REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Profesioniști români și francezi, pasionați de mare și ocean, se lansează într-un demers eco – responsabil în România

Profesioniști români și francezi, pasionați de mare și ocean, se lansează într-un demers eco – responsabil în România

Replica API 29 mai 2019 | 00:00 268

Proiect ecologic, lansat în faţa epavei din Costineşti

Proiect ecologic, lansat în faţa epavei din Costineşti

Anual, 8 milioane de tone de plastic se risipesc în mediu și mai departe în oceane. Un raport recent al Forumului Mondial de Mediu arată că, dacă industria continuă să producă plastic fără a se gândi la condițiile de mediu, în 2050 oceanele vor avea mai mult plastic decât peste. 80% din deșeurile găsite în mari și oceane au origine continentală. Un studiu al Agenției Europene de Mediu arată că românii produc 16,9 kilograme de plastic pe an de persoană. Iată de ce Surfrider trebuie să existe și în România.

Surfrider se mobilizează și pentru a sensibiliza și informa asupra prejudiciilor deșeurilor din plastic. Chapterul din România dorește să mobilizeze comunitățile locale, agenții economici și responsabilii autorităților publice din sudul litoralului pentru a găși împreună noi alternative împotriva utilizării excesive a plasticului care poluează apele și ne distruge sănătatea, venind cu o soluție practică, artistică și estetică, de inspirație franceză, pe care toate administrațiile locale de la malul marii ar putea-o adopta: “peștele – pubelă”.

Prin urmare, de Ziua Internațională a Oceanelor, sâmbătă, 8 iunie a.c., la ora 11,00, constănțenii sunt invitați față Epavei din Costinești la lansarea Surfrider Foundation Europe în România și la inaugurarea „peștelui -pubelă”, cea mai inovantă inițiativă de responsabilizare civică făță de mediul înconjurător din Dobrogea.

„Prin aportul fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu o plajă mai curată și mai frumoasă. Vom avea satisfacția participării la nașterea "omului nou", eco - responsabil, protector al locurilor pe care le iubește”, au transmis organizatorii.

Toți participanții sunt rugați să vină îmbrăcăți cu un tricou în culorile marii pentru o fotografie de grup. Lansarea va fi urmată de către un picnic pe plajă.

Proiectul este etichetat în cadrul Sezonului Cultural Franța România 2019 și Ocean Initiatives și este susținut de către Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul francez. Este organizat în parteneriat cu Clubul de Comunicare Franco – Român, Comnart Conseil și face parte dintr-o serie de evenimente, ateliere, expoziții, parteneriate locale și internaționale în scopul informării asupra deșeurilor acvatice, climatului și calității apei, protecția marii și a oceanelor.

Surfrider este o Fundație Internațională creată în 1990 și însărcinată cu protecția și punerea în valoare a lacurilor, râurilor, ocenelor, marilor și litoralelor în beneficiul populației care se bucură de acestea.

Surfrider Foundation Europe este acreditată pentru lobby la Parlamentul European pentru a determina evoluția legilor în materie de protecție a mediului și a obținut în 2012 acreditarea UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu). România este a 10-a țară în care Surfrider va acționa începând cu 8 iunie 2019 prin antena benevolă Surfrider Dobrogea.

Bazată în România și în Franța, dotată cu o cultură a rezultatului și cu o experiență recunoscută în comunicare în spațiul bicultural franco – român, profesioniști specializați, bilingvi fac din Comnart Conseil, Prima agenție de comunicare franco – română.

Clubul de Comunicare Franco – Român este o asociație franceză non lucrativă ce valorizează mai mult de 300 de profile profesionale franco – românesti și participa la dezvoltarea economică, societală și culturală a celor două țări. Asociația informează, sensibilizează și ajută la dezvoltarea de competențe interculturale, din ce în ce mai cerute în mediul profesional internațional și intercultural al teritoriului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272