REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

PSD Constanța, OBLIGAT să-i plătească cheltuielile de judecată consilierului Andrei Vasile

PSD Constanța, OBLIGAT să-i plătească cheltuielile de judecată consilierului Andrei Vasile

Replica API 11 iunie 2021 | 20:24 1450

Scandalul a continuat în cadrul filialei PSD Constanța după ce, anul trecut, după alegerile locale, Andrei Vasile (consilier local la Eforie) a fost exclus din partid. Tribunalul București i-a dat câștig de cauză consilierului, decizând suspendarea măsurii excluderii din Partidul Social Democrat a reclamantului. PSD a depus apel, care s-a judecat la Curtea de Apel București. Acesta a fost admis în parte, fiind vorba doar de faptul că magistrații au admis excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtei Comisia Naţională de Etică, Integritate şi Arbitraj.

”Respinge apelul formulat de apelanta Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului Social Democrat ca nefondat. Admite apelul formulat de apelantul Partidul Social Democrat. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată în sensul că: Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtei Comisia Naţională de Etică, Integritate şi Arbitraj. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâta Comisia Naţională de Etică, Integritate şi Arbtraj ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosinţă. Păstrează în rest dispoziţiile sentinţei civile apelate. Obligă apelantele să plătească intimatului reclamant Andrei Vasile cheltuieli de judecată în sumă de 595 lei reprezentând onorariu de avocat”, potrivit minutei judecătorești.

Așa cum este precizat în minuta Curții de Apel București, PSD Constanța trebuie să achite cheltuielile de judecată lui Andrei Vasile în sumă de 595 lei, reprezentând onorariu de avocat. Decizia este definitivă.

Amintim că, după ce a fost exclus din partid, Andrei Vasile a spus că decizia l-a luat prin surprindere întrucât nu i s-a mai comunicat niciun act, şi nicio invitație la ședința de excludere. Vasile considera atunci că excluderea sa din partid are efect direct asupra încetării de drept a mandatului de consilier local, in conformitate cu art. 9 alin. 2 lit. H indice 1 din Legea nr. 393/2004, cu consecințe directe asupra situației patrimoniale, în sensul pierderii indemnizației de consilier local, dar şi a imaginii pe care şi-a creat-o în sânul colectivității locale care l-a votat si ale căror proiecte dorește sa le susțină in continuare în Consiliu, urmare a mandatului acordat de locuitorii orașului Eforie.

Citește detalii aici: Un CONSILIER local din EFORIE a fost EXCLUS din PSD

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama,mama ce este in P.S.D.si nu au pierdut ciolanul decat de un an.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212