REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Putin începe curățenia la Kremlin. Mai mulți consilieri demiși pentru `ineficiență`

Putin începe curățenia la Kremlin. Mai mulți consilieri demiși pentru `ineficiență`

Cristina BĂRBUCEANU 16 decembrie 2022 | 00:00 513

Patru consilieri de politică externă de la Kremlin urmează să fie destituiți din cauza ineficienței arătate în gestionarea dosarelor încredințate, relatează The Insider.

Potrivit sursei citate, o rotație de cadre este în curs de pregătire în rândul consilierilor de externă ai lui Vladimir Putin. Demiterile ar putea fi motivate oficial de vârsta înaintată a consilierilor vizați, dar, în realitate, acestora li se reproșează faptul că nu se ridică la nivelul așteptărilor, mai ales după izbucnirea războiului din Ucraina.

Cei patru consilieri ajunși pe lista neagră sunt asistentul de politică externă al lui Putin, Iuri Ușakov, șeful Departamentului prezidențial pentru relații interregionale și culturale cu țările străine, Igor Maslov, responsabilul de Transcaucazia, Valeri Maksimov, și responsabilul de Africa și Israel, Filip Ilicev.

Iuri Ușakov a fost o perioadă o persoană importantă la Kremlin. S-a implicat chiar și într-o numire la Ministerul de Externe care nu este pe placul lui Serghei Lavrov. De asemenea, s-a ocupat de așa-numitele garanții de securitate cerute de Rusia, după care a supravegheat negocierile dintre Kiev și Moscova, dar fără rezultatele dorite de Kremlin.

Picătura care a umplut paharul s-a produs la ultimul summit al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), găzduit de Armenia la finalul lunii noiembrie. Acest summit a scos la iveală o ruptură în cadrul acestei alianțe militare patronate de Moscova, premierul armean Nikol Pașinian refuzând să semneze declarația finală.

Demiterea lui Ușakov ar putea fi justificată prin vârsta sa înaintată, el având 75 de ani. „Iuri Viktorovici apare rar la birou. Vedeți, azi o boală, mâine alta. Președintele are nevoie de oameni care să lucreze în regim intens”, scrie The Insider.

Există informații că întreaga echipă a lui Ușakov va pleca de la Kremlin odată cu el.

Filip Ilicev s-a angajat să stabilească contacte între țara sa și Africa, dar activitatea sa nu este una de succes. O dovadă în acest sens este arestarea fostului președinte sud-african Jacob Zuma, care era un partener al Rusiei. Acum Africa de Sud este condusă de Cyril Ramaphosa, care acordă prioritate Chinei.

La The Insider nu știe sigur care ar putea fi motivul final pentru demiterea lui Iicev, dar admite că acesta ar putea plăti pentru faptul că nu reușește să îndepărteze alimentele  ucrainene de pe piața africană.

Nici Igor Maslov nu a reușit să-și îndeplinească sarcinile trasate pentru zona Comunității Statelor Independente (CSI), formată din foste republici sovietice. În prezent, activitatea sa se limitează la Abhazia și Osetia de Sud, două regiuni separatiste din Georgia. Maslov nu este bine văzut la Kremlin inclusiv pentru eșecul suferit de Rusia în ultimele alegeri prezidențiale din Republica Moldova, câștigate de pro-occidentala Maia Sandu în fața pro-rusului Igor Dodon.

Valeri Maksimov este adjunctul lui Maslov, așa că motivul posibilei demiteri a acestuia este același, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa inceapa curatenia cu el. Este absolut necesar.
3
0
Iti apreciezi singur comentariu pupincuristule
0
2
incearca asasinul sa-si imbunatateasca imaginea. Ramane pentru totdeauna un ucigas notoriu. Multa mwie cu kkt !!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272