REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţiştii au fluierat şi s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului de Finanţe, până i-a calmat Oprea

Poliţiştii au fluierat şi s-au legat cu lanţuri în faţa Ministerului de Finanţe, până i-a calmat Oprea

Replica API 3 decembrie 2014 | 00:08 130

Au sistat protestul în schimbul unor promisiuni

Au sistat protestul în schimbul unor promisiuni

Zarvă în faţa sediului Ministerului de Finanţe din Capitală, acolo unde poliţiştii s-au strâns în dimineaţa de miercuri, 3 decembrie, pentru a-şi striga nemulţumirile! Printre ei s-au aflat şi oameni ai legii din Constanţa, între care şi Daniel Avasilcăi, liderul SNAP de la malul mării. Chiar dacă frigul nu a dat semne că s-ar lăsa păgubaş, protestatarii s-au înarmat cu fluiere, tobe, lanţuri şi pancarte cu diferite mesaje adresate conducerilor din cadrul IPJ-urilor dar şi MAI-ului. Însă, potrivit liderului SNAP Constanţa, protestul a fost sistat în urma unei promisiuni din partea ministrului Internelor, Gabriel Oprea.

Dimineaţa de 3 decembrie a început în forţă pentru poliţiştii din toată ţara, membri ai SNAP. Din Constanţa au fost prezenţi la protestul din faţa Ministerului de Finanţe aproximativ de 30 de oameni ai legii, din cadrul IPJ şi Gărzii de Coastă, iar în total au fost cam 600. Motivele ieşirii în stradă, la nivel naţional, sunt drepturile salariale pierdute şi nerecuperate nici dupa 5 ani (al 13- lea salariu, prima de vacanţă, salarii compensatorii), completarea componenţei Comisiei Paritare şi convocarea acesteia de urgenţă şi renegocierea Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu şi întocmirea unui act adiţional cu sporurile salariale ale personalului M.A.I. pentru anul 2015 (orele suplimentare lucrate sâmbătă,duminică şi sărbători legale).

Însă, potrivit lui Daniel Avasilcăi, protestul a fost sistat în urma unei promisiuni ce a venit din partea ministrului internelor, Gabriel Oprea. „Am fost undeva la 500 – 600 de poliţişti din toată ţara, în faţa Ministerului de Finanţe, însă din conducerea ministerului nu era nimeni chiar dacă e o zi de miercuri. Am lăsat şi un memoriu, a fost înregistrat la secretariat. În timpul protestului, a fost sunat domnul preşedinte al SNAP, Iulian Surugiu, de către ministrul MAI, Gabriel Oprea, care l-a asigurat de tot sprijinul, menţionând că toate revendicările noastre vor fi soluţionate.

Astfel am decis să suspendăm acţiunea de protest şi să lăsăm un termen de maxim două săptămâni, după care, dacă lucrurile nu se schimbă, nu intră în starea de normalitate, reluăm protestele în Bucureşti, pichetări şi chiar acţiuni de amploare”, a declarat, pentru „Replica”, Daniel Avasilcăi, liderul SNAP Constanţa. În jurul orelor 12.30, poliţiştii au plecat către case, cu promisiunea că vor reveni dacă nu li se vor respecta drepturile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272