REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Programul de guvernare prevede investiții de 67 milioane de euro în Port. Ce spune un fost ministru despre vânzarea companiei

Programul de guvernare prevede investiții de 67 milioane de euro în Port. Ce spune un fost ministru despre vânzarea companiei

Replica API 26 decembrie 2020 | 00:00 4298

Programul de guvernare al noului premier Florin Cîțu prevede investiții prioritare de circa 67,2 milioane de euro în Portul Constanța, care trebuie să devină cel mai important port din regiune. Pe de altă parte, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, acuză actualul guvern că vrea, de fapt, să vândă Portul Constanța.

Dezvoltarea Portului Constanţa prin promovarea unui plan major de investiţii, astfel încât acesta să-şi atingă potenţialul maxim şi să îşi întărească rolul de port regional cu perspective să devină cel mai important port din regiune, este unul dintre obiectivele prevăzute în Programul de guvernare depus miercuri dimineaţa la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîţu.

Valoarea totală a investițiilor prioritare anunțate de noul guvern pentru Portul Constanța se ridică la 329.634.000 lei (67,2 milioane de euro).

Documentul prevede astfel susţinerea unui portofoliu consistent de proiecte de investiţii în Portul Constanţa prin care să se asigure creşterea accesabilităţii, a capacităţii de transport maritim de mărfuri şi implicit a creşterii volumului schimburilor comerciale.

În acest sens, se face referire la dezvoltarea de terminale specializate în portul Constanţa Sud - Molurile III şi IV Sud, fiind necesară suma de 12,3 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate şi pregătirea documentaţiei pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, ce va fi asigurată din surse proprii ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Se vrea și achiziția de noi nave tehnice

De asemenea, 60 de milioane de lei (12,69 milioane de euro) sunt necesari pentru extinderea la 4 benzi a drumului dintre Poarta 10 bis-Poarta 10, iar pentru modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice în Portul Constanţa - zona Port Nou Constanţa este nevoie de 29,5 milioane de euro, fără TVA (valoarea estimată a lucrărilor, conform Master Plan Port Constanţa).

Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor şi a siguranţei navigaţiei în Portul Constanţa presupune o investiţie de 227,834 milioane de lei (50,40 milioane de euro).

În plus, este prevăzută îmbunătăţirea siguranţei traficului naval prin finalizarea procesului de achiziţionare de nave tehnice multifuncţionale şi echipamente specifice.

Cuc: ”Guvernul pierzătorilor va vinde tot!”

Tot miercuri, însă, fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat noul guvern că vrea, de fapt, să vândă Portul Constanța.

Cuc a subliniat că vânzarea celor două companii era pregătită încă din timpul guvernului condus de actualul co-preşedinte USR PLUS Dacian Cioloş.

