REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Primăria Constanţa cheltuie 200.000 de euro pentru un studiu de circulaţie

Primăria Constanţa cheltuie 200.000 de euro pentru un studiu de circulaţie

Replica API 17 iulie 2018 | 00:00 443

Caută soluţii pentru decongestionarea şi fluidizarea traficului rutier

Caută soluţii pentru decongestionarea şi fluidizarea traficului rutier

Primăria Constanța a lansat o licitație pentru realizarea unui studiu de circulație, menit să aducă soluții pentru decongestionarea traficului rutier din oraș. Contractul este evaluat la aproape 200.000 de euro, cu TVA inclus, iar ofertele pot fi depuse până 20 iulie și vor fi deschise pe 23 iulie.

Confort Urban SRL, instituție din cadrul Primăriei Constanța, a publicat un anunț de participare pentru achiziția unor servicii de realizare a unui studiu de circulație. ”Se dorește achiziția Studiului de circulație în scopul diagnosticării situației curente privind circulația din municipiul Constanța, precum și pentru a putea propune soluții prin care să se elimine în mare măsură aspectele negative existente.

Studiul de circulație va da propuneri de soluții privind decongestionarea și fluidizarea traficului rutier, urmărind totodată reducerea efectelor negative ale desfășurării circulației în oraș, precum și creșterea gradului de siguranță”, se arată în anunț. Principalul criteriu de atribuire va fi prețul ofertei (40%), urmat de propunerea tehnică propriu-zisă (36%) și calificarea și experiența experților principali (24%). Costul estimat al achiziției este de 674.789, 92 lei, fără TVA.

Cine face parte din comisia care va alege proiectul

Iată și lista responsabililor de proiect: Rădulescu Claudiu-George- Președinte al Consiliului de Administrație /Director tehnic/președintele comisiei de evaluare, Darea Daniel, Vlad Elena, Frigioiu Marcela-Mariana, Andrei Constantin-Florian - membri ai Consiliului de administrație, Drăghici Ana Cristina – Economist viza CFP, Mărgărit Brîndușa Mădălina - Director economic/ membru comisie, Andrei Lucia- șef serviciu tehnic/membru comisie, Drăghici George- ing. șantier construcții și reparații drumuri- membru comisie, Cobzaru Laura- inginer achiziții publice -membru comisie, Vodă Monica - șef birou achiziții/președinte de rezervă al comisiei, Căpățînă Adrian - șef Birou Sistematizare și Siguranță Rutieră/ membru de rezervă al comisiei.

Ce se vrea de la acest studiu de circulație

”Municipiul Constanța, prin SC Confort Urban SRL, are în vedere investiții majore în infrastructura de transport și zone pietonale pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și mărfurilor cu scopul de a ridica standardele socio-economice ale vieții”, se arată în preambulul Caietului de sarcini privind achiziționarea serviciului de elaborare studiu de circulație la nivelul municipiului Constanța.

”Se dorește a se realiza o analiză critică a situației existente și a se obține propuneri de îmbunătățire a situației circulației, atât pe termen scurt (anii 2018- 2019), cât și pe termen mediu (anul 2023). Obiectivul principal al studiului constă în stabilirea caracteristicilor traficului actual (în anul de bază 2018) și la orizontul de perspectivă 2023, descrierea echipării și organizării sistemului de circulație în funcție de rețeaua de străzi, amenajările infrastructurilor rutiere, dotările specifice transporturilor, amenajarea de parcări etc”, se mai arată în document.

”Se va avea în vedere încurajarea utilizării transportului public urban și a mijloacelor alternative de mobilitate”, este una din condițiile principale puse de achizitor, potrivit căruia ofertantul trebuie să pună la dispoziție minim 90 de operatori colectare date trafic și minim 6 ingineri de drumuri. Studiul trebuie finalizat în 10 luni de la atribuire contractului.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aproape 200.000 euro?Daca erau 200.001 euro sareau bariera la furt?
0
0
are nevoie Fagadau de bani pentru concediu???
0
0
Asa fratilor, studiati , studiati, pierdeti urma banilor, sa ia fiecare profesor partea lui, manageru de proiect de asemenea , multe copii si imprimate, da sa nu uitati concluziile , facti un anunt in presa .. o sarbatoare cu ceva mancarica si bauturica si multa media.... HALAL
3
0
Care din astia se ocupa cu numaratul stalpilor din oras?
2
0
Ce pregatire si ce experienta au cei din comisie? Niste incompetenti. Bani furati din buzunarul constantenilor.
4
0
Tichie de margaritar...orasul colcaie...
4
0
Zona metropolitana se are in vedere, sau asta este obligatia altora ?
0
0
sa vezi cand o sa vina institutiile statului in control
9
0
am nevoie sa imi schimb masina. sclavii mei
7
0
Cand citesc lista cu cei raspunzatori de proiect mi se face rau. Numai hoti si analfabeti. Sistemul functioneaza. Se fura banii, si nu poate nimeni sa zica nimic. Cine-ntreaba vede un vraf de hartii cu care te poti sterge la cur. Muie fagadau, muie pesede !
12
0
Daca aduceati 3-4 pensionari de la Politia Rutiera , cu 10.000 de lei va faceau un Proiect European ! Dar voua nu va plac profesionistii , agreati muistele !
14
0
A mai fost platit un studiu
9
0
Los angeles a apelat cei de la livermore sa optimizeze traficul. La livermore in trecut se lucra la razboiul stelelor.
4
2
Bani spalati sub alta forma ! Hotii stau si gandesc cum sa mai fure acest judet .
16
2
cat? si Cazinoul sta sa pice, dar ce fel de studiu este ala de costa atat de scump? Fagaboul asta a promis sala polivalenta, refacerea Cazinoului si multe altele si uite de ce s-a apucat sa faca, de ce aveam noi mai multa nevoie.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108