REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Publicația americană New York Times trage un semnal de ALARMĂ: Riscul unui cutremur major în București

Publicația americană New York Times trage un semnal de ALARMĂ: Riscul unui cutremur major în București

Replica API 3 ianuarie 2020 | 03:51 544

De la București, în România, la Sofia, în Bulgaria, și în alte țări balcanice din sud-estul Europei, guvernele succesive nu au reușit să abordeze riscurile pe care le prezintă imbătrânirea clădirilor. Au încurajat boom-urile de construire în anii 90, în timpul tranziției de la comunism la capitalism, în care standardele de siguranță adesea au fost ignorate, notează publicația americană The New York Times.

Rezultatul este că milioane de oameni trăiesc în case puțin probabil să supraviețuiască unui cutremur major, spun specialiștii.

„Mergând pe străzile orașului vechi din București, vizitatorii cu un ochi atent vor observa cercuri roșii - chiar deasupra liniei ochilor - pe sute de clădiri. Au fost puse acolo de către ingineri pentru a clasifica clădirile cu cel mai mare risc în caz de activitate seismică. Doar în capitala românească, 349 de structuri au fost considerate cu cel mai mare risc și probabil să se prăbușească la un cutremur major. Multe dintre ele sunt complexe de apartamente. Sute de alte clădiri riscă să sufere daune structurale majore. Și acestea sunt doar cele care au fost inspectate”, se arată în articolul din The New York Times, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prostul de inmarmureanu care viseaza de mic copil un cutremur !!!
5
2
Vor sa ne vanda asigurari. La fiecare sfarsit inceput de an sunt aceleasi stiri despre cutremure. Nu mai punem botu! Luati va asigurarile si bagati vi le in cot!
13
1
replica suge sula.
5
5
Bine ca ne analizeaza la riscuri de cutremur, ca mancam si ne imbracam cu tot ce ne trimit altii, care sunt sub calitatea pe care o au aceleasi branduri la ei nu mai reprezinta un risc.Sau au facut deja un calcul cati mai ramanem in urmatorii 50 de ani si ce perspectiva avem de a disparea de pe harta lumii.Mai vine si mister ambasador cu urari de an nou pentru noi de te doare capul.
7
2
astia nici nu stiu unde e bucuresti pe harta sigur nu era budapesta?
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212