REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PNL îşi face socoteli SĂ RADĂ toţi PSD-iştii din deconcentrate

PNL îşi face socoteli SĂ RADĂ toţi PSD-iştii din deconcentrate

Replica API 4 noiembrie 2019 | 11:39 775

Marian Cruşoveanu (dreapta)

Zi importantă pentru PNL: azi se dă votul pentru învestirea noului Guvern, situaţia în care se află acum partidul dând speranţe serioase liberalilor că vor putea întoarce în favoarea lor şi situaţia din teritoriu. Încă de la sfârşitul lunii octombrie, europarlamentarul Rareş Bogdan a vorbit despre următorul pas de după instalarea guvernului PNL: schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor. Afirmaţia a fost făcută în contextul unei întrebări legate de reprezentanţii PSD de la conducerea instituţiilor deconcentrate.

Declaraţia lui Rareş Bogdan a înflăcărat şi liberalii constănţeni, care au început să-şi facă socoteli în privinţa instituţiilor deconcentrate la nivelul cărora ar putea să îşi instaleze proprii oameni. Cu un amendament: reprezentanţii ALDE, puţini la număr în posturi de conducere din deconcentrate, vor rămâne pe poziţii, iar asta pentru că ALDE va vota în favoarea noului guvern. Aşadar, se poate spune că Celzin Latif de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa are postul „securizat”. La fel, şi directorii numiţi pe funcţii în baza Ordonanţei de Urgenţă 109 privind guvernanţa corporatistă. Adică, liberalii vor trăi o mare dezamăgire dacă vor ajunge în postura de a putea schimba directori de companii.

Pe de altă parte, la nivelul judeţului Constanţa, PNL are deja oameni în funcţii de conducere. Dar, susţin liberalii, nu cu sprijinul PSD! „Avem un singur director, cel de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Dar, a dat concurs. A încercat PSD să îl schimbe, a fost în instanţă, iar PSD a pierdut, a trebuit să îl pună la loc – este vorba despre Eugen Bola”, susţine secretarul general al PNL, Marian Cruşoveanu. Interesant, dar PNL are reprezentant şi la conducerea Oil Terminal. Când i s-a atras atenţia asupra acestui aspect, reacţia lui Cruşoveanu a fost surprinzătoare: „Sorin Ciutureanu (directorul general al Oil Terminal – n.r.) e la ALDE. A făcut campanie pentru ALDE”. Cu alte cuvinte, directorul de la Oil Terminal nu va fi schimbat; pe lângă faptul că unii liberali îl consideră de la ALDE (partid care votează guvernul PNL, aşa cum arătam mai sus), Ciutureanu este numit pe funcţie în baza selecţiei impuse de OUG 109 şi are un mandat până în 2022. Mai mult, Ciutureanu este în continuare membru PNL, el nefiind vreodată înscris, cu acte, la ALDE. Conform informaţiilor noastre, acelaşi Ciutureanu are cotizaţia plătită la zi la PNL.

Un alt director de instituţie „atribuit” PNL este Ovidiu Cupşa de la CERONAV. În privinţa acestuia, Marian Cruşoveanu a precizat că situaţia este clară: „Şi-a dat demisia din PNL”.

Alte instituţii care „fac cu ochiul” liberalilor sunt, din păcate pentru ei, în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie condusă de PSD. Fapt pentru care, până la alegerie locale şi în funcţie de rezultatul acestor alegeri, iarăşi nu vor putea opera modificări. Amintim, în acest context, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde director este Petre Dinică, iar mai nou, director adjunct este Silviu Marcoşanu.

