REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Premierul Ciucă, întrebat despre reducerea numărului de parlamentari la 300

Premierul Ciucă, întrebat despre reducerea numărului de parlamentari la 300

A.F. 17 mai 2023 | 00:00 1157

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, chestionat despre referendumul din 2009 prin care lumea s-a exprimat privind reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Legislativ unicameral, că nu există premisele constituţionale pentru a avea o astfel de abordare.

Premierul Ciuca, intrebat despre reducerea numarului de parlamentari la 300Nicolae Ciucă

„Nu am discutat acest subiect acum. Dacă mi-aduc bine aminte, la vremea aceea s-a discutat de 300 de parlamentari şi un Parlament unicameral. Nu există în momentul de faţă premisele constituţionale pentru o astfel de abordare”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat luni, înaintea participării la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, dacă e luat în discuţie referendumul din 2009, potrivit news.ro.

Referendumul din 2009, lipsit de efecte juridice

Referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari a fost un referendum consultativ, pentru trecerea de la actualul Parlament bicameral la un Parlament unicameral (cu cel mult 300 de deputați). Deși validat, acest referendum nu a fost implementat niciodată.

Referendumul a fost folosit de Traian Băsescu în campania prezidențială din 2009, pentru a folosi electoral lipsa de popularitate a Parlamentului. Referendumul consultativ nu generează obligații în sarcina decidenților politici, deși de-a lungul anilor au existat ample dezbateri despre posibilitatea ignorării voinței exprimate de alegători. În cele din urmă, jurisprudența CCR a înclinat spre o interpretare care lipsește de efecte juridice un asemenea referendum consultativ, citează stripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca deobicei...ce mai conteaza ce vrem noi ,cetatenii!
1
0
Sunt 2 probleme distincte din care problema Parlament unicameral necesita schimbarea Constitutiei,cealalta de reducere a nr.parlamentari este permisa de legislatia existenta mai ales ca s-a redus populatia Romaniei!!Mister Ciuca si alti politicieni sa mearga la scoala sau sa-si ia alti consilieri!
9
0
Pai ce sa spuna astia de la C.C.R.slugile parlamentarilor care le-au dat judecatorilor o gramanda de drepturi nemeritate,adica spaga legala votata de parlament,asta este legala pentru C.C.R.dar vointa exprimata prin vot de romani nu conteaza pentru ca parlamentari nu ii reprezinta pe romani care i-au votat si pe cei care nu i-au votat asha cum spune legea caci parlamentari lucreaza pentru ei,partidul lor,si cercul lor de interese,o gasca de infractori care se sustin uni pe altzi la parlamentari si judecatori ma refer,o mafie politico--judecatoresca in toata regula.
6
0
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește ----> mub.me/kisky
0
4
O căutare deschisă a partenerilor sexuali în orașul tău și în funcție de interese, totul este anonim și gratuit deocamdată. Lucru foarte tare, folosește ---- mub.me/kisky
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468