REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Preotul TĂNĂSESCU zice că e INUTIL certificatul VERDE în BISERICĂ!

Preotul TĂNĂSESCU zice că e INUTIL certificatul VERDE în BISERICĂ!

Replica API 3 decembrie 2021 | 12:04 1361

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi șeful DSU, Raed Arafat, au discutat, joi, cu reprezentanții cultelor din România, despre introducerea certificatului verde pentru accesul în biserici. ”Discuţia a fost dacă vaccinarea este singura soluţie. Răspunsul este că da, vaccinarea este o soluţie”, a afirmat Ciucă, precizând că este important şi comportamentul, faţă de sine, faţă de comunitate. Pe plan local, enoriașii s-au revoltat la gândul că le-ar putea fi interzis să mai intre în biserici fără certificat verde. Preotul Eugen Tănăsescu își susține ideea că această inițiativă este inutilă.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi, 2 decembrie, la o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România în contextul gestionării pandemiei de COVID-19. Ciucă a anunțat că există în prezent un proiect în dezbatere prin care accesul în biserică să se facă pe baza certificatului verde. "Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți. Discuția a fost dacă vaccinarea este singură soluție. Iar răspunsul a fost cât se poate de ferm și clar. Vaccinarea este o soluție, iar cea de-a două, complementară vaccinării, este comportamentul. Iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, comunitate, față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți", a declarat premierul Ciucă.

Până la finele anului vom avea o lege în acest sens

Totodată, Nicolae Ciucă a precizat că poartă în continuare discuții pentru a se stabili modul în care va fi implementat acest document și speră ca legea să fie adoptată în Parlament până la finalul anului. ”Dialogul ne ajută în găsirea soluțiilor și armonizarea lor cu nevoile fiecărei societăți. Vom continua dialogul să putem să primim și să acumulăm tot ce vine din partea cetățenilor. În acest moment a fost o solicitare din partea cultelor religioase ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a merge la biserică fără obligativitatea certificatului verde. Este un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști. Sperăm să ajungem la o concluzie și până la finalul anului să avem această lege”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă

Reprezentanții cultelor au cerut Executivului să nu condiționeze accesul la slujbele religioase de existența certificatului de vaccinare.

Enoriașii, total împotrivă

Enoriașii constănțeni s-au revoltat la ideea că Certificatul Verde ar deveni obligatoriu în biserici. Fără a generaliza, trebuie evidențiat și faptul că o mare parte din enoriași nu respectă regulile de distanțare dar nici portul măștii în instituțiile religioase. „Vor să ne închidă în case de tot. Nu mai poți ieși nicăieri și, acum, că am auzit că nu mai putem să mergem nici la biserică e de nedescris. Încearcă să ne blocheze calea către Dumnezeu și asta ar trebui să fie ilegal. Așa ceva nu se poate. Refuzăm să credem.”, a declarat o constănțeancă.

Tănăsescu: „E inutil…”

Se pare că, și preotul Eugen Tănăsescu își susține ideea că această inițiativă este inutilă. „Certificatul verde este inutil la Biserică, deoarece nu previne infectarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

Eugen Tănăsescu

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana la urma daca ei aleg sa moara , este ok! Problema este ca sa nu infecteze pe altii!
2
0
Exista lingurita unica de impartasanie care omoara tot covy. Bate toata stiinta. Ne internam la biserica pe viitor.
4
2
auzi?!Pe tine te suna Fauci?Te tine in viata dupa ce o dai,intr-o alta viata?10n gura de oaie spalata pe creier de viziunea TV "TELL A VISION" si Programare TV,ai tu studiu?!Cina aseara ai luat-o cu Tedros sau cu Bill?Sper ca nu Clinton ca ai avea rozeta sparta.
4
7
ce mutra de viezure viclean ai
8
3
popa tanasescu poate sa manance si el ceva
9
3
Eu inteleg sa fii sarac cu duhul dar nici chiar asa, astia-s sefii lor si chiar nu cred ca mai au vreo legatura cu credinta decat banul !
10
3
De ce sa mearga Teo la vaccinare ca el insusi ne-a intepat in anul 1
6
3
E inutil, la fel ca si biserica, dealtfel!
10
5
Nu previne infectarea, dar te tine in viata. E putin? Sper sa nu vii nevaccinat la lume acasa, de sarbatori!
13
5
la fel au zis si ceilalti popi care au crapat de covid.Dar una e sa crapi tu,ba trogloditule popa din pestera,si alta e sa omori fraieri care n-au minte in gindire!
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920