REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

PREȚURI BOMBĂ la rechizitele școlare, în MAGAZINELE din CONSTANȚA! Video

PREȚURI BOMBĂ la rechizitele școlare, în MAGAZINELE din CONSTANȚA! Video

Replica API 29 august 2021 | 20:11 2224

Începe școala!

În acest an școlar elevii vor merge fizic la unitățile de învățământ, iar părinții trebuie să scoată iar bani din buzunar pentru rechizite și toate cele necesare pentru copiii lor. Dacă anul trecut nu au dus grija ghiozdanelor și teancurilor de caiete și rechizite, iată că acum trebuie să revină la vechile obiceiuri. Se pare că, anul acesta, părinții trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru că mai toate articolele școlare s-au scumpit semnificativ.

Prima zi de școală aduce în fiecare an emoții și noi începuturi pentru copii, dar și cheltuieli pentru părinți. Românii se străduiesc să le asigure copiilor lor toate cele necesare, în noul an școlar. În acest an, cheltuielile pentru noul an școlar vor crește semnificativ față de anul 2020, acest fapt putând fi constatat încă de la prima privire asupra prețurilor din magazine. Rechizitele, manualele, culegerile sau ghiozdanele au toate prețuri în creștere, și, conform specialiștilor, în apropierea zilei de 13 septembrie prețurile vor exploda.

300 de lei un ghiozdan? Ba chiar mai mult!

Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea, a mers și ea la cumpărături pentru începutului școlar, după care a ținut să-și informeze prietenii de pe social media ce a uimit-o cel mai tare. „Pentru cei care știți cât este salariul minim (nu ca ministrul finanțelor) și aveți copii la școală, voiam să vă anunț că Auchan are tricouri Polo diferite culori cu 17 lei și pantaloni cu 30 lei, ambele de foarte bună calitate. Au și tricouri pentru sport cu 9 lei și şorturi cu 10 lei. La rechizite nu am avut curaj să mă uit că m-a trăznit un ghiozdan chiar la intrare, care costa 297 lei”, a transmis Cristina Rizea.

Costurile au crescut în acest an

Adevărul este că, 297 de lei, suma văzută de deputat nu este singura. De exemplu, în magazinul Auchan cel mai scump ghiozdan este aproape 400 de lei. Costurile la ghiozdane pleacă de la 29 de lei, cele pentru grădiniță și pot ajunge până la 400 de lei. Nici penarele nu mai au prețurile de altădată, în acest an costurile fiind cuprinse între 15 lei și 50 de lei, fără să mai conțină alte produse în ele. Cele echipate au costuri cuprinse între 50 și 150 de lei.

Caietele pot fi găsite în magazinele constănțene de la 1.55 lei la 40, sau chiar 50 de lei. Pixurile au rămas la costurile cuprinse între 1 leu și 5 lei, creioanele colorate de o calitate mai bună au costuri de peste 25 de lei. Scumpe sunt și acuarelele, ale căror costuri s-au majorat și ele. Pentru ca un ghiozdan să fie complet mai este nevoie de cărți, truse speciale, blocuri de desen și multe altele ale căror prețuri pot varia în funcție de tipul acestora, calitatea lor dar și, de ce nu, de magazinul din care sunt achiziționate.

Video:

Prețurile mari, sesizate de părinți

Pentru cei ce caută produse mult mai ieftine, părinții care au achiziționat deja produsele necesare pentru copiii lor recomandă celor ce nu s-au apucat încă de cumpărături, magazinele Pepco și Jumbo. „Eu am luat rechizite ieftine din Pepco, caietele nu sunt atât de calitative, însă, de restul am fost mulțumită. Unele prietene mi-au spus că au mers la Jumbo să facă piața pentru școală și au găsit și acolo prețuri destul de bune. În magazinele mari mi s-au părut foarte exagerate prețurile. Dacă vrei și ai timp să cauți găsești și produse cu un buget mai mic”, a declarat o constănțeancă.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bomba esti tu cu articolul tau de kkt, preturile sunt mari si mici pt fiecare buzunar
0
0
Lumea va cere scoala online din diferite motive. Acesta a fost scopul. Restul sunt tactici de comunicare.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272