REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Portul Constanța face afaceri cu un șef de serviciu de la Autoritatea Navală Română

Portul Constanța face afaceri cu un șef de serviciu de la Autoritatea Navală Română

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:00 867

Contract de un milion de lei

Contract de un milion de lei

Portul Constanța își repară un remorcher la una din firmele abonate la contracte cu statul în domeniul maritim. Nicio surpriză până aici. Doar că o parte din contractul de peste un milion de lei merge către o firmă din București fără niciun angajat, deținută de un șef de serviciu din cadrul Autorității Navale Române (ANR).

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC) a atribuit pe 30 octombrie 2019 un contract pentru ”reclasificare remorcher Pescăruș 1”. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate de APC pe 30 iulie 2019, în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă, care a și fost, de altfel, declarată câștigătoare. Potrivit documentației de atribuire, ”Obiectul procedurii constă în achiziţia serviciilor de reparaţii planificate cu ocazia reclasificării remorcherului Pescăruş 1, operaţiuni care includ şi re-motorizare”.

Cine sunt câștigătorii

Câștigătoare a fost desemnată singura participantă, asocierea condusă de Electroscoica Mar SRL din Constanța, reprezentată de Iulian Gherman, din care mai face parte și RNR Cert SA din București, reprezentată de Dumitru Lupașcu. Cele două firme vor împărți 951.856 de lei, fără TVA.

Zeci de contracte pentru Electroscoica Mar

Electroscoica Mar SRL este o firmă cunoscută în Constanța pentru numeroasele sale contracte cu statutul. Societatea deținută de Ion Enache, Dan Dumitru și Iulian Gherman a raportat pentru anul 2018 afaceri de 9,4 milioane lei și un profit net de peste 1 milion de lei, cu 51 de angajați, dar și datorii totale de 5,2 milioane lei. Firma a primit în ultimii ani circa 50 de contracte cu statul, în valoare de peste 8 milioane de euro.

Angajat la ANR de peste 20 de ani

Mult mai interesant este profilul subcontractantei RNR Cert SA. Firma deținută de Dumitru Lupașcu a înregistrat în 2018 afaceri de numai 19.000 lei și pierderi de 14.000 lei, fără niciun angajat, precum și datorii de 71.000 lei. Patronul Dumitru Lupașcu era, cel puțin la nivelul anului 2015, șeful Serviciului Avizări Produse Navale și Industriale din cadrul Autorității Navale Române. Lupașcu declara la acea data venituri de la ANR în valoare de 68.863 lei. Lupașcu a lucrat la ANR încă din anii 90, iar și în prezent datele sale de contact includ o adresă de e-mail a autorității de stat constănțene.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu doar portul Constanta face afaceri cu acel fost angajat al ANR, ci si ANR face afaceri cu el .
3
10
Pai daca firma este cu datorii la stat, cum draq dea castigat licitatia.Parca veorica avea nevoie de bani la buget, dar cel mai probabil astia deconteaza rochiile sau chilotii.Ei stiu
1
1
Nu trebuie sa primeasca sfaturi cei care sunt platiti sa vegheze la modul cum este cheltuit banul tari.Atat stiu si ei,sa se uite cui,cat si pentru ce au platit:portul Constanta,Nuclearelectrica si Primaria Constanta asta doar asa la prima strigare pentru ca nu pot sa le enumar pe toate.
3
1
baiatul ala de la DNA , bodean , doarme in birou dupa efortul mare depus ca sa-l infunde pe betivanul umflat cu drena de NY... numai daca faci o vizita pe la primarie si verifici putin documentele emise pe timpul tractoristului din Beidaud cu freza de casa albastra , sau a golanului babu , iti gasesti de lucru ca procuror dna pentru o suta de ani... sau ca si adina florea au primit apartamente ANL...?!?
5
4
autoritatile fac ce trebe ca sa nu fie dati afara
2
4
Mari excrocherii in Romania. Si ce fac institutiile statului care au atributii de control ?
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108