Rămâne de văzut, însă, rezultatul votului de azi, din Parlament. Rezultatul va fi publicat de „Replica” în timp real.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/rares-bogdan-anunta-marea-epurare-vor-fi-schimbati-toti-prefectii-si-subprefectii-407334/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are cum sa schimbe un om care a facut schimbarea mentalitatii si a procesului de dezvoltare. Liniste copiilor crescuti artificial.
0
1
la Port Constanta cand se ajunge cu schimbarea? poate scapam de doamna fustita!!!
1
0
La puscarie cu rapandulele mazariste Cupsa, Ciutureanu si-au angajat toate rudele si amantale fire-ati sa fiti de hoti
0
0
Pzdeii de rand le-am spus celor din conducere ca vrem noi sefia OilT.ca de nu sa ceara voturile PNListilor lui Ciuti,Lupu.Ceace s-a si intamplat!Acum sa stea in opozitie si sa dea cu subsemnatul la DANA 10 ani!
0
0
Normal ca i-au asfaltat strada doar e omul lui Mazare si Nicusor, plantat de ei in functii cheie director piete, acn, ceronav si el si ciutureanu hoti ordinari vopsiti in galben, in Constanta nu se va schimba nimic PNL au furat si vor fura cot la cot cu PSD
4
0
numai de bine. Este pnl -ist caruia psd i-a asfaltat intreaga strada desi este singurul riveran al acesteia -strada nu mai are alte constructii adiacente- in timp ce zeci de alte imobile asteapta de mai bine de 10 ani cai rutiere similare pentru care disconfort urban nu misca un deget. Ei reasfalteaza tomisul. Acestea se afla chiar in imediata apropiere a imobilului despre care vorbeam. PNL, voi aveti de gand sa asfaltati restul deTomis? Cupsa nu mai are nevoie.
3
0
Il iau iar in brate pe omul de mingie pisica fara frica.
1
0
Toti PSDistii aruncati pe strada la wc unde le e locul, javre de tradatori de Tara romaneasca!
1
1
Rica, ca sa inteleaga prostimea...in guvernare PSD a vrut si Cristinel Dragomir sa se lipeasca de Oil si nu a reusit. Tu cum iti explici? Eu cred ca PNL a fost mereu la guvernare. Hahahahahahahahaha
3
0
Daca nea Ciutureanu este inca PNL-ist cum draqu se explica ca a fost director pe toata perioada guvernarii PSD-ALDE? Nu l-a vazut nimeni? Hai ma lasati prostiile cu PSD, PNL, ALDE, PP, MM, SS...tot astia ne vor conduce pana la adanci batraneti. Romania a devenit o mare mizerie.
4
0
a angajat numai curve contra unor servicii sexuale. Stau toata ziua la serviciu la aeroport si se uita la avioane ca proasta in targ. Furaciune cat cuprinde si angajari de consilieri pe sute de milioane salariu. 250 000 000 a facturat pe un WC la aeroport. Alooooo Artagea ..... ce faci ? ai inceput sa tremuri ?
6
1
Nu uitati cand ii dati afara de clauzele de plati compensatorii din contract.O sa va bufneasca plansul!
4
1
dati jigodiile de pesedisti afara dar nu puneti jigodii de ale voastre. aduceti competenti.
7
0
ce facem pleaca ai vostri vin ai nostri , daca vreti sa faceti treaba dati legi cu cap abrogatile pe cele date aiurea si creeati locuri de munca daca santeti tari, nu sa dati oameni afara sa va aduceti oamenii vostri si ceilalti ce sa faca s aingroase randurile somerilor, deci creeati noi locuri de munca, pe vrema comunistilor s-au contruit atatea si dupa revolutie in 30 de ani nu a ti fost in stare sa le intretineti, ati fost si ministri in alte guvernari si nu a ti realizat nimic
0
0
Nu a inventat el apa calda si mersul pe jos, dar a facut mult mai mult bine fata de lab...i pardon, liberalii din articol
