REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Polonia îi pune la plată pe refugiații ucraineni

Polonia îi pune la plată pe refugiații ucraineni

Victor ROTARU 1 decembrie 2022 | 00:00 1645

Polonia se pregătește pentru un nou val de refugiați din Ucraina din cauza problemelor energetice și ia decizii care ar reduce povara asupra contribuabililor polonezi. Potrivit premierului Poloniei, Mateusz Morawiecki, din martie 2023, cazarea în spațiile colective de cazare pentru ucraineni va fi plătită.

"Ne pregătim pentru un posibil nou val de refugiați... și dorim ca sistemul să fie pregătit în consecință, astfel încât contribuabilii polonezi să fie nevoiți să plătească cât mai puțin posibil pentru acest posibil nou val de refugiați", a explicat premierul polonez, informează postul de radio polonez, relatează presa de la Kiev.

În special, se intenționează introducerea treptată a chiriei - în primul rând, ucrainenii vor plăti 50 la sută din costul vieții, iar în câteva luni - la 75%. Chiria va fi introdusă dacă refugiații din Ucraina rămân în Polonia mai mult de 120 de zile.

Persoanele cu dizabilități, copiii, femeile însărcinate, persoanele cu vârsta de pensionare și familiile numeroase vor fi scutite de la plată.

Cetățenii Ucrainei vor fi, de asemenea, obligați să solicite un număr special, care va fi blocat automat atunci când ucrainenii părăsesc Polonia.

Anterior, au fost informații raportate de autorități că aproape 5 milioane de refugiați din Ucraina au deja statut de protecție temporară în UE, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A la replica
1
4
f bine fak, polacii.. la fel si bulgarii procedeaza, acum cand vine frigul vor venii si mai multi, sumele platite la noi de stat, dupa 60 zile, cu intarziere sunt f mici , in comparatie cu costul vietii si gazul, corentul etc, majoritatea ukainienilor, au masini f scumpe dupa cum vedeti si fac nazuri vor numai apartamente de lux ..mokaaa, ne sfideaza pe noi care abia platim facturile,
6
2
F bine fac polonezii. Banii de la ue...cred ca sunt la fel de reali ca mos craciun. Chiar credeti ca i-ar refuza polonia si bulgaria? In realitate platim noi pt vacanta nesfarsita a refugiatilor de mall.
7
2
vor banii de la ue dar nu-i vor pe refugiati. Spierdalai kurwa !!!
7
6
La noi, străinii și etnicii au drepturi! Romanii trebuie sa dispara!
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212