REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Profesorii CORUPŢI de la Ovidius. Dosarul ‘Lilios alături de Ţarălungă’: denunţătorii, ameninţaţi că nu vor mai promova examenele

Profesorii CORUPŢI de la Ovidius. Dosarul ‘Lilios alături de Ţarălungă’: denunţătorii, ameninţaţi că nu vor mai promova examenele

Replica API 10 februarie 2018 | 08:24 957

Detaliile discuţiilor din laboratoarele Facultăţii de Farmacie

Detaliile discuţiilor din laboratoarele Facultăţii de Farmacie

Urmează apelul în dosarul în care Gabriela Lilios a fost trimisă în judecată pentru influenţarea declaraţiilor. Magistrații primei instanțe au condamnat-o, pe 26.01.2018, la doi ani cu suspendare. Însă, în una din ședințele de judecată s-au adus în discuție mai multe aspecte, inclusiv faptul că unul dintre denunțători a recunoscut că a fost pus să mintă în declarații, cu mențiunea că i s-a spus că nu va mai promova examenele.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează că, în cursul anului 2016, Gabriela Lilios, cadru universitar (conferenţiar universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius), cu intenţie directă, printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmaţii mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpaţii Gheorghe Ţarălungă şi Faloutsos, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa.

Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Gheorghe Ţarălungă a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de luare de mită, săvârşite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

Declaraţia martorului respectiv, dată în cadrul şedinţei publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmaţii făcute în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală şi de a induce în eroare instanţa de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a uşura situaţia juridică a inculpatului Gheorghe Ţarălungă.

“Fiind audiat în calitate de suspect, C. M. W. a recunoscut faptul că a făcut afirmații mincinoase cu ocazia audierii sale de către instanța de judecată. A mai declarat faptul că după ce a formulat denunț împotriva numitului Ț.G. (Țarălungă – n.r.) i s-a spus, atât lui cât și altor persoane care formulaseră denunțuri împotriva sus-numitului, că nu vor mai promova examenele de licență din cauza denunțurilor formulate, toate aceste lucruri fiind spuse cu ocazia desfășurării laboratoarelor de profesorul L.G. (Gabriela Lilios – n.r.) din cadrul Universității Ovidius - Facultatea de Farmacie. C. M. W. a susținut că un medic pe care îl cunoaște sub numele de Basem, identificat ulterior, angajat al clinicii Medical Analysis, i-a spus că este un cunoscut al numitului Ț.G., solicitându-i în mai multe rânduri să-și schimbe declarația consemnată de organele de urmărire penală.

Suspectul K. B. i-a spus că acest fapt este necesar pentru ca el să-și finalizeze studiile în România. Inițial, a refuzat, însă, din cauza problemelor pe care le avea la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, a acceptat să declare în fața instanței alte aspecte, contrare realității, decât cele declarate în fața organelor de urmărire penală, de natură a ușura situația inculpatului (Țarălungă – n.r.).

În acest context, inculpatul sus menționat, s-a prezentat la termenul din data de 17.08.2016, complet F 12, iar cu ocazia audierii sale în calitate de martor, a declarat aspecte contrare adevărului și celor consemnate în cursul urmăririi penale, în scopul îngreunării tragerii la răspundere penală a numitului Ț. G.”, se arată pe rolii.ro. În momentul de față urmează a se judeca apelul în cazul Gabrielei Lilios.

Ce ironie: Ţarălungă, denunţătorul lui Epure

Ca o ironie a celor petrecute în Universitatea Ovidius în anii anteriori, amintim că fostului rector Dănuţ Epure i-a fost deschis un dosar penal în data de 17 ianuarie 2013. La acea dată, profesorul Gheorghe Ţarălungă, decanul de la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius, a depus la DNA un denunţ penal. Ţarălungă afirma că Epure ar fi solicitat mită de la mai mulţi potenţiali studenţi, pentru a le facilita aranjarea admiterii la Facultatea de Farmacie, în sesiunea iulie 2012.

