REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PNL și PSD, ALIANȚĂ în Consiliul Local Constanța, pentru ALEEA CELEBRITĂȚILOR

PNL și PSD, ALIANȚĂ în Consiliul Local Constanța, pentru ALEEA CELEBRITĂȚILOR

Replica API 31 august 2021 | 14:56 3699

Proiectul de pe ordinea de zi privind demararea unor proceduri ce vizează edificarea unei alei a celebrităților (Hollywood Walk of Fame) a fost amplu dezbătut de consilierii locali. Acesta a trecut cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă, fiind aprobat, după ce PNL și PSD au votat pentru. De precizat este faptul că împotrivă au votat consilierii USR.

Primarul Vergil Chițac a declarat că vrea să vadă dacă acest proiect ar fi posibil să fie implementat în Constanța, nu că va fi implementat direct. Mai exact, se va face o comisie care va analiza toate procedurile, așa încât să se vadă faptul dacă în Constanța poate fi implementat acest proiect sau nu.

Dumitru Caragheorghe a precizat: ”Vom avea o comisie care nu întelegem ce o să facă... consultă cetățenii sau face un studiu care să releve că avem nevoie de licență pentru Hollywood Walk Of Fame.... USR a votat impotrivă!”.

Iată discuțiile pe acest subiect

„Proiectul se dorește a fi un document care să ducă la crearea unui grup care să spună dacă acest proiect poate fi implementat ci nu direct implementat, așa cum scrie în denumire”, a declarat Teodor Popa.

„Este vorba despre o oportunitate a implementării ci nu direct implementare. Noi, Usr Plus nu suntem de acord nici cu această oportunitate. Nu este momentul acum. Există proiecte similare în Sibiu și în Mangalia. Constanța are un patrimoniu cultural istoric foarte mare și până să impunem acest proiect, acești bani trebuie să se ducă în protejarea clădirilor, a monumentelor dar și a altor vestigii. Nu cred că acum este momentul pentru acest proiect. Grupul USR va vota împotrivă”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

„Domnul Caragheorghe pare populist. Sunt foarte mulți bani dar dincolo de finanțarea asta, e vorba de a crea un obiectiv turistic nou. Trebuie să fim foarte atenți la respectarea achizițiilor publice directe. E un aspect care trebuie luat în seamă. Noi, grupul PSD nu ne vom asuma acest protocol. Trebuie să privim atent iar comisia trebuie să lanseze o dezbatere publică cu constănțeni”, a declarat Răsăuțeanu.

„Acest proiect este singurul care are licență. Aceasta ne dă exclusivitatea în România. Acest proiect nu exclude restul proiectelor și al lucrurilor bune care se pot întoarce în Constanța. Deciziile pe care le luăm sunt pentru constănțeni”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

„Haideți să discutăm cu constănțenii. Ne arănjăm orașul și mai apoi chemăm turiștii. Cred că orașul poare supraviețui și fără acest proiect”, constănțeanul Sorin Belu.

Primarul, Vergil Chițac, a declarat că vrea să vadă dacă acest proiect ar fi posibil să se implementeze în Constanța, nu că va fi implementat direct.

Referitor la acest proiect, precizăm că acesta ar costa 4,25 milioane de dolari, banii urmând să fie plătiți în rate, timp de 20 de ani.

Urmărește ședința de Consiliu Local aici:

Consiliul Local Constanța, CONVOCAT în ședință ordinară. VIDEO LIVE!

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se pare normal,inloc ca PSDisti sa sustina un proiect util pentru Constanteni ei sustin stele roz pe asfalt.
3
0
Sa se numeasca WALK OF SHAME!!!
2
0
Aveti incredere in W.C. Wergil Chitac e cel mai tare primar
6
0
Bai fratilor , tara arde si baba se piaptana , toate strazile arata ca dupa bombardament , trotuarele sunt jalnice , marcajele de pe sosea abia se mai vad inclusiv trecerile de pietoni parcari insuficiente. Si noi facem aleea celebritatilor suntem varza cu carne
13
1
Amirale mai vrei o stea? Ba nulitatilor in Constanta nu sunt celebritati voi cred ca vreti amprente ale hotilor si evazionistilor.
15
1
Sa o faca in Eforie unde avem un Primar celebru!
6
0
Amirale esti ok fmm
9
0
Chelului tichie de margaritar ii trebuie. Nu mai era nimic de furat de catre javrele alese sa conduca destinele orasului
19
0
O fabricuta sau un spital, nu va duce mintea. Colcaie primaria de odrasle si fufe dar nici unul nu este in stare sa intocmeasca un proiect european! Mergeti BA la Bolojan, daca nu stiti, ca va face EL!
23
0
in Constanta tot timpul USL a functionat. Nu mai votati PSD sau PNL oameni buni!
16
4
Pe steaua nr 1 o sa puna tot secera si ciocanul ca asta sunt toti iar secera si ciocanul daca te uiti la ea,la forma ,chiar si la sens,e tot aia pe care a folosit-o si Mustata Ingusta 1938.
11
2
Sa il puneti si pe Floarea din politie, search pe google si vedeti clipurile
10
0
numai un om bolnav la cap poate cheltui atatia bani publici pentru un kitsch ordinar, gen carnavalurile mascariciului.
32
0
Sa il puneti si pe Stila Sarafu pe Alee. Replica l-a facut celebru!
29
0
vai de orasul nostru cu asa tampiti la conducere
30
0
Din seria chitac face lucruri trasnite. Vai si amar de orasul asta !!!
34
0
mweeeeeepnl!!!
15
3
Frumos.Asta inseamna civilizatie ceea ce taranii nu au de unde sa stie!
6
31
abia astept sa vad o stea dar sa nu scrie pe ea H. Ford ci sa scrie Jador, ca apoi sa ma pis pe ea
41
0
Iti vine sa vomiti...
39
2
Rusine ! Semnati pentru referendum sa scapam de derbedeii astia !
45
1
Se va umple alea repede la cate celebritati sunt in Constanta. Eu as fi facut un cartier al celebritatilor, gen compozitori sau consilieri.
29
0
Din ciclul ,, barcagiul Constantei propune lucruri trasnite".Sa aiba unde sa-si faca nevoile pescarusii!
45
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367