rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Protecția Consumatorului a verificat magazinele Carrefour din țară. A găsit o mulțime de nereguli, inclusiv la Constanța. VIDEO

Inspectorii ANPC au verificat 14 magazine Carrefour, la care au fost constatate abateri pentru care au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 lei, fiind propusă măsura închiderii temporare până la 6 luni a două magazine.

În data de 24.10.2019 s-a desfășurat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul rețelei de magazine Carrefour.

În județul Constanța s-au găsit următoarele: cuptoare insuficient igiezitate, congelator mobil neigienizat în zona garniturilor, ternograma necompetată din 23.10, lighean din plastic nerecomandat alimentației publice, cuțite cu mâner din plastic, paviment deteriorat în zona sifonului, mașina de gheață prezenta urme de coroziune la profilul metalic, file somon cu temperatura 7,03 grade Celsius, medalion somon cu 7,01 grade Celsius, creveți prefierți cu 7,01 grade Celsius, conopidă arsă de ger.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 amenzi in valoare de 301.000 lei şi 3 avertismente şi au fost dispuse următoarele măsuri:

-retragerea temporară de la comercializare a 209 kg produse alimentare în valoare de 3798 lei

-retragerea definitivă de la comercializare a 1423 kg produse alimentare în valoare de 28.875 lei

-oprirea temporară a prestării serviciilor din raionul gastronomie şi propunerea pentru 2 magazine

-remedierea deficientelor constatate şi demararea procedurilor pentru autorizarea maşinii de producere gheaţă.

Iată raportul:

În data 24.10.2019 s-a desfăşurat acţiunea de verificare a respectării a prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul rețelei de magazine Carrefour.

Au fost verificate 14 magazine Carrefour la care au fost constatate abateri de la prevederile legale. Au fost verificate 6724 kg produse alimentare în valoare de 282.879 lei din care la 1660 kg produse alimentare în valoare de 42.265 lei au fost constatate abateri.

Abaterile de la prevederile legale constatate sunt următoarele:

- Depozitare in vederea expunerii spre comercializare a produsului piept de manzat cu data limita de consum depasita;Comercializare diferite specii de peste fara respectarea conditiilor de pastrare impuse de producator; Expunerea spre comercializare a diferitelor sortimente de preparate culinare la temperaturi mai mici de 60 de grd. (Carrefour București Mega Mall)

- Comercializare diferite specii de peste fara respectarea conditiilor de pastrare impuse de producator; Expunere spre comercializare preparate culinare la temperaturi mai mici de 60 grd. C pentru masa calda si respectiv mai mari de 8 grd. C pentru masa rece; Prezentarea la locul de comercializare a produsului crap salbatic Grecia cu un grad de prospetime extra desi acesta gradul de prospetime al acestuia apartinea categoriei B (Carrefour București Militari)

- Comercializare diferite specii de peste fara respectarea condiitiilor de pastrare impuse de producator; Comercializare de pulpe inferioare curcan si trunchi de cod - produse ambalate si congelate cu caracteristici calitative necorespunzatoare (acumulare cantitativa de gheata in ambalaj si arsuri de congelare); Comercializare de preparate culinare la masa calda la temperaturi mai mici de 60 grd. C (Carrefour București Băneasa)

- Comercializare diferite specii de peste fara respectarea condiitiilor de pastrare impuse de producator; Comercializare de peste si fructe de mare - produse ambalate si congelate cu caracteristici calitative necorespunzatoare (acumulare cantitativa de gheata in ambalaj si arsuri de congelare); Comercializare de preparate culinare la masa calda la temperaturi mai mici de 60 grd. C; Comercializare preparate culinare produse in unitatea proprie pentru care nu s-au putut prezenta doc din care sa reiasa data fabricatiei (Carrefour București Orhideea)

- Gastronomie: Nerespectarea conditiilor de temperatura la masa calda; Produse cu data limita de comnsum depasita; Caracteristici calitative neconforme ale produselor expuse; Produse nesigure - lipsa elemente de identificare sau etichetare dubla ; Lipsa informarii la locul de vanzare cu privire la prezenta unor alergeni si nerespectarea declararii ingredientelor initiale ale unor produse; Pescarie: specii de peste cu caracteristici calitative neconforme (alterare); Nerespectarea condiitiilor de temperatura la expunerea in vederea vanzarii (Carrefour București Grand Arena)

