REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Posibilitatea transmiterii avertizărilor prin Ro-Alert, pe baza informaţiilor din apelul la 112 - discutată la o întâlnire DSU-IGSU-ANM

Posibilitatea transmiterii avertizărilor prin Ro-Alert, pe baza informaţiilor din apelul la 112 - discutată la o întâlnire DSU-IGSU-ANM

Replica API 3 mai 2019 | 00:16 454

Raed Arafat

Posibilitatea trimiterii mesajelor de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert pe baza informaţiilor conţinute în apelul de urgenţă efectuat de cetăţeni la 112 a fost discutată la o întrevedere a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, cu reprezentanţi ai ANM şi IGSU.

"În cadrul discuţiilor, au fost stabilite evenimentele care se pot produce pe teritoriul ţării şi nu sunt încadrate, potrivit normelor juridice actuale, în sistemul Ro-Alert. Astfel, în perioada imediat următoare va fi întocmită o procedură operaţională comună DSU-IGSU-ANM în cadrul căreia vor fi clar definite fenomenele meteo extreme cu impact semnificativ asupra vieţii şi cu manifestare intempestivă, care să fie transmise prin (...) Ro-Alert. (...) Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a vizat posibilitatea trimiterii mesajelor de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert, pe baza informaţiilor conţinute în apelul de urgenţă efectuat de cetăţeni la 112", se arată într-un comunicat al DSU.

Potrivit sursei citate, la întrevedere s-au decis următoarele măsuri: stabilirea tipurilor de fenomene meteorologice severe imediate şi a terminologiei specifice a acestora pentru a fi transmise prin sistemul Ro-Alert; asigurarea unei legături de comunicaţii directe (hot-line) între structurile operaţionale cu activitate permanentă din cadrul DSU-IGSU-ANM; întocmirea procedurii operaţionale comune, cu menţionarea nivelurilor de gravitate pentru care se impune transmiterea mesajelor de avertizare către populaţie, prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Într-o etapă ulterioară, s-a stabilit ca fiind necesară actualizarea cadrului normativ-juridic în vigoare privind transmiterea mesajelor de avertizare meteorologică incluzând şi utilizarea sistemului Ro-Alert.

DSU a adăugat că întâlnirea lui Raed Arafat cu directorul general al ANM, Elena Mateescu şi prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, Radu Cristian, a avut loc joi, la sediul DSU.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272