REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Primarul Ancuța BELU: BAZA Militară din Mihail Kogălniceanu a RIDICAT EMBLEMA comunei

Primarul Ancuța BELU: BAZA Militară din Mihail Kogălniceanu a RIDICAT EMBLEMA comunei

Replica API 18 februarie 2021 | 00:48 4032

Se spune că oamenii din mediul rural votează omul, nu partidul și nici măcar programul electoral, pentru că atunci când vin la primărie, așteaptă să le rezolvi o problemă sau mai multe. De aceea, Ancuța Belu, alesul șef din localitatea Mihail Kogălniceanu a fost realeasă în funcție pentru al treilea mandat. A dat dovadă de profesionalism și devotament, calități fără de care nu poți dezvolta o localitate. Într-un interviu acordat cotidianului Replica, primarul a dezvăluit cheia succesul, dar a vorbit și despre proiectele pentru următorii patru ani.

„Funcția de primar este o funcție cu mai multă responsabilitate și cu mai multă greutate. Este frumos să fii femeie într-o meserie a bărbaților, dar în același timp este și greu. Femeile sunt mai ambițioase, mai devotate, mai responsabile și ne afectează mai mult lucrurile pe care nu le putem realiza și faptul că puteam să facem mult mai mult pentru localitatea noastră. Gândul meu a fost și este acela de a lăsa amprenta pe administrația noastră. Toți am avut un model în viață și da, doamna Mariana Gâju, este un model pentru mine. Sunt lucruri bune pe care le-am apreciat la doamna primar și încerc să mă depășesc pe mine și, poate, și pe ea. Este adevărat că am mulți ani de mandat dar îmi doresc să se audă de Mihail Kogălniceanu, exact cum se aude și de Cumpăna”, este de părere Ancuța Belu.

Ancuța Belu: În 10 ani o să găsiți localitatea complet schimbată

Localitatea Mihail Kogălniceanu este cunoscută în toată țara prin prisma bazei NATO. Este un privilegiu pentru comună prezența americanilor, mai ales că sunt și beneficii. „Emblema comunei a crescut datorită Bazei Militare din Mihail Kogălniceanu. Asistăm de o bună perioadă de timp la o dezvoltare a comunei și acest lucru se simte în economia localității, în nivelul de trai și prin influența pe care o simțim în autoritățile publice. Pe lângă faptul că există baza, există și aeroportul ce aduce un număr important de salariați și da, suntem o localitate cu posibilități de dezvoltare”, a adăugat primarul.

În 10 ani de zile, actualei urbe i se va mai adăuga un mic cartier, care va fi locuit de americani și familiile acestora. Este un proiect în curs de realizare, spune Ancuța Belu. „Numărul de militari americani care se previzionează va ajunge aproape de numărul locuitorilor actuali din Mihail Kogălniceanu. În momentul în care se va dezvolta baza, vor veni aproximativ 10 mii de locuitori. Noi, acum, suntem aproximativ 12 mii de locuitori, aici se construiesc case încontinuu și putem spune că suntem într-o continuă dezvoltare. În primă fază, americanii vor veni singuri, urmând ca apoi să vină și familiile atunci când se vor construi școli și grădinițe. Eu zic că în 10 ani o să găsiți localitatea complet schimbată”, a completat primarul din Mihail Kogălniceanu.

Ancuța Belu a vorbit și despre proiectele pentru următorii patru ani „Se lucrează la eficientizarea energetică a Școlii Generale numărul 2, suplimentar am mai venit cu lucrări pentru că ne dorim să fie prima școală etalon din Mihail Kogălniceanu. Un alt proiect este sala de sport ce se va construi în curtea liceului, dar avem în plan și proiectul de asfaltare a 12 km de drumuri comunale și astfel terminăm toate drumurile”, a declarat alesul șef. Totodată, Ancuța Belu caută soluții de finanțare pentru amenajarea derelei (apa curgătoare) de trei kilometri din Mihail Kogălniceanu, pentru stoparea inundațiilor. Aceiași problemă există și în satul Piatra. Se lucrează și la alimentarea cu gaze la satele Piatra, Palazu Mic, Grup Social Sibioara și Grup Social Ceres.

Ancuța Belu vrea să transforme comuna în oraș

Primarul vrea să aducă localitatea într-o altă etapă, mai înaltă - vrea să o transforme în oraș. ”Îmi doresc cel mai mult ca cetățenii din Mihail Kogălniceanu să înțeleagă că trebuie să devenim oraș. Eu o simt zi de zi. Trecem într-o etapă în care Mihail Kogălniceanu nu mai poate accesa fonduri de comună. În momentul în care am terminat de racordat cu tot ce înseamnă utilități și infrastructură, am modernizat școlile, avem două grădinițe cu program prelungit, cred că este momentul să devenim oraș. Deja, pentru Kogălniceanu, o finanțare de 1 milion de euro este o sumă mică. Ca să devenim oraș ține de dorința și de voința cetățenilor. Voi face tot posibilul să iau contact și să explic. O să organizăm un referendum și vom vedea dacă ne vom transforma. De la comună, să devii oraș este o realizare. Echipa din spatele primarului este cea mai important pentru a face treabă bună.”, a spus primarul.

Mai multe despre planurile Ancuței Belu, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos :

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468