"Guvernul pierzătorilor va vinde tot! L-am întrebat pe viitorul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, dacă are de gând să vândă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa şi nu a negat. Acest lucru fusese pus la cale încă din 2016 de către guvernul Cioloş unde Cătălin Drulă era consilier de stat pe probleme de infrastructură. Cîţu va vinde tot ce are mai bun şi mai profitabil statul român. După ce a îndatorat ţara într-un an cât pentru 30 de ani, acum vor începe să vândă companiile profitabile ale statului român. Acum înţeleg de ce s-au pus toţi pierzătorii la masă pentru a prelua puterea: sunt însetaţi de putere şi bani! Şi-au împărţit ciolanul până când au ajuns la un consens", a scris pe pagina sa de Facebook actualul senator PSD de Neamț Răzvan Cuc.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Cat, 19:52, usor cu pr... De concesiune ai auzit ? Stii cine si cum isi desfasoara activitatea in Port ? Te rog sa te documentezi si pe urma sa ma faci pr... Craciun fericit.
2
0
Lasati domnule Cuc, ca au avut grija indrumatorii vostrii Iliescu Nastase Vacaroiu sa vanda ce era de vandut. Mancati kkt cu gura plina. Sa ne aducem aminte cum KazMunai Gaz a fost iertata de o datorie de cateva sute de milioane de fostul tau sef Ponta???v ati gasit voi deontologilor sa vb de furt... fix voi.cine mai va mai asculta pe voi ma lupilor moralisti,va n gura de jeguri miserabile,ca fostul tau coleg Mazare e un cinstit,a parcelat tot oras baga ti ai pl n inima aia de porc mizerabil.
1
0
PSD de au rupt, dar PNL care se trge din PD-L, care se trageau din PD si PNTCD cei care s-au desfiintat dupa dezastrul lasat dupa guvernare, fura de 5 ori mai mult si guverneaza de 10 ori mai prost.
1
0
Marele specialist Cuc!
2
1
Bogdane esti pr.. statul are baza.terenul
0
2
Sa crape PSD-ul! Si toti prostii ce inghit gulgute!
2
2
Un complex al statului in care s au bagat milioane de euro in modernizare a fost vandut unei prietene bune a lui Udrea, cine isi aminteste stiu despre ce zic, asa si aici, pariu ca asta e scopul ciumei galbene, sa vanda ce a mai ramas prietenilor lor germani etc
1
1
De aceea si investesc , ca sa-l dea la cheie cui trebuie. Si marele minstru Voiculescu spunea acum vreo 2 luni, ca PSD minte ca el va privatiza servicii de sanatate. E, chiar in prima mincinosul zice ca va privatiza serviciile din sanatate. Asa si cu portul. Pai de ce nenorocitii astia au facut imposibilul, au cumparat parlamentari, i-au santajat cu dosare , au luat sute de primari pesedisti. Ca sa ia puterea si sa talhareasca tara. Cea mai ramas, port, aeroportul, etc. Ce spuneau galbenii, ca nu primesc niciodata pesedisti. Mint precum respira. Cine ii mai cred , chiar ca sant cretinoizi.
6
1
Regret ca nu am apucat sa vand eu Portul Constanta. Ce tun imi trageam.........
6
2
Investitii ? In ce ? Ce mai apartine statului Roman din Portul Constanta ? Ma faceti sa vomit, si nu e din cauza mesei de Craciun...
8
2
Scopul este vanzarea la surub, pana nu mai ramane nimic, apoi falimentatea. Sau invers, ca e mai profitabil pentru cumparator. Suna cunoscut?
7
3
Cap de porc cu cuc mic tine ratu in cauciuc! , ai scapat Anu asta, esti regele porcilor ! Muie pe linie cu ocazia sarbatorilor la toti ablsolventii de titu maiorescu, cantermir, ecologica, americana si labalaperete pe coji de nuci. Subspecia dacica cu fes nike pe cale de autoextinctie cu speranta in tuica si muraturi!
14
5
multi postaci pnl-isti si usr-isti analfabeti si agramati pe aici...si m ai radeti de postacii psd.prostanilor.
8
14
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
8
17
INVESTITII -cuvintul care intotdeauna a ingrozit psd-u Asta sa-si dea cu parerea ? a uitat cind nu era in stare sa scoata o fraza coerenta ? eminenta asta economica ajunsa din proprietar de service auto ministru ! asta numai psd poate face
19
8
E talamb, cu grasime in loc de creier, dar hot.
15
4
Interesul este ca Dusu sa devina stapan in port, de asta se vinde! a zis o si stelian ion ca trebuie scos la bursa. Asta inseamna ca smecherii se pot infrupta din el. Dusu are Convex partial si Chimpex. De ce ati votat USR?
10
10
Acest om ce a fost ministrul transporturilor in guvernul PSD a distrus Radionav-statia romana de coasta singura abilitata sa faca comunicatii de urgenta in Marea Neagra si nu numai. Singurul interes unul imobiliar, terenul de 1.4 ha de intravilan din com Cumpana. Pret de vanzare la jumatate 30-40 euro mp... hotie mare marca PSD ...primarita Gaju stie dedesubturile afacerii...Razvan Cuc un porc ordinar si hot notoriu!!!Sa-i fie rusine...din cauza lui au ramas 70 de familii fara loc de munca...un nenorocit!!!
25
2
ce milioane arunca dar pe CIAUSESCU NU LA COSTAT MOLURILE 1 2 3 CIT VA COSTA P VOI STUDIU DE FEZABILITATE.
6
5
tu cat ai fost ministru n ai fost in stare de nimic si ai ajuns sa vorbesti de port...eu cred ca tu nici nu stii ce inseamna cuvantul ..port
25
3
Vor vinde tot, asa cum au vandut padurile,siderurgia,petrolul etc
20
8
Deci aloca 12 milioane de euro pt actualizare studiu de fezabilitate.. astia au venit la rupere si ne mai cred si tampiti.. o sa fure tot.. Ce erau psd-ul cu furatul dar ce o sa rupa usr si pnl, o sa vedeti.. macar sa mai mareasca adancimile ca in curand o sa intre doar skyjeturi si barci in port.. apc si anr doar pe furat de catre directori si angajati prost platiti
19
17
nu mai stiu cum sa fure
16
7
Esti un BOU !
32
14

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407