Profesoara de la Liceul M. Eminescu, care a venit la școală beată, cercetată disciplinar
Profesoara de la Liceul M. Eminescu, care a venit la școală beată, cercetată disciplinar
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestVineri, 10 noiembrie, o profesoară de limba română, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, a surprins pe toată lumea când a venit băută la școală. Starea femeii era atât de ... specială, încât nu s-a mai putut ține pe picioare, aceasta căzând în fața unității de învățământ. La mai bine de o săptămâna de la incident, aflăm că profesoara este cercetată disciplinar, riscând să-i fie desfăcut contractul de muncă.
Sfârșitul de săptămână este destinat odihnei, dar și petrecerii timpului liber împreună cu familia sau prietenii, moment numai bun pentru a savura un pahar de vin, sau alte băuturi cu multe grade menite să ne aducă aminte de temperaturile zilelor de vară toride. Pentru unii însă, weekendul începe de vineri. O profesoară de limba română, din cadrul Colegiului Național Mihai Eminescu, a venit vineri, 10 noiembrie, într-o stare euforică la muncă. Camelia Ciurescu, căci despre ea este vorba, a făcut spectacol în fața școlii, soțul ei a fost chemat de către conducere, ca să-și ia acasă nevasta.
Sorin Mihai: Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă
În momentul de față s-a deschis procedura de cercetare disciplinară, putând a se ajunge chiar și la desfacerea contractului de muncă: „La nivelul unității de învățământ s-a deschis procedura de cercetare disciplinară. Noi am monitorizat situația. S-a întrunit comisia, este în analiză. Legat de sancțiuni sunt cele precizate în legea învățământului preuniversitar și, din ce știu eu, sunt aceleași ca și în legea educației naționale, care s-a abrogat pe 3 septembrie. Pleacă de la mustrare, de la diminuarea salariului pe o perioadă limitată și se poate merge până la desfacerea contractului de muncă, dar asta este la aprecierea comisiei și mai ales la aprecierea consiliului de administrație al unității de învățământ, în funcție de ce pot să probeze, de audierea cadrului didactic.”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.