REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PODUL de la Năvodari va fi lărgit cu bani de la Ministerul Dezvoltării: trei benzi în loc de două!

PODUL de la Năvodari va fi lărgit cu bani de la Ministerul Dezvoltării: trei benzi în loc de două!

Replica API 3 martie 2018 | 01:13 533

Consilierii locali din Năvodari au fost convocaţi, vineri, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli. În afară de convocatorul pus la dispoziţia aleşilor locali cu 5 zile înainte de şedinţă, există şi o ordine de zi suplimentară.

Unul dintre proiectele înscrise pe ordinea suplimentară se referă la „aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza DALI, şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului ‘Lărgire şi asfaltare pod ecluză’”.

Conform proiectului, se are în vedere o investiţie ce vizează 9.413 mp, din care 2.842 mp afferent podului şi 6.571 mp aferentă rampelor podului.

Lungimea tramă stradală/ pod reabilitată la finalul proiectului ar urma să fie de 608 metri liniari, iar termenul de execuţie, din momentul încredinţării lucrării (după parcurgerea paşilor aprobării documentaţiei şi demarării licitaţiei): 9 luni.

Valoarea totală a obiectivului: 2.610.384 lei (fără TVA), din care, de la bugetul de stat va fi suportată suma de 2.167.517 lei (fără TVA). Administraţia locală va contribui cu 439.204 lei (fără TVA).

"Noi, pentru a primi finanţarea de la Ministerul Dezvoltării, avem nevoie să aprobăm proiectul cu clarificarea privind suma necesară. După ce se votează, trimitem documentaţia la minister, care va întocmi contractul de finanţare. În maxim o lună estimez că dăm pe SEAP cererea de ofertă, în două luni, teoretic, vom avea licitaţia pentru lucrări şi cred că din toamnă încep lucrările", a explicat primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru. Conform acestuia, podul ar urma să aibă 3 benzi în loc de două: "Se lărgeşte cu o bandă. Vom îngusta din fiecare trotuar cu câte un metru, şi pe o parte, şi pe cealaltă. Este soluţia oferită de proiectanţi".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
minciunile psdului.praf in ochi la prosti si prosti suntem toti ca ii credem...oricum romanul se pisa cu bolta pe toate proiectele psdului greu de realizat...psdistii vorbesc ca comunistii si repeta, repeta prostia pana o cred si ei...
2
0
Se pare ca primaria nu invata nimic, nici macar din propriile greseli. Iarasi circulatie alternativa, iarasi accidente, iarasi blocaje, iarasi lucrari in plin sezon, iarasi nu se priveste dincolo de lungul nasului. Bani risipiti cu nonsalanta, din bugetul de stat, pentru ca pentru banii europeni trebuie un proiect corect si justificarea banilor cheltuiti. Mai bine chinuim navodarenii vreo 2-5 ani, apoi incepem cu reparatii....
1
0
Da.Proiectul secret e ca podul Va fi largit la 4 benzi pe sens si toate prin apa.
4
0
Comunismu podu
2
0
A fost impartit in 3 bezi si apoi a fost reimpartit in 2, iar acum vor sa ia bani sa termine drumul spre Lumina.
1
0
Ce al dracu e romanu! Daca nu face podul zice ca sta primaru degeaba , daca il face ... Tot nu e bine... Sa va dau la muie de scursuri,din cauza voastra e tara asta atat de bolnava si viciata !! Din cauza gaunosilor ca voi,ce sunteti contra la orice
4
8
Pfoa, mai bine il lasati asa ca daca va apucati de el cinestie cat timp sta in lucru si va arata mai rau ca acum !!! Doar sa va lepadati de satana si sa nu mai faceti manevre la bani sa mearga treaba bine .. ma indoiesc !
7
2
Cred ca deja ati calculat ce imbunatatiri aduceti vilelor facute din alte proiecte importante, sau ce model de masina e musai sa va cumparati.
7
0
Nu va jucati cu ideile, s-ar putea gasi un nebun sa zica daramati-l si pe urma sa mai vina tot un roman cu carte si sa zica, ''nu mai e bani pentru unul nou''!
0
3
In ritmul in care se luceaza in Navodari, nu cred vom mai apuca sa vedem podul terminat, poate copii copiilor nostri. Asa a inceput si drumul spre Lumina si l-au "terminat". Nu mai spun cat de bine asortate lampadarele ultramoderne cu balariile de 1metru pe langa ele. Minune de drum.
11
1
Asa se face treaba in Romania ---- ne apucam cu o treaba si apar altele -- si incepem ... mai trebuie consolidare alti 10 milioane euro tac pac firma lui primaru sa ia contractul ... apoi au stai ca mai trebuie turnata fundatia inca o data ca nu tine largirea noua .... hap alti 15 milioane ..... hap trebuie turnata nouile benzi cu ciment special alta smecherie 20 milioane .... RADETI PODUL FACE-TI ALTUL NOU CA INCEPE COSMARUL SI LA NAVODARI CA LA . AGIGEA
7
2
Mai bine ar construi altu decat sa il largeasca pe actualu . Cred ca sar lungi lucrarea pe zeci de ani . Uitativa la podu de la Agigea . De cati ani tot repara si nu au mai terminat .
5
0
Sincer nu mai am incredere in "va fi "
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108