2
1
Daca citesti comentariile in viteza, cele care ii pupa mana lui Cupsa, juri ca bietul poet-director-numit a inventat cel putin leacul impotriva cancerului. Daca nu cumva a inmultit painile si pestii, a mers pe apa si l-a mai inviat o data pe Lazar din morti. M-am distrat copios...
5
5
Ovidiu Cupsa un liberal 100% , un om bun pe care te poti baza pe viitor si un om care si-a facut treaba la Ceronav cu tot respectul pt dansu !
5
5
Conteaza rezultatele unei persoane. Aportul adus acestui oras pe plan national si international. Ati uitat cu totii scopul si obiectivul cetateanului normal. Nu conteaza apartenenta politica, ci rezultatele pe care le-a avut un om intr-o functie de orice natura. Cat despre dl Cupsa, respectele si aprecierile noastre, liberal cu sau fara acte dintotdeauna!!!
5
4
Decat sa faceti schimbari de ce nu faceti evaluari? Ati imprumutat metehnele PSD-iste? Nici candidat la primarie nu aveti! Cupsa ar lua mai multe voturi decat voi toti la un loc! Sa va fie rusine!
5
2
Un om precum Cupsa care a fost , este si va fi pro dezvoltare sistem naval nu are cum sa plece. Exclus de orice guvernare.
4
3
cand zici cupsa vomiti direct. un pitic borat care se vopseste in cap. un traseist politic un psdist in haine galbene
4
4
Marian Crusoveanu ??? Cine stie CV-ul lu tasu se ingrozeste. un infractor ordinar iar fisu un hot ordinar ca toti PNL istii.
6
1
Dl Cupsa este liberalul care a realizat multe indiferent de institutia unde a fost director ACN, CERONAV!
5
3
Cui ii e frica de Cupsa, Ciutureanu, Lupu, Monea, Manea, Antonoae, Matei s.a.? Oameni care au facut campanii partidului si atunci cand ati fost alesi voi cei din functiile de azi: consilieri judeteni, municipali, primari. Multi liberalii adevarati si de valoare au fost maziliti de Dragomir si camarila lui. V-ati enclavizat si va impartiti functii intre voi in cercuri mici. Dragomir, jos labele de pe partid! Bogdan Hutuca fa-ti o echipa a ta cu cei care au facut ceva pemtru societate si pentru partid. Nu mai sta legat de cumetriile lui Dragomir! Localele nu se castiga pe trenduri politice.
6
2
Cand spui Cupsa spui viziune dezolvatare si mai ales un om de onoare !!!
4
4
Cand zici PNL in orasul asta direct cu gandul la Cupsa te duci. Un adevarat liberal care a lasat ceva pe unde a trecut. Exemple : ACN, CERONAV etc. Bv Ovidiu!!
6
2
Liberal vechi cu viziune si deschidere catre nou, un om valoros pentru Constanta .
5
2
Cupsa e mai liberal ca majoritatea liberalilor de Constanta. Stati in banca voastra ca va da lectii. Nici nu ati ajuns la guvernare si deja impartiti ciolanul. Stati usor sa nu vi se aplece
5
1
Este un om de mare valoare, liberal pur-sange. Master plan la ACN, modernizarea Ceronav alaturi de o echipa competenta, spun totul. Unde erau Crusoveanu&CO in 1990, cand Ovidiu Cupsa se inscria in PNL?
8
1
Scz am gresit! Cupsa este un liberal cu state vechi care a realizat cate ceva spre deosebire de cativa mancatori de rahat din PNL
6
1
Ca in PNL nu sunt fosti comunisti. Si tu ai fost , stimate, si parintii tai la fel.
6
1
Respect si succes, PNL. La puscarie cu tradatorii, hotii, mincinosii, criminalii. Desfiintarea PSD-ului. Jos comunismul.
3
7
Bravo ,mar de la 09:50,asa este adevarat graiesti.Ii doare in cur pe ei de tara si de popor.
5
0
Prima grija : ciolanul !!!
10
1
