REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Mangalia, cheltuieli record pentru pachetele cu alimente ale nevoiaşilor

Primăria Mangalia, cheltuieli record pentru pachetele cu alimente ale nevoiaşilor

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 349

Peste 1,1 milioane de euro alocaţi

Peste 1,1 milioane de euro alocaţi

Primăria Mangalia a pus la bătaie peste 1,1 milioane de euro pentru pachetele cu alimente destinate persoanelor nevoiaşe din oraş. Potrivit anunţului de participare făcut public de municipalitate, ofertele comercianţilor se primesc până pe 16.02.2018. Contractul se va semna cu maxim trei agenţi comerciali şi va fi un acord cadru valabil trei ani. Valoarea maximă estimată este semnificativ mai mare decât cea a acordului precedent, din octombrie 2014.

Conform anunţului de participare publicat pe SEAP pe 24.01.2018, Municipiul Mangalia doreşte încheierea unui acord cadru privind „furnizarea următoarelor produse alimentare, timp de maxim 3 ani: pui grill congelat, făină, mălai, zahăr, ulei, orez, fasole boabe, cozonac, sacoşă biodegradabilă, conform caiet de sarcini şi documentaţie de atribuire”. Valoarea estimată fără TVA a contractului este cuprinsă între 2.851.200 lei şi 5.184.000 lei (echivalentul a peste 1,1 milioane de euro).

Acum trei ani erau mai puţini săraci

Cel puţin 3.000 de persoane vor primi pachetele cu alimente cumpărate de Primăria Mangalia. Este vorba despre pensionarii cu venituri mici, persoanele de peste 60 de ani fără venituri, dar şi despre cei cu dizabilităţi. Este cea mai consistentă sumă alocată până acum pachetelor pentru nevoiaşi. În afara achiziţiilor uzuale ale serviciului de asistenţă socială, care se ridică şi ele la câteva sute de mii de lei pe an, acordul cadru semnat în urmă cu trei ani a fost mult mai mic.

Astfel, în octombrie 2004, primăria a oferit contracte de achiziţie a diverse produse alimetare, prin Serviciul Public Creşe, Asistenţă Socială, Cultură, Sport, Igienă Publică, firmelor Geocor Trade Imp- Exp SRL Constanţa, Granbis SRL Constanţa şi Eco Trade SRL Alba Iulia în valoare de 4.478.400 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
raportati la populatie si veti observa ca sunt sate care depasesc cu mult Mangalia. Incepeti ce primarii PSD.
0
0
Lasa sa fie si pt saraci, sa iau si eu pra-ndaratul!
0
0
Treceti l la asistati si pe prostul care a comandat limitatoarele de viteza model Varful Omu! Asa prost rar gasesti. Suntem mandri ca lucreaza pt. Mun. Mangalia
1
0
300.000 pe an pt 4000 de amarati in fiecare luna sa primeasca cate un pachet consistent cred ca este o suma infima.Pareea mea
2
1
Hahaha .... tare tampiti mai suntem!!! Constanta a cheltuit cam tot atat pe beculetele de Craciun doar anul asta!!! Si aici se dezbat niste ajutoare pentru amarati pe 3 ani.... nu ne mai facem bine! Rai pina la DumneZeu!
3
1
O initiativa foarte buna daca ajutuarele vor ajunge strict la cei nevoiasi,altfel degeaba o mai faceti.
4
1
Sunt persoane de pe Oituz , Mihai Viteazul ,Matei Basarab, Colonisti, care n-au muncit in viata lor , dar in schimb au inchiriat in sezon si ultima baraca din curte, lucru care il fac si acum Si cica sunt fara venituri si primesc ajutoare sociale , pachete sau masa la cantina sociala.Alo Primaria , ANAF, cand vreodata i-ati verificat pe acestia care obtin venituri la negru. Iar daca tot le dati sa manance , sa faca la schimb ceva pentru comunitate.Daca se inchide si Santierul o sa dati pachete la tot orasul.
5
0
Nici cei angajati nu traiesc decent. Lipsa acuta a locurilor de munca si locurile de munca prost platite duc la saracire continua. Mangalia are doar potential nefolosit cum at trebui. Orice alta tara ar face cu siguranta un adevarat rai daca ar avea un orasel pozitionat asa ca Mangalia. Asta este,astia suntem.
4
0
Beliti ochii la pe ce consilieri ati votat! pai dragi mangalihoti pe astia ii tot votati de 20 de ani, nu are importanta ca au orpit caldura, au pupat kr de iorgus, tzigan sau zootehnistul asta galbejit
3
0
Nu e niciun jaf, exista lume saraca si chiar are nevoie de acele pachete, problema e cu restul banilor cu care nu se face nimic, acolo trebuie control.
6
3
Ce jaf.....pe asta nu il ai vede DNA ca e de al lor. Un excroc.
8
2
adica incepe propaganda electorala? deja?? cu banii nostri??? si de ce firmele din cta tre sa castige????
8
0
"ia privitii cum se duc...." fiecare are ceva de facut...profesoraul cred ca se uita la unghii, cei doi fosti maistri militari se uita la poze cu nuduri...asa alesi, asa cheltuieli...dar de ce acei "saraci" nu au muncit ???? O lista nominala, sa vedem citi romani beneficiaza si citi "conationali"...
8
1
ai dreptate Ionescu
4
0
Logic. Asa se castiga voturile. Iar Radu mai vrea un mandat.
12
0
Dupa cum isi sucesc gaturile sa se uite pe ecranul ala, ieftin la ce diagonala are, ,,mesenii,, din foto asteapta sa inceapa serialul suleyman magnificul! Investitia e .. f utila !!!!pt nevoiasi!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102