REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, va contesta decizia ÎCCJ privind restituirea dosarului Mineriadei

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, va contesta decizia ÎCCJ privind restituirea dosarului Mineriadei

Replica API 9 mai 2019 | 00:50 423

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, va ataca decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție de a trimite rechizitoriul dosarului Mineriadei înapoi la parchet, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții biroului de presă al PÎCCJ.

Bogdan Licu, procurorul general interimar va dispune atacarea deciziei de miercuri a instanței supreme din dosarul Mineriadei, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții biroului de presă al Parchetului General. Demersul vine după ce judecătorii au trimis rechizitoriul înapoi la procurori, constatând nulitatea acestuia.

La scurt timp după decizia ICCJ, părțile din dosar s-au deplasat la sediul Parchetului General, pentru o discuție cu Licu.

„Discuția foarte scurtă pe care am avut-o cu domnul procuror general astăzi este că secția parchetelor va face recurs și că este o chestiune procedurală dacă doar secția parchetelor militare poate face recurs sau dacă poate face recurs și Secția specială de investigare a magistraților, pentru că, în acest dosar există un magistrat: Mugurel Florescu, fostul sef al sectiei militare din anii 90 și prim adjunct al procurorului general de atunci”, a declarat Teodor Mărieș, liderul Asociației 21 Decembrie 1989.

Acesta a mai precizat că a avut, înainte de a fi trimis în judecată dosarul Mineriadei, o discuție și cu fostul procuror general, Augustin Lazăr, despre stadiul dosarului.

„Discuțiile mele cu domnul Lazăr au fost: Domnul Lazăr, opriți-vă. Nu trebuie să îl trimiteți până în 13 iunie. A ținut el să îl trimită în 13 iunie. Precum a ținut el ca dosarul Revoluției să îl trimită cu o săptămână înainte să fie renumit - el spera că va fi renumit în funcția de procuror general”, a mai spus Mărieș.

Magistrații instanței supreme au decis, miercuri, să restituie dosarul Mineriadei la procurori, fiind constatată nulitatea rechizitoriului. Decizia nu e definitivă.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în 13 iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu, fiind judecate.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

În dosar au fost introduse drept părți responsabile civilmente mai multe instituții ale statului, precum Ministerul Finanţelor, MAI, SRI, Parchetul General, Guvernul României, Jandarmeria Română, MApN, Ministerul Economiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca te-ai spalat pe dinti , sa vii sa-ti dau la muie , ofer pretul pietii 20 de euro . ......Daca arati peste medie , ofer 30 de euro ....si daca n-ai fi asa proasta ti-as mai da 10 .
1
5
In Decembrie 1989 a fost Lovitura de stat, Nu revolutie! Lovitura de stat a fost pusa la cale de bolsevicii: ion iliescu, alexandru barladeanu, gelu voican voiculescu, silviu brucan..cu ajutorul securitatii de-atunci! Si bineanteles ca recuzita s-au gasit actori care sa fie distribuiti in rolul de revolutionar! Portret de revolutionar este unul ca codrin stefanescu sau radulescu, mitraliera lui DRACnea. Daca se va face o ancheta serioasa sa-i ia la scarmanat pe toti revolutionarii rasplatiti de bolsevici ca sa le gireze asa zisa revolutie cand de fapt a fost o autentica LOVITURA DE STAT.
5
2
oare care va fi reactia satanei dictator draknea, care si-a tras, pe langa PSD draknea si CCR draknea?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272