REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

RAJDP Constanţa cumpără parapete metalice de la unul din băieţii deştepţi ai drumurilor

RAJDP Constanţa cumpără parapete metalice de la unul din băieţii deştepţi ai drumurilor

Replica API 18 septembrie 2018 | 00:00 692

Ţepe româneşti în curtea celui mai mare constructor de pe piaţă

Ţepe româneşti în curtea celui mai mare constructor de pe piaţă

RAJDP Constanța a cumpărat parapate metalice de peste un milion de lei, beneficiara banilor fiind o firmă din Cluj necunoscută publicului larg. Achiziția este binevenită, știute fiind problemele cu drumurile din Constanța, de prea multe ori devenite ale morții din cauza accidentelor rutiere care ar fi putut fi evitate cu instalarea unor simple parapete. Interesantă este însă povestea firmei clujene, deținută de un băiat deștept al drumurilor, care se umple de bani căpușind colosul austriac Strabag.

Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a atribuit pe 12 septembrie un contract pentru montarea de parapete metalice deformabile tip N2 pe drumurile din județ aflate în administrarea sa. Achiziția a fost derulată prin procedură simplificată, fără organizarea de licitație electronică, câștigătoare fiind Roger Utilaje SRL din Cluj Napoca, care va primi pentru serviciile sale 1.026.092,97 lei, fără TVA. Firma are ca domeniu de activitate închirierea și leasing cu mașini și echipamente pentru construcții și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 3482.796 lei, un profit net de 333.128 lei, cu 9 angajați, dar și datorii de 3.106.013 lei.

Cum sunt țepuiți austriecii de nevinovata lor juristă

Roger Utilaje SRL nu se află la primul contract în Constanța. În aprilie 2015, și Direcția Regională de Drumuri și Poduri cumpăra parapete de la firma clujeană în schimbul a 410.020,59 lei. Unic asociat și administrator al Roger Utilaje SRL este Ovidiu Costea Varga, un nume complet necunoscut mediului de afaceri, dar care are marea calitate de a fi soțul consilierului juridic de la colosul Strabag.

Potrivit publicației Tirmagazin.ro, site-ul oficial al transportatorilor români, „consilierul juridic de la Strabag este mai tare decât conducerea companiei. Ioana Costea-Varga, legal advisor, a aranjat elegant cărțile astfel încât toate lucrările de montare de parapete metalice pe drumurile făcute de Strabag să fie executate de firma soțului ei”.

”Ovidiu Costea-Varga, soțul Ioanei, este asociat unic la firma Roger Utilaje SRL, specializată în montarea de parapete metalice și închirierea de utilaje. Ca să adoarmă vigilența șefilor ei, Ioana Costea Varga a aruncat în față celebrul „sereleu” Girod Semnalizare Rutieră din Timișoara.

Schema este foarte simplă și eficientă: din interiorul companiei Strabag, consiliera juridică furnizează toate informațiile primite de la concurență către cele două companii, Girod și Roger, și aranjează ploile astfel încât Girod să primească toate lucrările de semnalizare, inclusiv montarea de parapete metalice.

Evident, Girod subcontractează către Roger toate lucrările de montare de parapete. Iar Girod, drept mulțumire pentru serviciul făcut, se alege cu exclusivitatea celorlalte lucrări de semnalizare.

În loc de concluzie: O țeapă sinceră, românească, dată austriecilor cu concursul francezilor!”, se arată într-un articol publicat pe 16 noiembrie 2017 de tirmagazin.ro.

Strabag- lucrări de un miliard de euro în România

Strabag este cel mai mare constructor din România, compania austriacă fiind contractată pentru mai toate marile proiecte de infrastructură din țara noastră. Valoarea celor peste 250 de contracte primite de Strabag de la statul român, în special de la CNAIR, depășește un miliard de euro. În aceste condiții, este lesne de înțeles că soțul consilierei juridice de la Strabag are mereu asigurate contracte din bani publici, cu sau fără știința austriecilor, care se văd astfel căpușați de propria angajată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca s-a privatizat toata economia, la ce sa va asteptati. Toti " capitalistii" trag pe stat, ca este o vaca de muls.
3
0
Saracii austrieci! Mi-e asa mila de ei! Pai jurista aia nu de la ei a invatat? Cum face sosele Strabag la un pret de trei ori mai mare decat in UE?
6
0
In realitate aceste parapete metalice sunt doar ca sa delimiteze drumul.Pot fi inlocuiti cu ceva mai ieftin...o panglica,o sfoara,etc. Degeaba sunt parapete metalice daca fixarea lor e fragila si nu sunt de ajutor in cazul cand sunt izbiti la accidente.Urmariti parapetele cum isi modifica sustinerea dupa o iarna cand zapada e impinsa in ele cu plugurile.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920