REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rămânem fără iluminat festiv?! Primăria nu a semnat contractul

Rămânem fără iluminat festiv?! Primăria nu a semnat contractul

Replica API 6 noiembrie 2019 | 07:14 307

Procedura de atribuire, în derulare!

Procedura de atribuire, în derulare!

Deși în unele orașe se fac ultimele pregătiri în vederea pornirii iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, la Constanța procedura de atribuire a contractului încă nu a fost finalizată. Mai puțin de o lună ne mai desparte de luna decembrie, însă nu avem siguranța că până pe data de 1 decembrie orașul de la malul mării se va bucura de feeria oferită de luminile ce ar urma să fie montate pe arterele principale din Constanța. Anul acesta, administrația locală va plăti aproximativ 5,4 milioane de lei. De altfel, orașul de la malul mării se află pe podiumul localităților care au plătit cei mai mulți bani pe ornamentele de Crăciun.

În august, Primăria Constanța a lansat licitația pentru închirierea, inclusiv montarea-demontarea, unor instalații de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă. Deschiderea ofertelor a fost stabilită pentru data de 23 septembrie a.c. însă, nici până la această dată, procedura nu s-a finalizat, aceasta fiind în derulare. Potrivit reprezentanților primăriei, ofertele au fost depuse, s-a stabilit firma cu punctajul maxim, însă în cadrul licitației trebuie să treacă niște termene de contestații, pentru analiza ofertelor, pentru clarificări. Termenul limită pentru depunerea contestațiilor este 14 noiembrie. Dacă, una dintre firmele nemulțumite va contesta procedura, este foarte probabil ca orașul să fie împodobit, anul acesta, mai târziu.

Contractul va fi împărțit pe trei loturilot I – iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe Bulevardul 1 Mai, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul I.C. Bratianu, Str. Dezrobirii, Str. Soveja, Bulevardul Tomis, Bulevardul Ferdinand, Bulevardul Aurel Vlaicu, Bulevardul Mamaia, intrări în oraș, vapoare; lot II – iluminat festiv în zona peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu; lot III – iluminat festiv în Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor) se va realiza în Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor.

Valoare fără TVA a contractului este 5 398 295.05 RON, dintre care, pentru lot 1-4 200 000 RON fără TVA, pentru lotul 2-360 000 RON fara TVA, iar pentru lotul 3 – 760 000 RON fara TVA, la nivelul unui contract sau mai multor contracte

Anul trecut, Primăria Constanța a alocat suma de 5,1 milioane lei. Firmele care s-au ocupat anul trecut de împodobirea orașului au fost Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company, contractul fiind semnat pe 13 noiembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai da-l in plm de luminite de craciun. Mai bine cu bani aia faci ceva pentru saraci. Si cand zic saraci, nu ma refer la o parte din locatarii din Henry Coanda. Doar la putorile care stau si sparg seminte si asteapta pomenii. Putori peste care au dat toate boalele! La munca nu se pot duce, dar sa faca petreceri, pot. Asadar, Decy, cu banii aia fa fratele meu ceva si pentru batranii si nevoiasi Constantei. Din partea primariei, nu din partea ta, ca nu te mai alege nimeni, oricum!
2
0
Nu sau inteles la comision.
3
0
Nu ati avut ma anul trecut ce pula mea mai vreti oricum tot in malluri umblati... nu v ati saturat sa le vedeti din masini la.semafor??
3
0
Trebuie sa recunoastem ca orasul a aratat bine anul trecut. Probabil ca si de sarbatorile de qnul acesta Constanta va avea un iluminat de invidiat .Cine a fost prin Europa de Craciun a vazut ca autoritatile se intrec care sa isi impodabeasca mai frumos orasul. Toate astea insa costa. Ne place ce vedem dar ne place sa si injuram, de destule ori fara motiv. Fagadau merita bombanit dar nici chiar asa, pt ce ne inchipuim ca ...va fi.
2
10
Aveti rabdare se negociaza Parandaratul cu atentie ! Acum sunt mai circumspecti si mai atenti la spagi !
6
1
Poate iti ''ilumineaza'' tie Dumnezeu capul ala plin de mucegai...!!!
1
8
nu ne trebuie luminite festive Fagadaule. Fa bine si ia stalp cu stalp pe care i-ai inlocuit cu luxtenul si pune becuri care sa lumineze. E bezna pe tomis intre ratiu si dacia. E bezna si in creierul tau.
10
2
cateva beculete in parcuri pentru copii si este suficient.
5
2
Iluminat festiv in Constanta e ca si cum ai pune un candelabru scump intr o casa ruinata si plina de gunoaie...noi n avem un parc sau o promenada, te fura tiganii ziua pe strada si ne trebuie beculete.
17
1
Cel Mai bine.
6
1
pai si baietii raman fara multi bani din contractele cu dedicatie?trebuie cerut un audit extern acolo
10
1
Sa fie stinse toate luminile dupa ora 19, inclusiv cele dupa cer, sa se faca economie, sa se mareasca salariile politistilor locali, sa ne amendeze mai mult si mai des.
13
2
pai si acum tot pe 13 va fi...sau eventual va da vina pe alegeri...nu ne lasa klaus sa avem lumini..
11
4
vai, ce tragedie. niste semafoare la dacia nu e in stare sa monteze, nu poti sa treci pe trecere, soferii au galben intermitent, nu respecta decat rosu
19
2
Sa ne pisam pe beculetele infractorilor din primarie
23
5
Pune stalpisori!Atata poate!
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108