REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Predoiu: Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric

Predoiu: Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric

Victor ROTARU 26 decembrie 2023 | 00:00 228

Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric care a "condus-o salutar" în lumea valorilor europene şi euroatlantice, în Uniunea Europeană şi NATO, se arată în mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la 34 de ani de la Revoluţia Română.

Predoiu: Revolutia din decembrie 1989 a asezat tara pe un fagas istoricCătălin Predoiu

"Pe termen lung, Revoluţia din decembrie 1989 a aşezat ţara pe un făgaş istoric care a condus-o salutar în lumea valorilor europene şi euroatlantice, în Uniunea Europeană şi NATO, în mijlocul ţărilor democratice, alături de parteneri strategici cu care ne sprijinim şi cooperăm reciproc în idealurile şi interesele noastre de dezvoltare şi securitate. Din păcate, acest drum natural şi firesc a fost mult încetinit vreme de 10 ani, în anii 1990, de forţe, partide şi figuri politice remanente ale comunismului", transmite Predoiu, potrivit unui comunicat al MAI.

De aceea, spune ministrul, este important să accelerăm ritmul modernizărilor naţionale, să întărim legea şi justiţia, să întronăm deplin profesionalismul şi meritocraţia în toate şi complet, să pregătim ţara pentru lumea provocatoare de astăzi şi de mâine.

"Este singurul mod prin care putem să onorăm continuu jertfa de sânge a Eroilor căzuţi în decembrie 1989, victime ale represiunii comuniste şi în ianuarie 1990, victime ale asasinatelor de tip terorist", se arată în mesajul ministrului.

Predoiu declară că adevărul despre evenimentele de la Revoluţie nici până astăzi Justiţia nu l-a putut oferi complet românilor şi reprezintă "o restanţă" pe care românii o aşteaptă încă onorată de către Justiţie - care trebuie să lămurească "cât mai grabnic" responsabilii pentru crimele din decembrie 1989 şi ianuarie 1990.

"Sunt conştient de progresele şi modernizările petrecute în Ministerul Afacerilor Interne în ultimii 34 de ani, sunt determinat să îmi aduc contribuţia personală la continuarea acestora şi să mă asigur că răsplătim aşteptările cetăţenilor şi ale comunităţilor. Să ne demonstrăm prin fapte şi rezultate concrete, demni de Tricolorul albastru, galben şi roşu, sub care Ministerul Afacerilor Interne şi fiecare din membrii săi îşi desfăşoară activitatea", a mai spus Predoiu, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care Revolutie ? Poate vrei sa spui Lovitura de stat pentru indepartarea "dictatorului" cel pe care acum il regreta 48% din populatie. Asta sa va dea de gandit stimati politicieni !
2
0
si pe tine te-a asezat pe un post de vesnic bugetar cu salariu astronomic pentru cat de incompetent si obedient esti....
6
0
au murit 1.142 oameni nevinovati cca 1000 dupa fuga lui ceusescu din 22 si nu stim nici in ziua de azi cine i-a ucis; a fost singura schimbare de regim sangeroasa dintre toate caderile regimurilor comuniste chiar si din rusia si statele fostului urss ceea ce ne arata ca la noi a fost cel mai dur regim cu o clientela foarte numeroasa si fanatica care a supravietuit bine merci pana azi; dovada dosarul revolutiei si al mineriadei blocate de 34 de ani si tortionarii lui ghe. ursu achitati in 2023 de inalta curte; cel mai trist este ca in scoli nu se invata nimic adevarat sau chiar nimic despre ea ca si despre perioada comunista
6
0
Nu a fost nicio revolutie, a fost o revolta generala la nivel de tara. Au intitulat-o revolutie ca sa isi justifice o serie de trantori statutul de revolutionar si sa ceara o suta de drepturi in bani, terenuri, case, gratuitati la transport, la statiuni, in spitate, etc. Rusine sa va fie.
6
0
A fost un eveniment istoric,insa nu o revolutie. Au murit nevinovati care credeau sincer ca participa la o revolutie,ca ulterior tara sa intre sub ocupatia nemernicilor ce in loc sa duca Romania unde ar fi meritat,au facut praf ce au putut si inca mai continua. Binele realizat s-a facut din inertie,din munca nevinovatilor,in sens contrar activitatilor barbarilor conducatori ai tarii. Inca nu am avut revolutie .
8
0
a asezat tara si a pregatatito pentru a fi ...mulsa de unii, parasita de altii si ingropata in datorii fara numar de conducatorii politici !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468