REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Primarul din Castelu a dat lovitura, înainte de alegeri! A obținut finanțare de 9 milioane de euro

Primarul din Castelu a dat lovitura, înainte de alegeri! A obținut finanțare de 9 milioane de euro

Victor ROTARU 19 aprilie 2024 | 00:00 2431

Miercuri, 17 aprilie, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a fost la Ministerul Dezvoltării, acolo unde alături de Adrian-Ioan Veștea a semnat contractul pentru înființarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare. Valoarea proiectului este în valoare de peste 44 de milioane de lei, aproximativ 9 milioane de euro.

Primarul din Castelu a dat lovitura, inainte de alegeri! A obtinut finantare de 9 milioane de euro Nicolae Anghel și Adrian-Ioan Veștea

Comuna Castelu și satele aparținătoare vor beneficia în scurt tip de o rețea de gaze naturale. Astfel, primarul comunei Castelu a fost miercuri, 17 aprilie, la București, acolo unde alături de Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, a semnat contractul pentru „înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, județul Constanța”. Valoarea totală a proiectului fiind de 44,428,763.69 de lei.

Administrația din Castelu caută de 12 ani finanțare pentru a aduce gaz în comună

Contactată pentru un punct de vedere, Antoneta Prodan, viceprimarul comunei Castelu, a transmis faptul că de ani de zile administrație se chinuie pentru a obține fondurile necesare proiectului: „Ne dorim de foarte multă vreme, sunt 12 ani de când căutăm soluții financiare pentru a duce conducta de gaze și în Castelu, să putem avea și noi gaze. Am depus proiect inițial pe POIM, am obținut 64 de puncte, s-au terminat banii până la punctajul nostru și am reușit pe Anghel Saligny, prin Ministerul Dezvoltării, ca proiectul care a primit punctaj pe POIM a fost transferat pe Saligny iar pe 17 aprilie am semnat contractul de finanțare. Am luat toate avizele, am eliberat autorizația de construire și în sfârșit am semnat contractul de finanțare. Etapa următoare este ca proiectatul să ne predea proiectul tehnic și în momentul în care începe proiectul tehnic să dăm ordin pentru începerea proiectului. Ordinul de începere proiectare este dat și este în lucru. Mai are foarte puțin și ni-l predă. Ne dorim ca în foarte scurt timp să începem lucrările.

Primarul din Castelu a dat lovitura, inainte de alegeri! A obtinut finantare de 9 milioane de euro Antoneta Prodan

Alte 25 de contracte, în valoare de peste 326 de milioane de lei, vor fi finanțate prin Anghel Saligny

Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitățile locale în procesul de dezvoltare”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 25 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 326.828.899,51 de lei, urmăresc atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Primarul din Castelu a dat lovitura, inainte de alegeri! A obtinut finantare de 9 milioane de euro Imagini de la semnarea contractelor de finanțare

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lache flausat.Cine mai pne botu la minciunile lui pinochio,nici cei care te-au votat pina acuma escrocule.
4
1
Acest individ este in scaunul de primar de 24 ani! Tot de 24 ani ne minte incontinuu si ,mai abitir,in preajma alegerilor! Ultima pozna a fost predarea apei din Nisipari la Raja! Ce incredere sa mai avem in acest individ! Jos cu el!
6
1
Ma i doiesc, ca acest analfabet, acest NIMIC, inafara de a semna a făcut ceva. Curios, pe cine a momit și cu cât? Unu lucru este cert, locuitorii acestei comune nu trebuie sa se uite la astfel de minciuni. Oricum va trebuii OBLIGATORIU LEGE, PRIMAR. A IM 2 MANDATE. ASTFEL DE BORFAȘI CARE NU ȘTIU SA CITEASCĂ NU AU DREPTUL KEGAL SA NAI CANDIDEZE. SA DEPĂȘEASCĂ STADIUL DE A ȘI ȘTERGE BASUL CA MÂNECĂ HAINEI
6
1
Bine acum avetzi bani,sa vedem daca si cand facetzi ce atzi spus ca facetzi cu bani ashtia si daca lucrarile sunt de calitate,dar cum in foarte multe cazuri din bani alocatzi de stat primari au cam furat in multe cazuri si prin diferite Methode,poate face si Romania ca U.E.cand aloca fonduri adica nu ai totzi bani odata ci pe rand,ai facut o parte din proiect justifici lucrul asta cu acte si dupa primeshti bani mai departe si daca lucrarile sunt p***t facute sau nici macar nu sunt ci ai doar acte ti se confisca tot pana la acoperirea prejudiciului pana la rude de gratulieren 4 dupa care faci pushcarie pentru evaziune fiscala directproportzionala cu prejudiciul creat,numai ca parlamentari in afara de legi date pentru proiecte finantzate de la bugetul de stat ar trebui sa dea si legi pentru protejarea banilor ashtia de hotzi cu gulere albe avand in vedere experientzele din trecut cu bani de la sta si cum au fost ei cheltuitzi de uni sau altzi.
5
0
Cine plm are bani sa-si permita gaze ?
5
0
DE 27 ANI ACEST PRIMAR ESTE PE FUNCTIE DE LA PNTCD LA PDL SI PMP, ACUM E PSD IST. IN 2015 A FOST DEMIS CA NU A RETROCEDAT PAMANTUL OAMENILOR DE LA FOSTA FIRMA FRUVIMED. CAZ ASEMANATOR CA LA MIRCEA VODA UNDE FOSTUL PRIMAR DEDU DUMITRU A FOST DEMIS. OAMENILOR DIN CASTELU SCHIMBATI ACTUALUL PRIMAR E JALE, NOROAIE, STRAZI CA DUPA BOMBARDAMENT, CENTRUL SATULUI E CA O ULITA DUPA PRIMA PLOAIE E PLIN DE BALTOACE SI NOROAIE.
9
4
Ce faceti cu gaze le la tara? Cate familii isi permit sa si traga ga ze si sa plateasca ga ze. Bani arun cati
7
4
forta Niki ! da le la geoale !
4
10
Bravo!Nicki Primar!!!
4
14

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272