REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PNL Constanţa vrea să îi trimită pe Tulică şi pe Gavrilă în Consiliul Local. Palaz: Va ieşi CIRC!

PNL Constanţa vrea să îi trimită pe Tulică şi pe Gavrilă în Consiliul Local. Palaz: Va ieşi CIRC!

Replica API 7 martie 2019 | 00:00 397

Pentru a doua oară, în locul lui Rezeanu şi Căliminte

Pentru a doua oară, în locul lui Rezeanu şi Căliminte

Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au fost excluși din partid a doua oară pentru neplata cotizației la partidul din care au făcut parte, respectiv PNL. La fel ca şi în 2017, când au fost daţi afară din formaţiunea politică, cei doi au cerut în instanţă anularea documentului, dar şi ordinul prefectului de încetare a mandatului din forul legislativ al oraşului.

Între timp, PNL şi-a desemnat membrii care-i vor înlocui pe Rezeanu şi Căliminte. Nimeni alţii decât Marius Tulică şi Florin Gavrilă, aceiaşi care i-au înlocuit şi în 2017. Numai că, de data aceasta, cei doi s-ar putea să nu fie validaţi în Consiliul Local şi asta pentru că există o hotărâre de consiliu privind încetarea mandatelor, după ce proaspeţii excluşi din PNL au câştigat anularea ordinului de încetare a mandatelor. „Va ieşi circ!” spune Cludiu Palaz, preşedintele partidului Mişcarea Populară.

În Consiliu Local Constanţa sunt două locuri vacante de consilieri locali, după cum a anunţat şi secretarul oraşului în ultima şedinţă de Consiliu Local, ce a avut loc pe 28 februarie a.c.. Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte nu mai fac parte din forul legislativ al oraşului, după ce prefectul Dumitru Jeacă a semnat ordinele de încetare a mandatelor ca urmare a excluderii lor din partidul PNL.

În 2017, atunci când Rezeanu şi Căliminte au fost excluşi prima oară din partid, Marius Tulică şi Florin Gavrilă au prins un loc călduţ în consiliu, fiind validaţi de ceilalţi aleşi locali. Însă, cei dintâi au câştigat în instanţă dreptul de a face parte din consiliu, fapt pentru care, în şedinţa din 27 noimbrie 2017, a fost aprobată HCLM 373 privind punerea în executare a sentinței civile pronunțată de Tribunalul Constanta în dosarul nr.4664/118/2017.

Aceeaşi hotărâre prevedea repunerea pe funcţia a lui Romeo Rezeanu şi încetarea mandatalui lui Gavrilă. De asemenea, consilierii au votat HCLM 374 privind repunerea în funcţie a lui Horia Căliminte şi încetarea mandatului lui Marius Tulică.

Palaz a atacat hotărârile de repunere în funcţie privind pe Rezeanu şi Căliminte, dar a renunţat la acţiunea din instanţă

Cele două hotărâri au fost atacate de Claudiu Palaz, preşedintele PMP, pe care le-a considerat ilegale. Însă, recent, mai exact pe 5 martie, Palaz a renunţat la judecată după ce Rezeanu şi Căliminte şi-au pierdut din nou mandatele. „Am renunţat la acţiune că nu mai avea rost, că ăştia doi (n,.red Rezeranu şi Căliminte) au plecat din Consiliu. Am mers în instanţă, că eliberarea lor din funcţie nu era în regulă, voiam să-i reintegrăm pe Tulică şi Gavrilă. Nu a fost chemat în instanţă şi Consiliul Local”, a explicat Palaz.

Propunerile PNL: Marius Tulică şi Florin Gavrilă. Palaz: Va ieşi circ!

Cel mai probabil, în următoarea şedinţă de Consiliu Local PNL vor fi votate propunerile PNL pentru cele două locuri rămase vacante de consilieri. Potrivit preşedintelui PNL Constanţa, Organizaţia municipală, Adrian Manole, vor merge în Consiliu cu aceiaşi Marius Tulică şi Florin Gavrilă. Numai că, Palaz spune că nu are cum să facă aceleaşi propuneri, în contextul în care există hotărâri de consiliu prin intermediul cărora s-a luat act de excluderea celor doi mai sus menţionaţi.

„Nu mai poate să-i urce ăştia. Le-a încetat mandatul prin hotărâre de consiliu care a rămas definitiv. Hotărârea în baza căreia le-a încetat mandatul este în vigoare. Că faptic, s-au reluat evenimentele, e altceva. Dacă anulau hotărârea aia, atunci actul care a stat la baza încetării mandatelor lor puteau să fie integraţi tot ei. N-au cum să-i valideze. Nicio şansă.

Dacă au venit cu propunerile astea, n-au cum să treacă. Din punctul meu de vedere, trebuie să bage pe alţii, pentru că actul în baza căruia au fost excluşi este în vigoare. O să iasă circ în şedinţă, un balamuc. Nu mă mai miră nimic. Hai să nu fim naivi. Ăia (n.red. Rezeranu şi Călimnite) fac jocurile lui Decebal”, a conchis Palaz.

Adrian Manole îi dă replica şis pune că: „Le-a fost încetat mandatul, urmare a unei hotărâri judecătoreşti, nu a unei culpe personale. Tot ei rămân”.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai putorilor ordinare ia mai lasati voi pomana.Voi nu aveti nici o calificare sau munca pute si cand ii auzi pe astia din politica niciunul nu poate sa doarma de grija oamenilor normali.Cum spun datimi mie votul si eu va rezolv toate problemele.
0
0
Pe dragutii-cu ghilimele- astia din poze i-am vazut alaturi, cur si izmana cu amiralul de carton trecut prin razboaie imaginare ca si celalalt general Oprea . 2 scursuri, si cu amiralul 3, sa se ia de mana si sa se duca invartindu-se
5
1
Bai oameni de 2 bani eu tot n-am inteles de ce pe astia 2 ii dati afara din partid iar pe primarita Belu si vicele Pandrea inca ii tineti in PNL desi au facut campanie electorala ANTIPNL ptr candidatul PD la alegerile de primar din comuna Nicolae Balcescu?
5
0
Trimite ti i la Wc mai sobolanilor!
2
0
Bah , ce se mai stie de Cap Mare dragomir si de senilul ala hasotti...?!?
3
0
Acum ei fac parte din asociatia Constanta Altfel, ghidati de un amiral fricos care fuge la prima lupta.
6
2
Si asa acesti H.C. si R.R. nu au facut nimic ca si consilieri locali...ba mai mult au votat alaturi de PSD majorarea gicacaloriei ...iar acest H.C....pe vremea cand era PRM -ist ...ca rimeaza cu traseist...face parte din consilierii care nu au vrut ca orasul sa fie parte civila in dosarul "Retrocedarilor"...au votat pentru Mascarici...info-sud-est.ro
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218