Ei hai ma P.S.Distilor ca nu or sa rada chiar tot, ci vin cu experti contabili sa verifice contabilitatea fiacarei institutii si acolo unde se gasesc cheltuieli nejustificate,costuri supraevaluate,achizitii la preturi peste piata ,salarii sau angajari nejustificate,etc,acolo nu doar ii inlocuieste pe directori,ci ii trimite sa expice unde trebuie dece au facut magarii.
9
7
Da, fix asta este prima grija. Nici usr nici pnl nu vorbesc de ce vor face pentru noi oamenii de rand, ei sunt atat de extaziati incat vorbesc fatis de functii si ciolane, de impus oameni in institutii, de maziliri politice, dar nimeni nu vorbeste concret despre ce ar urma sa se faca si pentru omul de rand. Concluzia este ca pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii. Si din pacate vin unii fometosi si fara niciun soi de experienta.
14
1
la apia directia agricola
5
1
Da pa prefect nu il schimba si ala era cand psd cand alde?
8
1
Pleaca ai nostri, vin ai nostri! Aceleasi virgine care au trecut din poola-n poola si , a se citi partid, si acum fac pe inocentele. Problema e ca totu-i politizat. Lasa-tii in plm pe cei care au facut scoli si sunt calificati sa faca treaba! Nu pune orice pulifrici la butoane, doar ca e copilul sau amanta vreunui baron local, indiferent de coloratura politica!
13
1
ai dracu bulangii rujati
8
1
Vin miresele la putere. niculescu si crusovean. Vai mama voastra de asa zis PNL Constanta. Doar nulitati.
14
4
Afara, afara, cu toate amantele din tara...
12
4
DOAR PE SPAGARUL SPAGARILOR ZIS CELZIN CEL NEINFRICAT DE LA MEDIU NU IL SCHIMBA NIMENI, CA DOAR EL ARE GRIJA SI DE ALTII. DAR NICIODATA NU E PREA TARZIU SA O IEI IN FREZA ATENT STUDIATA. SI ATUNCI VA DUREA RAU PENTRU CA HELIPORTUL NU E PROTEJAT DECAT DE DOUA FLOACE INTINSE SI UNSUROASE. RESTUL PARULUI DESTEPT A PARASIT CAPUL PROST.
55
6
Sa-l schimbe si pe porcul de ARTAGEA BOGDAN, a furat o gramada de bani!!!!
15
5
Parca veneau cu urlete sitrambite pnlul ca vor pune la deconcentrate numai prin concurs ori cand ajung isi pun neamurile si prietenii sa vedeti ce foame vor avea astia dupa atatia ani de opozitie
19
0
Sa ne fereasca Dumnezeu! Daca Hutuca isi inchipuie ca astia sunt oamenii de care are nevoie judetul si in care lumea si-a pus speranta inseamna ca chiar suntem condamnati cu executare. Crusoveanu? Niculescu? Bola? Soareci de laborator hraniti cu maruntis socrelic si partidic. Rusine viitorului...
17
1
o tara se conduce cu profesionisti. Uite de ce suntem distrusi dupa 30 de ani de haiducie.
17
1
Bai cretinilor...toata lumea este pe post in urma unui examen.De ce Bola Itm , Busu Ajofm care sunt liberali nu au fost dati jos...datii voi ,si o sa va treziti dati in instanta.Eu in locul lor v-as cere daune morale.In loc sa va ganditi la binele tarii, voi exact ca si in 2010 va ganditi cum sa furati.Sictir jegurilor.
18
6
Mai numarati...
5
1
Poate o schimba si pe vesnica si inversunata PSD-ista de la Casa Judeteana de Pensii, Cristina Samoila!!! Poate dispare si directoarea comunista Bercaru, de la Sc. 39!!!
19
4
Mi se pare corect. Nu poti conduce o tara cu personal din alte partide.
7
12
Ce foame e in voi!!! O sa distrugeti orasul, apoi tara...Cu specimene precum maritatii Crusoveanu si Niculescu
21
5
Doar atatea institutiile stiti voi ca sunt in judet???
9
2
Dinica..... vesnicul director!!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614