment, dintre care 23 transportate la spital (19 femei și 4 bărbați), iar 7 asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital. Cele 23 de persoane au fost transportate la următoarele spitale: la Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei; la Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați; la Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515