REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Prețurile produselor au EXPLODAT. Ce măsuri iau autoritățile?

Prețurile produselor au EXPLODAT. Ce măsuri iau autoritățile?

Replica API 18 martie 2020 | 00:00 2713

În plină pandemie, unii comercianți, dar și persoane fizice, profită la maximum de criza provocată de noul coronavirus. Prețul produselor de igienă a crescut de câteva zeci de ori, în unele cazuri, iar în privința alimentelor prețurile au crescut de câteva ori. Deși aceste informații circulă de câteva zile pe internet, președintele României a anunțat plafonarea prețurilor, doar dacă se va impune acest lucru.

"Prețurile la dezinfectanți, produse medicale și unele medicamente au explodat în această perioadă. Guvernul României trebuie să intervină urgent pentru a limita această creștere de prețuri. O mască medicală a ajuns să coste de 50 de ori mai mult", este apelul făcut de USR Constanța. De asemenea, în acest sens a fost înaintată o sesizare către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Nu doar farmaciile au umflat prețurile și încearcă să obțină un profit frumos în vreme de necaz. Un angajat al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din București vinde la suprapreț, pe internet, sticle de spirt și manuși de unică folosință, la prețuri de 20 și 35 de lei. Confruntat de câteva persoane, acesta s-a apărat și a precizat că poate arăta bonuri fiscale pentru fiecare produs și că nu le-a luat din unitatea medicală în care-și desfășoară activitatea.

"Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor. Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente, servicii de utilitate publică, gaze, carburanți, electricitate în limita prețului mediu din ultimele trei luni, și la alimente", a precizat Klaus Iohannis, președintele României.

Prețul alimentelor de bază a suferit, de asemenea, creșteri simțitoare. Astfel, în unele localități din județul Constanța, dar și în restul țării, un kilogram de cartofi a ajuns să coste 10 lei, de patru ori mai scump față de zilele trecute. Ieri, un kilogram de ceapă costa 8,40 lei, în condițiile în care în mod normal, prețul nu ar fi depășit 3 lei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesimtirea nu are limite.Ce asteapta autoritatile de nu se sesiseaza,ori dau dovada de cardasie cu excrocii de pe piata ori sunt depasiti de situatie.in astfel de situatii de criza,cand te faci ca nu vezi infractiunea,esti considerat automat complice cu speculantul.Asa ca lege exista,dar cine sa o aplice???.ii SESIZAM NOI CUMPARATORII,NU LE RAMANE DECAT SA SE TREZEASCA.
3
0
Haide ma Orbane plafoneaza odata pretul la alimente ,medicamente produse de igiena,etc,pentru ca este situatie de urgenta,adica dai ordin si se executa nu mai este economie libera pentru comercianti sa faca ei ce vor ci este dictatura atata timp cat tine starea de urgenta sunt obligati de lege sa respecte ordinele,asa ca nu mai trage mata de coada.Si locuitori de la sate si comune sa ia bon de casa pentru ce cumpara si daca preturile sunt mai mari sa sune la politia economica si ii lamuresc aia pe buticari ce inseamna sa incalci legea cand in tara este situatie de urgenta.
6
0
iN aceste conditii speciale se impune introducerea Mercurialului pentru alimente si medicamente unde sa face cea mai mare specula.
4
0
pretul cartofului a ajuns la 7 lei, adica s-a triplat, cat o sa mai creasca pretul la cartofi? o sa ajungem sa nu mai putem cumpara cartofi, si asta este un singur exemplu, ca preturile au crescut la mai toate produsele si guvernul nu ia masuri, sau poate ca se gandesc sa creasca si salariile ca sa nu moara lumea de foame, caci in ritmul asta nu o sa se moara de coronavirus, ci de foame
5
0
Speculanti ordinari. Trebuie stopati prin orice mijloace.
11
0
Iohannis a spus ,,se pot lua'',asa ca speculantii pot in continuare sa umfle preturile fara a fi sanctionati.Iohannis trebuia sa spuna,,se plafoneaza'',nu ,,pot fi plafonate'',dar eu nu am prea multe asteptari de la el.
11
0
Controale drastice la magazinele din comune si sate la tara ,prinsi in fapt inchise magazinele fara dreptu de ale mai deschide vreodata sa se invete minte si sa nu mai profite de situatia de urgenta .
11
0
Gigele este stat de prost ca te poti muta in Wuhan.la cat de retard esti si ma-sa virusului fuge de tine
3
0
pesedeii fac ce stiu:Fura! nu e prost cine cere. Faceti.va ba masti din hirtie inginerica ,2elastica si doua capse,ca pe utube. Si voi izdelor,mai spalati.va dreq,nu maimconsumati aiurea tone de hirtie igienica!
7
6
Nu am inteles din articol ce masuri iau autoritatile,am inteles numai ce masuri ar lua autoritatile "daca e nevoie"potrivit domn. presedinte.Domnu Hulubei sau Hulubas ca mi scapa numele intre" se iau"si "se pot lua daca" e diferenta bre.Adica ex.eu as putea pleca pe Marte daca ,dar daca si parca s au urcat in barca.
10
1
Sa faca Iohanis ca l-ati votat. El chiar face ceva, mai aduce cateva sute de mii de romani din tarile infectate ca sa termine tara definitiv.
12
5
Sa fim mai buni ,sa fim uniti,bla bla bla in aceste momente grele bla ,hai sictir natiune de rahat.
14
3
Domnilor, faceti ceva!!! Asta e bataie de joc! Cartofii 5 lei chiar si 9!! La puscarie cu hotii!!
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272