REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Radu Oprea: Un ministru catastrofă nu are dreptul să-l invite la MFP pe preşedintele Camerei Deputaţilor

Radu Oprea: Un ministru catastrofă nu are dreptul să-l invite la MFP pe preşedintele Camerei Deputaţilor

Replica API 27 august 2020 | 20:59 1104

Florin Cîţu trebuie să plece cât mai repede de la Ministerul Finanţelor, "împreună cu tot guvernul incompetent din care face parte", a afirmat miercuri senatorul PSD Radu Oprea, care susţine că "un ministru catastrofă" nu are dreptul să-l invite pe preşedintele Camerei Deputaţilor la sediul ministerului.

Radu Oprea

"Cîţule, eşti arogant! Finanţele ţării nu se discută la o şuetă, la o cafea. Sau aşa procedezi tu când ai "grijă" de băieţii deştepţi de la PNL? Apropo, cât costă o astfel de cafea la MFP? Asta se întâmplă când uiţi că funcţiile sunt trecătoare. Se pare că ministeriatul l-a afectat grav pe domnul Cîţu, care încurcă rolul instituţiilor în statul român. Un ministru catastrofă precum Florin Cîţu nu are dreptul să afişeze atâta aroganţă şi să invite Preşedintele Camerei Deputaţilor la sediul Ministerului Finanţelor Publice. Conform Constituţiei, Parlamentul are rolul de control asupra Guvernului şi nu invers", a scris Oprea pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit social-democratului, "în lumea fantasmelor lui Cîţu se pare că lucrurile se văd invers".

"Totul este perfect, iar noi, nerecunoscători, nu vedem şi nu apreciem "efortul" lui. Cu toţii resimţim profunda criză în care a adus finanţele ţării. Împrumuturile record de 1.000 euro/secundă vor fi plătite de multe generaţii. Ciţu se împrumută într-un ritm şi cu sume de aproape 5 ori mai mari decât guvernarea PSD, iar creşterea datoriei publice în PIB este mai mult decât evidentă - este un salt de 5 puncte procentuale, de la 35,2% în 2019 la 40,2% din PIB în iunie 2020. Toate cifrele sunt scăpate de sub control: deficitul public la şase luni este 4,7% comparativ cu 1,7% în iulie 2019, adică o creştere cu 277%. Pentru Florin Cîţu există o singură soluţie: să plece cât mai repede de la MFP. Cu tot cu guvernul incompetent din care face parte. Moţiunea de cenzură va trece şi atunci să vedem dacă domnul Cîţu va mai fi la fel de arogant", a mai afirmat Radu Oprea.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, l-a invitat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, la sediul Ministerului Finanţelor pentru a-i prezenta acestuia situaţia financiară a României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca astia guverneaza pt popor esti dus ma baiatule pai tu nu vezi ca de 9 luni doar imprumuta sa dea la firmele pnl mai iese si werner si spune ca guvernul nare bani pt masti la profesori si coopii pt cine are pt militieni care au salarii mari si pensii la fel si ies la 45 de ani la pensie
0
2
pe tine cine te-a mai delegat sa mananci nemestecat?, nu va este rusine jegurilor sa tot jucati alba neagra cu tara- nu va este jena de mizeia si nenorocirea lasata dupa guvernarea in scop personal de partid, amanti, amante, odrasle-pensii speciale etc. Nu admiteti ca in sfarsit poporul poate sa ridice capul din pamant, ca simt ca traiesc- va deranjeaza ca se poate guverna pentru popor?
3
0
mai scoate capul din nisip cate un asa zia senator psd, care trebuie sa manance din marele rahat pe care il arunca romanilor...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272