REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Primăria Constanța vrea să dezvolte un PARTENERIAT cu IMM-urile

Primăria Constanța vrea să dezvolte un PARTENERIAT cu IMM-urile

Replica API 24 martie 2021 | 15:01 1931

Veşti bune pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Constanţa! Primăria intenţionează să înfiinţeze un Parteneriat pentru Dezvoltare Locală între Municipiul Constanța şi Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Acest proiect de hotărâre urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 26 martie. Scopul înfiinţării parteneriatului este implementarea proiectului “Implicarea Actorilor Sociali pentru o dezvoltare durabilă a comunității, prin întărirea parteneriatului public-privat în Municipiul Constanța”.

Se doreşte asigurarea unui mediu de afaceri favorabil

În scopul realizării unui parteneriat public - privat pentru sporirea gradului de transparență a instituțiilor publice și a gradului de responsabilitate a acestora față de întreprinzători, dar şi pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului privat, Primăria municipiului Constanţa consideră vitală înființarea Parteneriatului pentru Dezvoltare Locală între Constanța și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Motivul constituirii acestui parteneriat public-privat este implementarea proiectului "Implicarea Actorilor Sociali pentru Dezvoltare durabilă a comunității, prin întărirea parteneriatului public-privat în Municipiul Constanța”. “Proiectul susține consolidarea administrației publice locale din municipiul Constanța, în contextul în care aceasta este caracterizată de capacitate redusă de implicare a cetățenilor în dezbateri publice și de necesitatea de a îmbunătăți transparența activității”, precizează Primăria Constanţa.

Obiectivele proiectului

Interesate să contribuie la dezvoltarea și consolidarea sectorului privat, cu precădere a întreprinderilor mici și mijlocii din Constanța, părțile convin să acționeze în comun pentru realizarea mai multor obiective. Unul din acestea priveşte stimularea antreprenoriatului, realizarea unei culturi antreprenoriale şi elaborarea în comun a unor studii, strategii, analize, cercetări de piața, de interes pentru ambele părți. De asemenea, se doreşte accesarea și participarea la derularea programelor transfrontaliere și europene, privind dezvoltarea și consolidarea domeniului IMM. În plus, vor fi organizate programe de formare profesională, servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, servicii de informare și consiliere, servicii de mediere a muncii pe piața internă, cu finanțare din fonduri europene sau alte domenii de interes comun.

Protocolul este valabil o perioadă de 4 ani de la data semnării.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar stergeti comentariile despre ciupalaca de ovanesian.... Rusinica... Sa vedeti degetul din mijloc..
0
0
Pai o sa faca cu behe-groposila-imm...ca doar de asta l-o luat consilier
2
0
USRiste se vor cupla la banul public. Exact cum v-am mai spus, toate au fost discutate si aranjate. Amirale, parteneriat public privat nu era ceva ce voi in guvernarea dragnea urlati sa nu se intample?dar au venit baietii de pe mamaia cu firmele lor de BCA si europaleti.sa vedeti voi acum aceiasi Marie cu alta palarie.
0
0
O intrebare catre vc. Ce mai cauta merls in primarie? Milioane de euro atrase de catre familia ei din fondurile primariei si cj. Pesedista si 0 fobduri europene atrase ca director la fond eu. Cine mai crede minciunile tale amirale?
2
1
Bla, bla, bla!! Concret IMM-urile nu beneficiaza de nimic. Doar niste fonduri europene papate de cine trebuie!
2
0
Hahahaha.... Buna gluma.... Cu dna fata de cal... Dna lesbi face tot posibilul sa blocheze orasul.... Acum vrea sa controleze si mediul de afaceri... Idioata de ovanesian este atat de bine sustinuta de servicii incat nimeni nu misca nimic. Lesbianca se pisa pe toti in primarie... Sa particip la acest parteneriat este o pierdere de timp..
1
0
In campania electorala, Chitac s a laudat ca va face un Hub de afaceri. Probabil asteapta idei de dezvoltare de la cei ce traiesc in lumea reala. In stratosfera visele sunt frumoase.
4
0
Pai cum faceti asta , cu cine , pe cine chemati , pe ce criterii , care sunt temele concrete.!!!!???
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212