- Comercializare de diferite specii de peste fara respectarea conditiilor de temperatura impusa de producator; Comercializarea de preparate culinare la masa calda fara a se respecta conditiile de temp impuse de legislatia in vigoare (min 60 grd. C); Comercializare de peste si fructe de mare congelate si preambalate cu arsuri de congelare si acumulare cantitativa in ambalaj (Carrefour București Colosseum)

- Produsul finit "salată fasole uscată- nu avea menționată data fabricației-termenul de valabilitate fiind de 24 de ore; verificare metrologica depășită la unul din cântarele utilizate in unitate au verificarea metrologică depășită -din 18.09.2019; la raionul prăjituri, expuse la comercializare toate produsele au la raft două mențiuni privind valabilitatea astfel: o etichetă neagra mare pe este scris cu font alb -termen de valabilitate 3 zile sau termen de valabilitate 24 de ore si pe aceasta mai au lipite doua buline pe care se menționeză data producției și data expirării. Ex:la produsul -macarons- pe eticheta neagră se mentioneza termen de valabilitate 3 zile și pe bulina alba data productiei 21.10 până la 26.10, adică 5 zile , iar pe eticheta din sistem pe care apare atat cantitatea produsului cât și prețul, iar pe ambalaj se mentioneaza data ambalării 24.10 cu valabilitate 29.10. (Carrefour Satu Mare)

- Nu au fost respectate condițiile tehnice pe timpul manipulării, depozitării și desfacerii produselor. Au fost comercializate produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor. (Carrefour Cluj-Napoca)

- Pentru produsele din carne tranșate și porționate în unitate, ambalate și expuse la vanzare nu se poate stabili o trasabilitate, nefiind regăsit lotul inițial ci un al lot intern, sau nefiind men'ionat nici un lot; produsele din zona gastro - ficăței pui, piept pui, pulpă pui, salată cu ciuperci, salată paste cu șuncă, salată cu pui - nu se poate stabili ziua preparării, cantitatea cântarită fiind mai mare decât cea rezultată din evidențele zilnice; nu se respecta normele sanitare la decongelarea produselor ]n vederea prepar[rii, acestea fiind puse în recipienți cu apă la temperatura mediului ambiant (Carrefour Oradea Lotus Market)

- Practică comercială inșelătoare prin menționarea ca ingredient a maionezei pentru fabricarea unor preparate culinare (salata de boeuf) (Carrefour Baia Mare)

- Cuptoare insuficient igienizate, congelator mobil neigienizat in zonba garniturilor, termograma necompletata din 23.10, lighean din plastic nerecomandat alimentației publică, cutite cu maner din plasti, paviment deteriorat in zona sifonului, masina de gheata prezinta urme de coroziune la profilul metalic; file somon cu temperatra 7,03 gr.Celsius, medalion somn cu 7,1 gr.Celsius , creveti prefierti cu 7,1 gr. Celsius, conopida arsa de ger (Carrefour Constanța)

- Neconformități privind țara de origine a sortimentelor din pește. În camera figorifică bucăți de file de porc(materie primă) erau păstrate direct pe rastele din tijă din inox prinse prin sudură în puncte de un cadru tip cornier, iar în zonele de prindere suprafețele sunt nelavabile fiind potențiale medii de cultură. La raionul de carne, in camera figorifica s-a masurat temperatura produselor ambalate depozitate pe rafturi constatându-se că acestea nu se respectă astfel: hamburgher vită la 8 grade C, pastramă ceafă 6,6 grade C, mici vită -porc 6,6 grade C și pulpă vită la 8 grade C, față de max 4 grade C specificat pe ambalajele produselor. (Carrefour Brașov)

​- Nerespectare temperature depozitare la carnea de pui refrigetata inpusa de producator (0-4 grade Celsius) in realitate fiind temperature de 6.4 -8.5 grade Celsius. Nerespectarea vecinatatii produselor, respectiv preparatele culibare dulci se aflau in aceeasi vitrina cu preparatele mancare gatita. Lipsa afisare compozitie produse preparate si produse proaspete. Lipsa gramaj si etanseitatela produsele ornament tort (caserola cantitate neta 60 gr, iar prin cantarire s-a gasit cantaitate bruta de 46 grame -58 grame). (Carrefour Brașov)

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 35 amenzi în valoare de 301.000 lei şi 3 avertismente și au fost dispuse următoarele măsuri:

- retragerea temporară de la comercializare a 209 kg produse alimentare în valoare de 3798 lei

