REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PSD Constanţa, şedinţă la Rustic: se strâng rândurile în aşteptarea URAGANULUI DRAGNEA. VIDEO

PSD Constanţa, şedinţă la Rustic: se strâng rândurile în aşteptarea URAGANULUI DRAGNEA. VIDEO

Replica API 5 februarie 2018 | 01:23 733

Conducerea PSD Constanţa continuă să aibă „firul tăiat” cu presa, deşi multă lume se întreabă: „Ce urmează?”. Asta, în contextul în care unii dintre social-democraţi declară, sub protecţia anonimatului, că se tem de răzbunarea lui Liviu Dragnea, iar pe piaţă „zburdă” o serie de zvonuri, unele dintre ele de-a dreptul hazlii: ba că Nicolae Moga ar dori să preia conducerea organizaţiei judeţene, dar nu neapărat el, ci prin intermediul prefectului Ioan Albu, ba că va fi fi instalat la cârma judeţului deputatul „paraşutat” pe listele de la Constanţa – Iulian Iancu, ba... preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu.

Care va fi soarta PSD Constanţa, dacă Dragnea va dori să se răzbune nu doar prin eliminarea reprezentanţilor acestei organizaţii din Guvern, ci şi prin înlocuirea conducerii, rămâne de văzut. Cert este că, duminică, PSD Constanţa s-a întrunit în şedinţă, fiind convocaţi la adunare membrii departamentelor Consiliului Judeţean al PSD şi preşedinţii acestora. Întrunirea a avut loc în localul Rustic din Constanţa, iar un social-democrat a precizat, pentru „Replica”: „Componenţa departamentelor nu a fost stabilită acum. Acum s-au reunit departamentele pentru ca fiecare preşedinte să ia cuvântul şi să spună ceva... ce va face, chestiuni mobilizatoare. Eu cred că a fost o reuniune de strângere a rândurilor, să vedem cine pe cine se mai poate baza. Oricum, cuvântarea primarului de la Cumpăna, Mariana Gâju, a fost ceva de groază!”. Au fost şi persoane absente de la întrunire, unii chiar comentând că senatorul Liviu Brăiloiu şi-a cam făcut un obicei din a lipsi, fapt care a readus în discuţie şi gestul acestuia de dinainte de stabilire a componenţei noului Guvern Viorica Dăncilă, în care nu se mai regăsesc constănţenii Felix Stroe şi Mircea Titus Dobre. „După eşecul cu premierul Tudose, organizaţia a semnat pentru susţinerea celor doi pe mai departe în Guvern. A semnat toată lumea, inclusiv Iulian Iancu, numai Liviu Brăiloiu s-a cotit”, a comentat un alt social-democrat.

Iată, pe scurt, şi lista departamentelor la care facem referire, şi care au ca scop urmărirea şi punerea în aplicare a programului Guvernului PSD (spunem pe scurt, fiindcă vom prezenta doar preşedinţii); de precizat că duminică departamentele au fost completate cu mai mulţi membri:

Departamentul pentru politici sociale şi dialog social – Marin Ţopai;

Departamentul pentru egalitate de şanse – Nicoleta Bercaru;

Departamentul pentru educaţie, cercetare ştiinţifică şi societate – Petrică Miu;

Departamentul pentru sănătate – Cătălin Grasa;

Departamentul pentru politici economice şi mediul de afaceri – George Gabriel Vişan (deputat);

Departamentul pentru politici fiscale – Ştefan Mihu (senator);

Departamentul pentru Constituţie, drepturi şi libertăţi fundamentale – Codrin Oprea;

Departamentul pentru politici de mediu, agricultură şi dezvoltare rurală – Ioan Albu (prefectul judeţului Constanţa!);

Departamentul pentru administraţie publică, dezvoltare regională şi turism – Florin Chelaru (primarul oraşului Năvodari);

Departamentul pentru infrastructură şi transport – Valentin Gabriel Pârvulescu;

Departamentul pentru relaţii internationale şi afaceri europene – Cristina Ileana Dumitrache (deputat);

Departamentul pentru cultură şi culte – Marioara Cojoc;

Departamentul pentru tineret şi sport – Nicolae Panait Roşu;

Departamentul pentru comunicare şi relaţii cu mass-media – Sorin Lucian Ionescu;

Departamentul pentru resurse umane şi gestionarea carierei – Lucian Dumitru Lungoci;

Departamentul pentru identitate social-democrată – Costin Ioan Răsăuţeanu (viceprima al municipiului Constanţa).