În susţinerea celor afirmate, denunţătorul a predat procurorilor anticorupţie un card de memorie „micro sd”, care aparţinea Gabrielei Lilos, medic specialist şi conferenţiar universitar dr. la Ovidius. Lilios folosise cardul ca memorie suplimentară a propriului ei telefon mobil, stocând în el două înregistrări ambientale, ale unor discuţii purtate cu mama unei studente, respectiv cu un grup de studenţi, în care aceştia spuneau câţi bani i-ar fi plătit lui Epure, sub formă de şpagă.

Ulterior, Epure a fost reţinut, pus sub acuzare şi trimis în judecată pentru luare de mită şi pentru folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. A fost condamnat, în 2015, la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de încercare de 5 ani. Interesant este că Epure a fost concediat, însă a acţionat în judecată Universitatea Ovidius!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suge-o GARTULE
10
4
Prietene, decat sa mamanci kkt aici mai bine te-ai apuca sa faci un doctorat pe bune, nu masterat facut in SUA si echivalat ca doctorat! Asa e frumos
11
3
Pinochet Augustus Epure Tiberius Caesar 24 i.e.n. ti se simte duhoarea de infractor dovedit de catre instantele de judecata imediat cum deschizi usa casei! asa-zisa facatura este mentionata de catre dumneata ca si cei cu probleme penale care fug din tara. urli la unison cu penalii Romaniei. toata viata papagal.
9
26
Vad ca nu poti sa traiesti de grija lui Epure. Te culci si te scoli cu el in gand. Ce om sanatos la cap se trezeste la 6 dimineata sa dea comentarii???...un frustrat si un impotent! Vulpea, cand nu ajunge la struguri, spune ca sunt acrii. Fa-ti degraba un control la cap!...Iti doresc ce-i doresti tu lui Epure!
33
9
Dar profesorul Panait e curat oare?
25
0
Jegul infect..ilios merita sa putrezeasca in inchisoare..nu o mai satura Dumnezeu
24
9
Nu va mai legati de Bobe, e papagalul meu favorit si un bun platitor.
13
1
Dar pe intermediarii lor? Tinerei care au terminat facultatea si totusi intermediau tranzactiile, le ramanea si lor ceva.
5
0
Esti un mare IDIOT. Inventezi ca sa scapi, ai recunoscut cu gurita ta spurcata ca ai facut transferurile ilegale la combinatie cu Taralunga. Ma mir ca inca nu apare inregistrarea cand recunosti CRETINULE, iar legat de varianta Bucuresti-Peco esti si BOU pe deasupra...parca stiai dosarul RETARDATULE, documenteaza-te....
26
13
Pai mai nefericitilor ce sunteti, voi credeti ca numai Epure comenteaza aici. Faceti un sondaj in OUC si sa vedeti cata lume va iubeste! Voi sunteti mult mai perversi, dar si mai periculosi decat Epure. Macar de ala se stia ca era bolnav dupa bani, in schimb, voi abia acum va dati arama pe fata!
18
10
Pinochet Augustus Epure Tiberius Caesar 24 i.e.n. doreste sa concureze cu Gheorghe Stelian sau Dinu Pescariu la proprietati imobiliare adunate indealungul timpului. Daca s-ar scoate la vanzare terenuri pe Marte si acolo ar face un "trafic de influenta" ca sa obtina ilegal ceva, ca asa e in natura lui ca om, totul facut din furaciuni.cretinul tot urla ca e facatura! dar nu spune ca lua spaga si pe varianta bucuresti langa un peco si e filmat de autoritati!
18
24
Bani si examenu
8
5
Trecutul duca-se. Ce se intampla acum e trist. Daca a ajuns un lache flausat precum Bobe, un pacalici nascut cu fulgi pe spate, sa traga fraiele in UOC, pe semne asta e sfarsitul.
