REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PRIMARUL DIN PECINEAGA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ ALĂTURI DE VĂRUL LUI BERCEA MONDIAL

PRIMARUL DIN PECINEAGA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ ALĂTURI DE VĂRUL LUI BERCEA MONDIAL

Replica API 14 iunie 2018 | 08:44 1659

Ce lovitură!

Ce lovitură!

Bercea Mondial (sursa foto Pressalert)

Lovitură pentru primarul din Pecineaga, Niculae Stan! Acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de cunoscutul Radu Birea, fiul bulibașei din Drăgănești și vărul lui Bercea Mondial. Cel din urmă a fost condamnat definitiv într-un dosar de înșelăciune, în 2017, la Constanța. Cât despre primar, acesta a precizat că se va interesa despre ce este vorba, menționând că este pentru prima oară când aude despre dosar.

Dosarul în care Niculae Stan și Radu Birea au calitatea de inculpați a fost înregistrat la Judecătoria Mangalia, pe 8.06.2018, parte civilă fiind Consiliul Local Pecineaga. Totul se află în faza de cameră preliminară, urmând ca judecătorii să decidă dacă începe judecata sau dacă rechizitoriul se va întoarce la procuror.

Potrivit informațiilor noastre, ancheta a fost făcută de Biroul pentru Investigarea Fraudelor. Primarul din Pecineaga a declarat, pentru "Replica" faptul că nu știa că a fost trimis în judecată, dar că se va interesa. Cât despre Radu Birea, din Olt, menționăm că este un cunoscut afacerist, vărul lui Bercea Mondial. În 2012 a fost trimis în judecată, la Tribunalul Constanța, pentru înșelăciune. El a fost acuzat că a încercat să stoarcă bani de la mai multe primării din Constanţa, emiţând facturi în baza unor contracte falsificate.

Urmare a percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente care să probeze, printre altele, evaziunea fiscală. Totodată, Birea este denunţătorul lui Eugeniu Mija, bărbatul despre care procurorii au spus că ar fi cerut bani în schimbul unei aşa-zise influenţe pe care ar fi avut-o asupra unor şefi din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Mai exact, în perioada ianuarie - februarie 2012, inculpatul Mija Eugeniu i-a pretins denunţătorului Radu Birea, suma de 20.000 de euro, redusă ulterior la 15.000 de euro, fiind vorba despre faptul că Mija i se lăudase că l-ar putea ajuta să-şi recupereze contravaloarea unor contracte cu 5 primării din judeţ, punându-i o vorbă bună la şefii Consiliului Judeţean Constanţa.

În dosarul de înșelăciune, magistrații Curții de Apel au decis reîntoarcerea cauzei la Tribunal, astfel că s-a rejudecat. În cele din urmă, Radu Birea a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, pe o perioadă de încercare de 8 ani, decizie rămasă definitivă pe 4.01.2017. Acum urmează să înceapă judecata în dosarul de față.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba stane cand pleci sa iesi si pe makai si pe florii si sa va ducti unde o plcat mutu cu iapa
0
0
Stan este un mare nesimtit un tip fara rusine daca era corect il lasa pe makai sa cnadideze nu sa-l duca cu vorba si sal slugareasca inca patru ani . si prostul de makai spera ca spanul la barba ca va fi primar si el ... ha . nist mascarici cu mult tupeu in pecineaga sunt multi prosti . votati doar mincinosi si hoti .
0
0
Comentati toti dar l-ati votat . Rusine
0
0
Ce aveti cu primarul? Este baiat bun. Cel mai bun,fura putin si nu face rau nimanui. Vrea pensie speciala ca sa traiasca bine mersi. Toata filiala psd pecineaga este pusa sub urmarire si vor face puscarie majoritatea care sunt in conflict de interese. Consilieri locali psd sint angajati la firma de paza care este platita de primarie. Stan este urmarit penal dar restul vor fi filati si arestati odata cu el. Cadisa sa te pregatesti
1
1
Mai oamenilor mai credulilor intelegeti odata pentru totdeuna ca acest Stan trebiue sa dipara din scena politica locala . ZTrebuie sa inceapa o noua viata a comunei cu oameni noi cu idei proapspete si dorinta de a cladii o localitate frumoasa si prospera . Votati oameni noi pentru primaria Pecineaga
0
4
o lalaie cu dosaul pana dupa alegeri sa poate lua inca un mandat ,sa iasa la pensie cu pensie speciala , nu inteleg de ce nu-l aresteaza pe nemernicu asta odata ...
2
0
vin alegerile si va coandida iar acest penal stan care fura si minte de multi ani ,mai nou la invatat si pe makai sa minte si sa fie nesimtit casi el , mai nou da si oamenii afara din primarie de parca a venit tasul cu primaria din ungaria in buzunr , asa ca atentie pe cine veti vota ca nici makai nici stan n u sina buni pentru viitor.
0
2
hotul asta nu scapam de le odata ,e un nenorocit si un mincinos fara pereche ,minte si inseala pe toti ,la puscarie cu el ...
1
3
Nume vrem nume
1
0
visati ca va fi inchis ... nu uitati ca este psd la putere ,iar in cee a ce priveste makai primar va inselati ..... primar va fi un om capabil din afara comunei
0
3
Fraierii i I voteaza in ln loc sa il sanctioneze!!ce oameni?
2
1
Sunt bani si de la tine fraer mic!
6
0
Bravo Stane
1
5
Sa le fie confiscate terenurile si tractoare combini si tot ce au furat
12
0
Oricum nu scapati domnu stan stai linistit la puscarie tot te vei duce si cand spun asta styu ce spun
14
1
Vam pus asfaltu
7
8
Statiile de autobuz cosurile de gunoi si multe altele!!!!!!
10
0
Hai cu dosarelul perversilor
5
7
V-a taiat popa limba perversilor , pe la colturi toti latrati oameni de nimic !!
14
0
Cartierul nou tot cu Radu Birea ie facut
15
0
draguri mai vand unii si pe strada crisana LA numarul 27, trimite o curva RAMONA DIN ITALIA!!
3
0
Ati uitat de cartierul nou?
11
0
Sa inteleg ca a fost votat Bercea Mondialu???rusine Pecineaga!!
14
0
Mare dreptate Costel
14
1
Stan este un psd-ist identic cu nenorocitii care ne conduc, isi urmaresc propriile interese iar comunitatea nu beneficiaza de nimic bun, din contra toate se scumpesc. Stan nu mai are nici o sansa sa castige urmatorul mandat. Ne-am saturat de PSD. Veniti cei tineri care vreti sa faceti ceva in Pecineaga si candidati.
16
1
Eee cumetru cu Besescu ..
17
0
Schimbam un agramat cu altul ...... Succes Peci!!!
16
0
Nea nicu am scapat de matale viitor primar marian makai
14
6
Informatiile voastre sunt eronate. Dosarul nu a fost instrumentat de BICE Mangalia care "l-a albit" initial pe dom' primar, ci de cei de la Constanta.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108