REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

PNŢCD şi Partidul Ecologist au semnat un protocol de susţinere cu PSD pentru alegerile europarlamentare

PNŢCD şi Partidul Ecologist au semnat un protocol de susţinere cu PSD pentru alegerile europarlamentare

Replica API 29 martie 2019 | 01:04 411

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, şi preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, au semnat, joi, un protocol de susţinere a Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare.

"În aceste zile, am avut mai multe discuţii cu preşedintele PNŢCD, cu preşedintele Partidului Ecologist Român, care au decis ca, în condiţiile în care au strâns peste 200.000 de semnături fiecare partid, respectiv 263.000 de semnături Partidul Ecologist Român, 209.000 de semnături PNŢCD, să nu depună liste, pentru a susţine la alegerile europarlamentare Partidul Social Democrat", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, aflat alături de Pavelescu şi Pop.

Aurelian Pavelescu a reamintit că în urmă cu un an, PNŢCD a susţinut mitingul împotriva abuzurilor organizat de către PSD-ALDE. El i-a reproşat preşedintelui Iohannis faptul că nu îşi îndeplineşte rolul constituţional de mediator şi că a "îndemnat populaţia la revoltă, la nesupunere civică".

"Am vorbit încă de atunci că PNŢCD este dator, prin doctrina lui, să apere democraţia înainte de toate, înaintea intereselor de partid, aşa cum ar trebui să facă orice partid politic într-o democraţie. Ce s-a întâmplat în ultimii mulţi ani, de la preluarea mandatului de către preşedintele Klaus Iohannis, sunt lucruri care ne-au cutremurat pe toţi. Au fost dezvăluiri nenumărate în ultimii ani, o caracatiţă care a acaparat statul, a instituit poliţia politică, a pus sub urmărire milioane de români, a bulversat nu numai instituţiile statului, dar şi întreaga societate. Preşedintele a refuzat să îşi îndeplinească rolul constituţional de mediator şi a instaurat un de fapt un regim personal de mână forte", a spus el.

Totodată, el i-a mulţumit lui Dragnea pentru faptul că "a acceptat, la recomandarea PNŢCD", ca pe lista candidaţilor pentru europarlamentare să figureze Cristian Terheş.

"Vine dintr-o familie veche de ţărănişti, cu deţinuţi politici în familie. Este contribuţia noastră la această listă", a adăugat el.

Dănuţ Pop a declarat că PER susţine lista candidaţilor, apreciind că aceasta ar "reprezenta interesele României cel mai bine în faţa Europei" şi "interesul naţional, mai bine decât oricine, în faţa intereselor străine".

"S-a văzut că mediul nostru de afaceri a fost distrus, ca să facă loc la cei de afară. Susţinem această listă. Am avut câteva discuţii cu domnul preşedinte Dragnea şi dânsul ne susţine şi nouă câteva proiecte, pe care le veţi regăsi în acest protocol: privind tăierea pădurilor, TVA zero la produsele bio şi tradiţionale, eliberarea autorizaţiei de mediu în 48 de ore, să nu mai stea investitorul un an de zile după autorizaţia de mediu, răspunderea magistraţilor, pe care noi am depus de foarte mult timp, de vreo şapte ani, şi încă n-a trecut. Şi ne mai interesează promovarea ca brand naţional a unui parc de distracţii Dracula Park. El a mai fost lansat, dar pentru a dezvolta turismul cred că este esenţial", a mai spus el.

Liviu Dragnea a declarat la rândul său că "PSD este onorat" de sprijinul celor două formaţiuni, menţionând că PNŢCD "a susţinut în permanenţă democraţia în această ţară" şi "dispariţia abuzurilor", promovând interesele României atât în relaţiile europene, cât şi în cele internaţionale.

În ce priveşte Partidul Ecologist Român, el a menţionat că în protocol au fost trecute doar câteva proiecte care vizează protecţia mediului, dar că a fost stabilită colaborarea şi pentru altele.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmeaza fuziunea PSD PNTcd si uite asa se transforma PSD in PNTsd.Daca ne gandim la cei doi lideri se poate orice,nu e asa Pavelescule.
3
0
bai astia vedeti ca au facut partid si cetatenii de la patarat impreuna cu cei de la catanga,ar fi bine sa-i aveti in vedere fiind mai multi ca peneteii
3
0
AVOCATUL ALA MIC CU CAPUL MARE. Restul sunt detalii.
4
0
oare de ce PNTCD nu s-a aliat sau macar sa-si exprime sprijinul pentru PNL? @ cateiiPSD ai un raspuns sau sunteti prea pedelisi, fosti socialisti trecuti peste noapte pe dreapta, cand Roman a ramas cu ochii in soare si Stolojan s-a imbolnavit subit ?
1
2
Se rasuceste in mormant Corneli Coposu la cum arata PNTCD acum cu hahalera asta de mitocan, pavelescu! Toate sunt cu kurul in sus! Tariceanu, alta scursura ca si pavelescu, si asta se da liberal dar sta sub masa psd-ului de unde-i mai arunca dracnea cate un oscior pe sub masa atunci cand are nevoie sa-i sustine ordonantele penale care sa-i scape pe hoti de justitie si de puscarie.
9
1
PNTcd nu mai exista si daca tot era locul liber l-au ocupat niste neica nimeni altfel cum sa te aliezi cu urmasi alora care ti-au batut chinut s-au omorat parinti,bunici sau alte rude.
6
0
Tradatori de neam si tara. Cu Pavelescu si Tapliuc in frunte. Numai si numai pe interese javrele dracului
8
0
PNTCDul de azi nu mai are nimic cu cel antebelic. La fel si PNLul. Doar o mana de oportunisti. Ciorbea nu era de la PNTCD?
9
0
De cand si cum naiba poti manca cacat ca ai strans tu PNTCD peste 200.000 semnaturi? Tapliuc, ai strans mai mult de 500 in Constanta? Mancatori de cacat. Tapliuc ia sa te vedem iti dai demisia de onoare? Pe dracu foame ce sunteti toti HUUUOOOOO
10
2
Asta este dovada clara ca politica este o curva iar politicienii niste nevertebrate!!!
10
0
Se-ntoarce Coposu in mormant, tradatorilor!
14
3
Ptr irinuca muista de top, de ce pula mea imi sugi mie pula si apoi ca o curva versata ii sugi pula si lui dragnea?.
3
18
mai irinuca pe tine te recompensam cu o muie calda!
5
21
''alta intrebare'' cu ce v-a recompensat puscariasul draknea? si voi credeti ca sustinatorii vostri sunt spalati pe creere precumcei ai ciumatilor?
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272