Iar ca o concluzie, un social-democrat a comentat, pentru "Replica": "Nu ştim dacă se va schimba neapărat preşedintele organizaţiei, dar clar va fi o reorganizare... Astea sunt semnele de la Bucureşti. După ce s-a dat girul sprijinirii lui Tudose, în defavoarea lui Dragnea, am rămas fără miniştri, dar e posibil să avem şi altele: să ne disciplineze Bucureştiul şi organizaţia, şi să rămânem şi fără anumite fonduri de pe la ministere".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DEPARTAMENTUL PENTRU SANATATE CATALIN GRASA VAAAAI TESTICOLELE NOASTRE ASA O SA NE MANIINCE CIINI CU DEALDE ASTA.
1
0
Stroe Felix, a semanat vint, iar acum a venit timpul sa culeaga FURTUNA.
2
0
mosneagul kkcios Dontu m-a sapat si ma sapa. Prietenii stiu...
1
1
Un grup de oameni de numik
2
0
dl stroe are trei sferturi din judet ,,primari cu coloana,,,faceti socoteala cit mai ramin la altii...esec au mai avut multi in fata dlui stroe
1
2
Oameni buni...Voi chiar nu sesizati ce se intampla in politica autohtona?Toti sunt o apa s-un pamant atunci cand e "verde" la furat...Nu mai exista nici Dumnezeu!
4
1
Popescule, te cam joci cu curul gol pe langa aia sculata... Stai pe margine conferentiarule...
0
3
Respect echipa Stroie si Chelaru ,in rest nu i stim
6
8
Visan e o numire f buna acolo, mi e frica sa l laud, sa nu l schimbati si p asta.
4
5
Toti sint niste zdrente comuniste ;pupincuristi, lasi, tradatori. prosti, rai ,si prostul nu i prost destul pina nu i si....!
11
4
S-a schimbat directorul de la Agentia de Protectie a Mediului Constanta. Cand si la DRDP Constanta?
3
4
scoateti psd din Romania, in afara legii cu toxinele, porcinele ! ar creste Romania inmiit !!! jos zdrentele comuniste, pesediste, kgbiste !
14
4
va inteleg dezamagirea , dar nivelul vostru este sub nivelul marii , slab pregatiti , ofticati si carcotasi .Hahalerelor , si acum radu mazare ar lua 70% daca ar candida . Refuzatilor , vreti sa spuneti ca 80% din oras sunt prosti ? nu , voi sunteti si prosti si agramati , nerealizati in veci .
7
9
PSD-isti scarbosi . Ati ruinat judetul Constanta si municipiul Constanta . Canva eram mandri de tot ce insemna Constanta , astazi ne este rusine . Va bazati pe toate lichelele constanteti , toti tigani si toti parazitit care va aduc vou voturi . Sper ca intr-o zi sa platiti cu varf si indesat mizerabililor .
20
3
Pe Stroe il schimba sigur Dragnea. Dar la varf nu s-a hotarat cu cine. Organizatia Constanta este prea importanta ca sa ramana pe mana Statului Paralel.
17
6
desfiintqti psd constanta ! nu e nici o pierdere!
25
9
Cine a mai facut putina politica stie ca listele astea sunt abureli ca sa ii prosteasc pe prosti. De exemplu cine dracu a auzit de Sorin Ionescu?
17
2
Cu cateva mici exceptii sunt numai nulitati si puscariabili. Grasa Catalin si Chelaru sunt ok. In rest analfabeti si taranci proaste imputite de transpiratie.
22
5
UN PARTID CONDUS de tradatori de tara si neam si votat de prosti.
26
4
O lista de hoti! Uuuuuuuuuu rusine pt ce a ajuns constanta
35
6
Orasul se prabuseste . sa i schimbe pe toti tov. Dragnea . oricum senatorii si deputatii constanteni fac doar turism la capitala .
32
5
ce o sa strangeti voi randurile la alegerile urmatoare. Si voi si investitorii imobiliari care au devalizat orasul.
21
5
cu absorbante. ....Semn ca vine uraganul dragnea : intai vor falfai fustele vioricai si carmencitei.Apoi,o ploaie cu chiloti de pesediste se va abate asupra cheliilor din partid
37
6
Intreb ca prostu sau poate nu chiar. Prefectul nu este inalt functionar public? Daca da, nu exista lege ca acesta nu poate fi membru de partid si nu are voie sa ocupe functii politice? Alo cei cu legea cum procedati sau va cumpara Conu Albu cel batran cu vin de Viisoara?
43
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614