REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ponta către Cîţu: Ministrul de Finanţe trebuie să fie serios, nu circarul şef într-un guvern

Ponta către Cîţu: Ministrul de Finanţe trebuie să fie serios, nu circarul şef într-un guvern

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 1190

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, i-a transmis, luni, în plenul Camerei, ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, că ar trebui să fie mai serios, menţionând că trebuie să răspundă la cifre şi nu să facă circ.

Victor Ponta

"Pentru mine miniştrii de Finanţe sunt nişte oameni serioşi, profesionişti, care răspund la întrebări foarte clare legate de deficit, de venituri, de cheltuieli, de rata dobânzilor, de modul în care Ministerul de Finanţe poate să finanţeze programe de educaţie, de sănătate, de infrastructură. Aşa am fost eu învăţat cu miniştrii de Finanţe. Se pare că lucrurile s-au schimbat şi recunosc, domnule Cîţu, că nu am înţeles niciodată circul pe care îl făceaţi cu cei de la PSD. Treaba lor. Nu l-am înţeles nici pe Eugen Teodorovici de ce vă răspundea în acelaşi fel, dar azi, practic, în afară de faptul că v-aţi înjurat cu PSD, nu aţi spus nimic oamenilor care vor să vadă în dumneavoastră un om serios şi m-aş bucura să fiţi serios. M-aş bucura foarte tare să fiţi serios şi să înţelegeţi că ministrul de Finanţe trebuie să fie omul care să fie serios. Nu trebuie să fie circarul şef într-un guvern, aveţi alţii care pot să facă circ. Dumneavoastră trebuie să răspundeţi la cifre", i-a spus Ponta lui Cîţu, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva ministrului Finanţelor.

Ponta i-a adresat mai multe întrebări ministrului Cîţu, susţinând că PNL şi PSD nu trebuie să se laude cu programul IMM Invest deoarece acesta a fost pornit de Florin Jianu.

"Din câte ştiu, Florin Jianu a pornit acest program, e preşedintele Consiliului IMM şi aici vă bateţi - PNL, PSD. Nu. L-a pornit Florin Jianu. Şi nu daţi niciun ban de la buget pentru că este vorba de bănci şi laudele sunt inutile. V-aş ruga să răspundeţi la întrebări foarte concrete: Dacă i-aţi prins pe cei care au spart site-ul în ziua de 17 aprilie? Înţeleg că erau de la PSD. Vreau să ne spuneţi cine sunt cei care au spart site-ul în ziua de 17. Dacă i-aţi prins, să-i facem de râs în faţa poporului, să răspundă şi penal. A doua întrebare: Deşi aţi pornit site-ul în ziua de 17 aprilie, dumneavoastră sau secretarul de stat aţi semnat programul pe 27 aprilie, la 10 zile după, în 28 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial. Care era baza legală să porniţi programul în 17 aprilie, dacă de abia în 27 aţi aprobat ordinul privind programul? Acestea sunt întrebărilor şi domnule Cîţu, dacă aţi fi un pic mai serios, v-ar prinde foarte bine", a adăugat Ponta, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fata asta de clovn e prima ta sansa in viata de ...apoi!
4
2
Mai pontacule, iar te bagi in seama mancatorule de RAHAT, tu vorbesti, tocmai tu ?! Mincinosule, TRADATORULE, halalero... Ce credibilitate mai ai tu ?? Te-ai ingrasat ca un porc, iti prieste in izolare, da... salariul mare, neatins de pandemie,.... Latri Ipocritule, ce-ti pasa ?!
5
4
asta e tampit. nu-l inghit pe catu e clar ca e incompetent si afon dar pontacul uita cand a venit cu juna si novicea ioana petrescu pe post de ministru de finante in cabinetul lui. era tot o sageata ca si catu acum!!!
5
4
PUIE MONTA
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212