- retragerea definitivă de la comercializare a 1423 kg produse alimentare în valoare de 28.875 lei

- oprirea temporară a prestării serviciilor din raionul gastronomie și propunerea pentru 2 magazine

- remedierea deficientelor constatate și demararea procedurilor pentru autorizarea mașinii de producere gheață

A fost propusă și măsură complementară de închidere temporară până la 6 luni pentru 2 magazine și s-a propus încetarea practicii comerciale înșelătoare pentru 2 magazine.B

L.M.

miercuri, 30 octombrie 20191980
Comentarii

00ANDREI(8 noi 13:37)
DOMNILOR Poate va faceti timp si ajungeti si la terasa VOICULESCU de langa ntribunal ,ma mir cum de nu a murit nimeni pana acum la cata mizerie este acolo
02pai si ce?(4 noi 14:17)
vad ca acum au pus 10 bani si pe pungile in care cumperi fructe si legume vrac. Bagati voi amenzi ca au ei metode sa-si recupereze banii de la fraieri
01gigi(3 noi 22:07)
cel mai mare reciclator machidonul.Acum si carefour. Nu exista carne aruncata,stricata.Animalele moarte se transforma in pastrama,carnea stricata in mici,mincare,perisoare.Pofta buna!
01Control sporadic(1 noi 08:23)
Asa, si peste o saptamana revin la vechile obiceiuri. Carnea expirata este gatita si vanduta din nou. Pana reveniti voi la vara cu controalele, ei isi recupereaza banii. Control de ochii lumii!
05Multi si prosti(30 oct 13:47)
Pai numai un tampit poate crede ca produsele expirate sunt aruncate sau trimise la gradina zoologica, ma rog, microrezervatie. Sacalii nu pierd nici un leu. Le prajesc si le vand la fraierii care cumpara mancare gata facuta, caci mamitele nu mai gatesc acasa, sunt toate toapele femei de afaceri. Si pe urma se mira de ce ajung cu copiii prin urgenta sau le apuca diaria.
06Chef Florin(30 oct 10:45)
Asta se intampla la toate hipermarketurile care au si spatii de preparare mancare, din expiraciuni. Pofta buna, saraciilor!
14SOFIAN(30 oct 10:39)
Unitatile care vand produse alimentare trebuie controlate in fiecare saptamana nu odata la doi ani cum face OPC-ul. Multe produse sunt expirate si gata mucegaite.
03klm(30 oct 10:37)
S-a defectat cineva? E prima oara cind vad scrise numele magazinelor cu probleme. Pina acum numai anonimi care intrau iar pe piata a doua zi.
23veve(30 oct 09:27)
halal reportaj, nu aveti corector la redactie ,.. VERIFICATI SI CORECTATI CE SCRIETI.
25Nuuuuu(30 oct 09:17)
Multinationalele sunt buuuuneeeee
110samson(30 oct 09:15)
de ce nu le-ati inchis ? va e frica ? atentat la sanatatea publica. crima cu premeditare. astea sunt concluziile.
mai mult...VIDEO
14 noi 11:00VideoPolițiștii constănțeni au efectuat controale: iată rezultatele! VIDEO

Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, în perioada 13 - 14 noiembrie a.c., a organizat o acțiune...1464

14 noi 01:06VideoFăgădău, în mijlocul constănţenilor, de Ziua Dobrogei! VIDEO7236
8 noi 03:43VideoPovestea de viață impresionantă a doi soți angajați la CT BUS, fosta RATC. VIDEO!3835
6 noi 00:40VideoMai multe persoane ÎNCĂTUȘATE în urma SCANDALULUI din Constanța, la care au intervenit MASCAȚII! VIDEO

În urma scandalului de marți, 5 noiembrie, din fața sediului Serviciului de Medicină Legală din Constanța, 11...4597

5 noi 00:43VideoLocomotivă în FLĂCĂRI, în județul Constanța!1714
4 noi 01:20VideoVIDEO! Dans popular, viral pe internet! Protagoniștii, foști angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului4749
29 oct 02:06VideoTIR RĂSTURNAT la ieșire din Murfatlar spre Valu lui Traian! VIDEO

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în ceea ce privește fluența...6951

28 oct 01:20VideoOlimp: o tânără de 15 ani A MURIT după ce a căzut de la etajul unui hotel!3615
25 oct 05:20VideoCT Bus se pregăteşte să lanseze CURSE PE TIMP DE NOAPTE: iată traseele!12527
24 oct 02:02VideoŞOCANT. Şef din ISU despre morţii de la Colectiv: „Dă-i în p…. mea!” VIDEO