25
2
Dragilor, Epure a fost un mic copil pe langa Taralunga, Girtu, Maftei sau Bobe. De exemplu, Girtu a recunoscut in sedinta de Senat ca a facut transferuri ilegale in complicitate cu Taralunga. Alt manar-sef este Bobe, care-l manipuleaza pe Rugina fara nicio jena.
29
14
epure stai ma urechiatule in banca ta , nu iti este rusine ? ai facut Universitatea de ras si acum vrei sa revii ? Nici in Africa asa nu ar fi posibil . MAkidonul asta are un tupeu fantastic . Si asa Ovidius era o universitate slab cotata asa ca dupa ce a facut nesimtitul asta s-a scufundat si mai mult
18
30
stam si ne intrebam, oare cat stia Pinochet Augustus Epure Tiberius Caesar 24 i.e.n sa faca subiectele la chimie? de fapt, isi facuse s.c ovidius s.r.l. si nu era de acord sa plateasca tva si impozit pe profit.degeaba urla cretinul ca e facatura! eputas cocanas, daca e facatura mergi la comisia din parlament si depune contestatie la condamnarea definitiva pentru luare de mita, sau poate iei si mata avionul spre costa rica.NU UITA, AI 5 ANI PERIOADA DE PROBA, toata viata papagal...
15
27
Negri dau spagi la examene 700e ex
20
5
S-au terminat infractorii....au ramas doctorii !
22
11
Epure a fost prins in urma unui flagrant marunt. La cate a facut epure trebuia sa zaca mult si bine in parnaie. Mai are si tupeul sa se afiseze in public. Poate vrea sa-l repuna in drepturi la Ovidius. Au distrus universitatea de alde epure. De tot kktul !
26
35
Dana Hantiu Vitcu verificati o si pe decana facultatii de arte.ea care nu a fost actrita in viata ei.a facut doar figuratie.intrati si in Arte ca si acolo e jale.
50
4
Doamne ce viermi!
21
7
Cei care l au denuntat sunt niste maimute cu tupeu din kenya ,vin ei de pe alt continet si incep sa se impuna aici
20
10
Sa.mi sugi pula !!
13
17
Taralunga asta, trebuie ca este o mare secatura de om, si turnator si borfas.
40
10
Rectorul universitatii, a fost unul dintre cei ce au semnat celebra scrisoare de apreciere ministrului educatiei si invatamantului, Popa. Cand toata tara era stupefiata de vorbirea deslanata si semiagramata a ministrului, s-au gasit destui rectori universitari, care sa aprobe, sa laude, si sa-i fie alaturi lui Popa. Rectorul universitatii Ovidiu, din Constanta, a fost unul dintre ei.
42
7
Esti un mare BOU, documenteaza-te TU. Unde a fost flagrantul??? Vezi ca Universitatea Ovidius este in faliment, bai BOULE. A luat 3 ani cu suspendare, a vazut si instanta cat de vinovat e. BOULE, vorbesti de TARALUNGA ce a avut flagrant, spaga luata de la 11 studenti, ce a fost condamnat la 8 ani si 8 luni cu executare. BOULE, Dumnezeu nu doarme, vine si randul tau, BOULE egal GIRTU.
52
20
In primul rand, Epure nu a fost condamnat pe baza acelor inregistrari ambientale, ci in urma unui flagrant. Inregistrarile o vizau pe Stanciu care a fost achitata. Apoi, ultima fraza nu are nicio noima. Conjunctia aia adversativa nu-si are locul. In plus, procesomanul a pierdut si pe fond, si in apel, si revizuirea, si contestatia in anulare, si cererea de recuzare, dupa ce deja castigase stramutarea la Galati. Da! Atat de obsedat a devenit de universitate...
38
41
Au denuntat si trebuie sa plateasca.. razbunare asta e totul. groaznic si infricosator
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614