REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria plănuieşte să scoată dalele de la Casa de Cultură şi să pună în loc gazon, foişoare şi pergole

Primăria plănuieşte să scoată dalele de la Casa de Cultură şi să pună în loc gazon, foişoare şi pergole

Replica API 26 iulie 2019 | 00:00 395

foto: ancsr

Primăria Constanţa are în plan să reconfigureze zona Casa de Cultură. Dalele amplasate de jur împrejur ar urma să fie înlocuite cu spaţiu verde - gazon cu sistem de irigaţii. De asemenea, se intenţionează plantarea de noi arbori.

Discuţiile privind transformarea zonei, despre care constănţenii susţin că a fost "masacrată" prin construcţia celei de-a doua biserici, au avut loc în cadrul Comisiei Tehnice Economice de la nivelul Primăriei municipiului Constanţa. "Toată zona pavată se transformă în spaţiu verde, conform proiectului. Primăria Constanța se pregătește să transforme complet zona, prin realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, amenajare spații verzi, montarea unor foișoare, pergole, grilaje etc., instalare sisteme video și mobilier urban", au precizat, pentru Replica, reprezentanţii administraţiei locale. Reconfigurarea ar elimina, pe viitor, manifestări precum târgul de produse tradiţionale, dar s-ar crea o adevărată oază de verdeaţă.

Amintim că, încă din luna ianuarie a acestui an, Primăria Constanța anunţa că a identificat mai multe terenuri neutilizate aflate într-un stadiu accentuat de degradare, printre acestea aflându-se și un teren situate în Coiciu, bulevardul Al. Lăpușneanu, intersecția cu I.L.Caragiale. Mai exact, este vorba despre parcul de la Casa de Cultură. În prezent, acesta este doar o platformă betonată aflată în stare de degradare, cu o fântână arteziană și statuia Monumentul Eroilor.

În vederea realizării proiectului de "schimbare la faţă" a zonei, Primăria Constanța declanşa, pe data de 18 ianuarie 2019, procedura de achiziție a Serviciului de Elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii „Îmbunătățirea mediului urban în zona Coiciu – Casa de Cultură", (SF, avize, altele: studiu topografic, studiu geotehnic, studiu peisagistic, plan de reutilizare). Achiziţia a fost făcută după ce, în data de 3 septembrie 2018, fusese obținut și certificatul de urbanism în scopul autorizației de construire. Prin realizarea lucrărilor pe o suprafață de circa 18.000 mp., și transformarea zonei în parc/grădină publică se va aduce o contribuție la creștererea suprafeței de spațiu verde, la diminuarea aspectului inestetic al peisajului urban și la crearea unui loc de recreere, relaxare și petrecere a timpului liber pentru constănțeni.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dorim ca universul ,Dumnezeu sa ii pedepseasca pe ei si copii lor ....sa plateasca fiecare mic,mare furaciune cu sangele ,karma lor
1
0
scoate dalele ca sa poata extinde biserica aia neterminata
1
1
Cand aveti de gand sa reparati imobilele din fata primariei de pe bdul Tomis si la doi pasi de lupoai ca ruinele nu va sar in ochi, inclusiv zona peninsulara care este reprezentativa pentru turism ? Chiar nu aveti pic de rusine ????
4
2
Da, corect! Spatii verzi asa cum vezi in tot orasul! Pline de buruieni si iarba crescuta la intamplare! Nu sunteti in stare sa intretineti un scuar, cum este cel de pe bd Mamaia si visati cai verzi pe pereti! Niste jeguri mincinoase! O sa scoateti marmura in 10 ani si o sa o puneti la podul de la butelii... tot dupa 10 ani. Mars cu proiectele astea de 2 lei. Nu va mai suportam cu toate mizeriile voastre! Ce ati facut in ultimii ani? Concret! Absolut nimic, mizeriilor! Oameni normali, la vot! Trebuie sa extirpam plaga asta nenorocita!
2
2
Asta faceti voi...planuiti ce furaciuni sa mai faceti...ca nici draqu nu o sa va mai voteze...aceasta echpa de hotomani trebuie sa dispara...nu stiti ce tunuri sa mai dati pana la alegeri sa mai faceti rost de niste bani....degeaba...dosarele merg inainte !!!
6
2
in asta a ramas frumisetea orasului scoatem marmura sipunem iarba.......
10
1
De ce ati dat acordul sa se construiasca biserici , blocuri si tot felu de constructii pe terenurile care candva erau locuri de joaca pentru copiii si parcuri ? Ati slutit orasul Constanta si acum vreti sa cosmetizati ce ati distrus . NIMENI NU VA MAI CREDE JIGODIILOR . NICI VOTANTI VOSTRI TRADITIONALI . PANA SI ASISTATI SOCIAL VAD SI SIMNT MIZERIILE VOASTRE . HOTIILE VOASTRE .
10
2
Fagadaule ai iesit cu 30 la suta, nu esti primar legitim. Hai mai ai putin si dispari, nu ca ai fi fost ceva in viata ta cu conditia sociala umila de Beidaud jud Tulcea.
9
3
Hateri Hateri hateri
2
6
Asta dupa e au tansformat zona intr-un adevarat Mega Mall bisericesc.
14
2
Facem paaarc, frumoos pomi, gazon, maine facem repede un blooc, si inca unul si ia gata mai cu comentariile astea idioate, ca daia nu e civilizatie si nu avansam, navem blocuri
11
1
bun comentariu, sa vedem le scot manual ?????. daca da, comentariul lui samson e de nota 11 si restu care nu inteleg, numai de bine.
5
2
Panaramelor, nu incetati odata cu propaganda ? Voi nu vedeti cum arata orasul asta, de fapt in ce hal l-ati adus ? Chiar nu mai aveti nici un dram de rusine si bun simt ?
10
4
Orice pretext este bun ca sa mai fure niste bani. Fagadau stie ca va merge la puscarie si merge pe varianta cumularii pedepselor.Face banii cat poate ca puscarie tot atata face.
11
5
Ingenios! Bravo!
6
7
Bravo Domn Primar! Felicitari!
6
13
Scoateti si bisericile lui Spagoveanu de acolo ! Suntem cei mai prosti daca ai lasam sa distruga platoul !
24
4
asa aberatie ...lasati platoul in pace. astia din primarie ne cred prosti ? asa faceti rost de spatiu verde ? stricand ce exista de ani de zile ? ne-am saturat de voi ! lasati platoul ala in pace. acolo sunt dale de marmura. cine a pus ochii pe ele ? CINE ?
32
5
Noi avem parcuri in Constanta? Chiar ma minunez. Poate islazuri comunale unde pasc animalelel domestice.
18
4
O mare timpenie!
23
5
vrem parcurile si parcarile inapoi construiti noi bulevarde daca sunteti in stare nu le transformati pe cele ceausiste in piste de biciclisti si trasee numai pentru autobuze platim taxe nu ne ingraditi drepturile
18
7
Fac ce vreau! E orasul meu!
16
6
Replica, asta e campanie?
21
3
hai sa mai facem niste blocuri
21
4
Ce nerusinare din partea primariei vin alegerile si promiteti si luna de pe cer ..dupa nu mai faceti nimic ..singura solutie este puscaria ptr. voi ..
28
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108