Reacție șocantă a unui șef al ISU, în noaptea tragediei de la Colectiv, unde zeci de tineri au murit în clubul...3516

22 oct 00:00VideoImagini impresionante: meduze albastre la Eforie1492
22 oct 19:35VideoLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO: inspector ANAF la apă!19622
Vremea
12.9°12.9° - 13.4° miercuri, 20 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 83%
Vânt: 5.91 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportPreliminarii Euro 2020. Țara Galilor, a 20-a națională calificată direct! Ultimele 4 locuri se decid la ”baraj”

Reprezentativa pentru care evoluează Gareth Bale a învins Ungaria, scor 2-0, și a urcat pe locul al doilea în Grupa...343

20 noi 00:00SportIrlanda de Nord U21 - Romania U21 0-0. Pas greșit pentru tricolorii mici

Tricolorii mici pierd punct prețioase în lupta pentru calificarea la EURO 2021. Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi...474

20 noi 00:00SportGigi Becali, pus sub acuzare de DNA, după ce a fost audiat două ore de procurori: „Sunt acuzat că am spălat bani prin Steaua”

Gigi Becali (61 de ani), patronul FCSB, și Vasile Geambazi, nepotul său, au fost chemați la DNA pentru a fi audiați....534

20 noi 00:00SportIanis Hagi: Aşa nu putem să avem pretenţii să ne calificăm la European, trebuie să schimbăm ceva

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, a declarat, luni noaptea, că el şi colegii săi nu pot avea...407

Local
20 noi 00:00LocalRectificarea actelor de stare civilă: ce trebuie să ştiţi

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...237

20 noi 01:14LocalSe răcește vremea și vin ploile! La Constanța se verifică receptorii pluviali

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, în...1281

20 noi 02:32LocalDacă vedeți acest bărbat, sunați la Poliție!

Polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția lui Denisencu Petre, de 68 de ani, din municipiul Tulcea. În...681

20 noi 02:32LocalSe reabilitează gardul unei școli din Constanța

Primăria Municipiului Constanța a alocat fonduri pentru înlocuirea gardului Școlii Gimnaziale nr. 12 „B.P....637

20 noi 02:31LocalBunuri în valoare de peste 1.200.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...493

20 noi 02:29LocalNEREGULI depistate de polițiști în traficul rutier din Constanța!

O patrulă formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm al G.M.J. Constanța, la data de 18...487

20 noi 02:29LocalCetăţean sirian cu permis de şedere FALS, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean...540

20 noi 02:24LocalBijuterii din aur găsite la Constanța, într-un autocar!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 17.11.2019, au efectuat...945

20 noi 02:24LocalUn constănțean CONDAMNAT pentru furt, PRINS la frontieră!

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 19.11.2019, în jurul orei 7.00, s-a prezentat pentru...407

20 noi 02:22LocalPolițiștii au intervenit la peste 2.000 de evenimente într-o singură zi

Polițiștii au organizat, în cursul zilei de luni, 18 noiembrie, 200 de acțiuni pentru prevenirea faptelor...313

Politică
20 noi 02:33PoliticăCSM a numit vicepreşedinţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii trei ani

Secția pentru judecători a CSM a decis, în urma audierilor de marți, ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să...460

20 noi 02:34PoliticăCopiii fără acte de identitate vor avea acces la sistemul educațional! Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii

Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea prin care copiii fără acte de indentitate să poată fi înscriși în...352

20 noi 02:33PoliticăLudovic Orban: Salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Premierul Ludovic Orban a transmis marți, pe pagina de Facebook a Guvernului, că salariul minim pe economie ar putea...488

20 noi 02:23PoliticăPrimăria Agigea implementează proiectul JOYRIDE -Resurse şi Iniţiative Comune Dedicate Mediului Înconjurător

Primăria Agigea, proiect de anvergură pentru dezvoltarea turismului local! Administrația locală implementează...460

20 noi 02:29PoliticăSiegfried Mureşan va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PPE la Congresul de la Zagreb

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) va candida pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular...349

20 noi 02:16PoliticăÎncepe plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

Cei 1758 de membrii ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au participat la alegerile prezidențiale...529

