REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Proiectul imobiliar din zona gării, al lui Pandele, la un pas să fie BLOCAT

Proiectul imobiliar din zona gării, al lui Pandele, la un pas să fie BLOCAT

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:35 8670

Daniel Pandele, patronal complexului Doraly Mall, are cale liberă pentru construirea unui imobil în zona delimitată de Șoseaua Mangaliei și strada Școlii. Deşi, a fost la un pas de a i se bloca proiectul din pricina locuitorilor din zonă. Firma acestuia, SC Cupa International SRL, a demarat procedura informării și consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal ce vizează viitoare construcţie, iar constănţenii au transmis primăriei că nu sunt de acord cu acest proiect imobiliar din mai multe motive

În zona tunelului CFR: Existența tunelului nefuncțional în prezent nu are vreo relevanță față de realizarea obiectului PUZ-ului

Aceştia au semnalat, în primă fază, că în zona există tunelul CFR (care duce în portul Constanța), însă au invocat şi disconfortul legat de zgomot, vibrații și praf apărute în timpul construirii, dar se tem şi că vor rămâne fără locurile de parcare. “Blocul nu poate fi construit, deoarece, pe sub terenul respectiv trece tunelul CFR care face legătura cu Portul Constanţa”, spun oamenii.

Potrivit răspunsurilor Direcției Urbanism, Serviciul Strategii și Planificare Urbană, din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, existența tunelului nefuncțional în prezent nu are vreo relevanță față de realizarea obiectului PUZ-ului sus menționat. În privința afectării siguranței locatarilor: ”zona studiată este delimitată de limitele actuale de proprietate, conform documentației vizată de Oficiul de cadastru și publicitate imobiliară, prin urmare nu poate fi vorba despre afectarea siguranței locatarilor; mai mult decât atât, pentru proiectul propus, s-au efectuat deja studii de specialitate, fiind analizată zona din discuție și efectuate constatări de către specialiști.”.

La faza de construire, se vor executa studii pentru fiecare imobil în parte, inclusive tunelull să nu fie afectate şi să respecte dispoziţiile legale impuse de legislaţia în vigoare. Aşadar, existența tunelului nefuncțional în prezent nu are vreo relevanță față de realizarea obiectului PUZ-ului sus menționat, a mai spus proiectantul.

Parcările pentru zona studiată se vor asigura excłusiv, în limita terenurilor deținute in proprietate

Parcările pentru zona în cauză se vor asigura exclusiv în limita terenurilor deținute în proprietate, astfel că nu vor fi afectate locurile de parcare ale locuitorilor din zonă.

Un alt constănţean spune că “viitoarea construcţie se preconizează a fi realiază chiar pe limita parcelei al cărei proprietar sunt şi, ţinând cont de înălţimea construcţiei, 5 etaje, nu va mai fi luminat cu lumină naturală terenul in proximitatea construcţiei. Se poate construi la limita dintre parcele, lipsind-o de lumina naturală pe una din ele? Dacă mă hotărăsc, pot să construiesc şi eu un bloc până la graniţa dintre proprietăţi?”.

Pandele: Nu construim pe tunel

Contactat de către ziarul Replica, iată ce a declarat Daniel Pandele: ”Noi nu construim pe tunel, acesta rămâne dar oricum este dezafectat. Noi am primit avizele, s-a terminat a doua perioadă de consultare, iar acum așteptăm să se intre în ședință și să ni se dea OK-ul.”

Reamintim că blocul cu 5 etaje va fi construit în locul clădirii unde funcţionează Save&Self Company Guard SRL.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca intre machidoni cu primarul,nu?
0
1
fratilor nu va agitati ca tot o sa o faca
0
0
Doraly e construit in parc pe spatiu verde. Sa se verifice cine a aprobat si cum?
2
0
Poza lui asta ne demonstreaza inca o data ca ne tragem din maimuta. Asta-i mai ardelean...
5
0
Ba de unde plm au aparut toti gibonii astia fratioare. Orasul asta eate blestemat sa fie capusat si calarit de toti neanderthalienii. Actiunilr acestor primate, in spea blocurile, vor dainui zeci de ani, si vor mutila pe viitor orasul. Este o treaba ireversibila. Niciodata acest oras nu va arata altfel decat ca un oras stil Calcutta
14
2
stai jos ca ne faci sa radem
9
3
ce va e ciuda ca noi facem Ansambluri Residentiale pe malul marii si vindem cu profit dublu, va racaie ciuda
4
16
La ce fata are poate sa ia autorizatiile din mila.
14
1
Exista un tunel sub acel teren care are legatura cu portul ?
5
3
urat plus bogat plus bentley egal cel mai frumos barbat
10
4
Cat de urat poate fi invidul asta. Ar iesi campion national la concursul de cel mai URAT BARBAT. Urat dar bogat.Asa sant aromanii, mai urati , cu picioarele mai scurte, dar toti f. bogati, f. descurcareti.
19
5
Nu mai vrem blocuri. Voi nu intelegeti ? Vrem parcuri si spatii verzi.
25
0
NU MAI SUFOCATI ORASUL ! DEZVOPLTATI_L IN EXTRAVILAN NU IN INTERIORUL ACESTEI URBE,CARE DE 20 DE ANI SE TOT CONSTRUIESTE IN INTERIOR! UNDE ESTE ARHITECTUL SEF AL CONSTANTEI?CUM.DE SE DAU ASTFEL DE APROBARI? LUATI EXEMPLUL ALTOR TARI CARE DEZVOLTA IN AFARA ORASULUI CARTIERE INTREGI CU UN PUZ NORMAL,O ARHITECTURA PT ZONA RESPECTIVA!
22
0
acest gibon, e un pana cot analfabet
23
1
Poza lui Pandele are ca scop sa ne confirme faptul ca ne tragem din maimuta?
34
0
Podul este monument
17
1
Fagadau,cel mai mare dusman al orasului.Deceniul 3 fara PSD ! Fagadau,pleaca la tine acasa.Constanta nu este casa ta.Betoanele tale ne-au sufocat.Mazare si Fagadau,doi nemernici care au nenorocit un oras !
29
1
Dle Primar astea sunt urgentele orasului cifra de aface a dvs.? Sau vanzarile de terenuri si superficii pe care le aveti pe convocator. Ba nu cred ca urgente e inchirierea de spatii - si ce spatii hai dlor de la replica publicati manglele sa le vada lumea caci le ati vazut
17
0
stergeti comentariile ....?
16
1
O saconstruiasca sa faca profit. AVETI GRIJA CE CUMPARATI!
11
3
inca nu e foamea mare. toata lumea banuieste ca vor fi prost facute si cu cele mai ieftine materiale. dar acolo la gara se vor vinde din faza de proiect si 1300 eur pe mp.
14
2
Cine dracu mai cumpara apartamente pe saracia asta????
24
1
In afara de faptul ca patronii vor trece in nefiinta ,praful si pulberea se va alege de urmasii lor ....tunelul va ramane ! BLESTEM !
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272