20 noi 02:30PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...348

20 noi 02:30PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...571

20 noi 02:30PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...340

20 noi 02:21PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...817

Monden
20 noi 17:52MondenFiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la şcoală, pentru că e mulatră

Fotomodelul Laurette Atindehou (35 de ani) îşi caută dreptatea după ce, pe 14 noiembrie, fiica ei a fost agresată...338

20 noi 02:40MondenMara Georgescu, adolescenta de 15 ani care promite să ajungă ca Rihanna şi-a lansat primul videoclip

O voce puternică ce i-ar putea face concurenţă până şi Rihannei a fost descoperită recent. La doar 15 ani, Mara...331

20 noi 00:00MondenAndreea Antonescu, pentru prima oară în rochie de mireasă. Decolteu de infarct

Andreea Antonescu așteaptă să semneze actele de divorț cu afaceristul Traian Spak, iar între timp a mai consumat o...335

20 noi 00:00MondenDe ce a renunţat Dezbrăcatu' la maşină. Codruţ Kegheş merge acum numai cu trotineta

Actorul Codruţ Kegheş (47 de ani) unul dintre prezentatorii emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” şi interpretul lui...273

20 noi 00:00MondenJennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram

Jennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram - la puţin peste...203

20 noi 00:00MondenRochia 'Travolta' purtată de prinţesa Diana la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie

Celebra rochie de seară pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unui dans cu actorul John Travolta la un dineu la...300

20 noi 00:00MondenStormzy şi John Legend, printre vedetele care vor cânta la gala Global Citizen Prize Award

Stormzy, John Legend şi Sting sunt printre vedetele confirmate să cânte la o ceremonie de premiere care recunoaşte...180

20 noi 00:00MondenPaul McCartney va fi cap de afiş la Festivalul Glastonbury din 2020

Muzicianul britanic Paul McCartney va fi cap de afiş la viitorul Festival Glastonbury (sud-vestul Marii Britanii), care...184

20 noi 00:00MondenRecuperarea actriţei Catherine Deneuve va fi grea şi de durată

Reputata actriţă franceză Catherine Deneuve, care a suferit pe 6 noiembrie un accident vascular ischemic şi a fost...229

19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...513

Mapamond
20 noi 00:00MapamondFosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift a lăsat să se înţeleagă luni că îi va permite cântăreţei să...183

20 noi 00:00MapamondPreşedinţia Partidului Popular European va fi deţinută, în premieră, de către un est-european

Congresul Partidului Popular European (PPE), ce are loc miercuri şi joi la Zagreb, va marca o premieră în istoria...207

20 noi 00:00MapamondParchetul suedez renunţă la urmărirea lui Julian Assange pentru viol

Parchetul suedez a anunţat marţi că a abandonat urmărirea lui Julian Assange pentru viol, după aproape zece ani,...181

20 noi 00:00MapamondUniunea Europeană, divizată asupra reformei privind extinderea spre Est

Ţările din Uniunea Europeană s-au arătat divizate marţi în privinţa reformei asupra extinderii spre Est, după ce...202

20 noi 00:00MapamondMalta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi arestarea unui bărbat suspectat că a acţionat ca intermediar...188

20 noi 00:00MapamondONU, îngrijorată de graţierile acordate de Donald Trump unor militari acuzaţi de crime de război

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a criticat vehement, marţi, decizia preşedintelui american de a...222

20 noi 00:00MapamondSpania: 19 foşti lideri socialişti condamnaţi într-un scandal de corupţie

Justiţia spaniolă a condamnat marţi 19 foşti lideri socialişti din Andaluzia (sud), fief istoric al Partidului...183

20 noi 00:00MapamondIstoricul rus Oleg Sokolov, care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a încercat să se sinucidă

Avocatul lui Oleg Sokolov, celebrul istoric rus care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a declarat marţi că acesta a...206

20 noi 00:00MapamondDosare fabricate pe bandă rulantă în Rusia: Disperate, mamele celor arestaţi îi cer lui Putin să ancheteze abuzurile sistemului

Rude a zeci de ruşi arestaţi în marja protestelor neautorizate din vară au denunţat marţi, într-o scrisoare...198

20 noi 00:00MapamondSistemul de învăţământ din Turcia se luptă să îi integreze pe copiii refugiaţilor sirieni

Aproape o treime (1,7 milioane) dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni înregistraţi în acest moment oficial...197

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...772

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...886

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1646

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...769

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1475

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5358

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...986

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1089

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1338

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9696