REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

RECLAMAŢIE privind Programul RESPECT al Primăriei Constanţa

RECLAMAŢIE privind Programul RESPECT al Primăriei Constanţa

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 1242

Pensionarii cu venituri mai mici de 1.400 de lei, vârstnicii fără nici un venit, persoanele cu handicap grav sau accentuat sau alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate pot beneficia de tichetele valorice oferite de Primăria Constanța, în cadrul Programului „RESPECT”. Fiica unei constănțence de 91 de ani, care are o pensie de puțin peste 700 de lei, reclamă faptul că mamei sale nu i-a fost primită solicitarea de înscriere în program, pentru că a depășit cu o zi termenul limită impus de angajații Direcției Generale de Asistență Socială. Dar, arată femeia, a depășit termenul pentru că a primit prea târziu pensia și respectiv, cuponul de pensie.

„Mama are un venit mic, de 700 de lei. Nu facem mare caz de aceste tichete valorice, nu înseamnă că dacă nu le va primi, va muri de foame. Este vorba despre atitudinea angajaților Primăriei Constanța, despre felul în care îi tratează pe oameni.

În luna decembrie nu a depus actele, pentru că avea nevoie de cuponul de pensie pentru călătoriile CFR. Așa că a rămas să depună în ianuarie anul acesta hârtiile pentru programul „RESPECT”. Luna aceasta, însă, poștărița a adus pensia vineri, 18 ianuarie a.c.. Așa că luni, 21 ianuarie a.c., m-am prezentat la Clubul pensionarilor din zona Far pentru a depune solicitarea. Mi s-a răspuns că nu se mai poate. Am încercat să aflu mai multe informații, mi s-a spus să sun la sediu, pe strada Unirii. Într-un târziu, am făcut rost de numărul de telefon, am sunat acolo. Și de această dată, am primit niște explicații expeditive, că sistemul s-a închis, că să revenim luna următoare, până pe 20 ale lunii, iar când am încercat să mai întreb ceva, mi s-a replicat că o țin din treabă”, sesisează fiica beneficiarei de 91 de ani.

Programul „RESPECT” constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2019, pentru fiecare tranșă fiind acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare. Înscrierea în program a început, după cum ne-au precizat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială, în 22 octombrie 2018 și s-a încheiat, într-o primă fază, pe 20 ianuarie a.c.. În acest interval, au depus solicitări peste 32.000 de constănțeni.

Cât privește actele necesare înscrierii, acestea sunt: cerere tip, care poate fi ridicată de la Cluburile de pensionari, copie după actul de identitate, cu mențiunea „conform cu originalul” și documentele prevăzute în cerere, la codul de venit corespunzător.

Cât privește refuzul de a primi înscrieri după data de 20 ale lunii în curs, reprezentanții DGAS Constanța precizează că, după această dată nu mai pot fi operate date în sistemul informatic ale programului. „Pentru ca beneficiarii să poată intra în plată la data de 1 ale lunii următoare, este necesară o perioadă pentru verificarea veniturilor și verificarea situației la SPIT Constanța, pentru a se constata dacă persoanele respective au datorii la bugetul local sau nu. Tocmai de aceea, înscririle pentru anul 2019 au început în luna octombrie 2018”, au arătat reprezentanți ai DGAS Constanța.

Cititoarea „Replica de Constanța” va putea să depună actele în cadrul programului „RESPECT” în perioada 1-20 februarie a.c., urmând să intre în plată începând din luna martie a.c.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
angajatii nu voteaza psd, numai pensionarii comunisti care au stat la coada toata viata si se spala o data pe luna, aia sunt electoratul tinta. Aia si tiganii.
1
2
banii din taxa furata de MAZARE in numele primariei cand se restituie?bai abuzivi imputiti!Nu tre sa va mai platim nimic si sa va facem boicot financiar!Ce faceti daca peste 10000 de familii nu va mai platesc nimic si va pun si sechestru pe proprietati?o sa blocati tot?ok noi blocam drumurile,centrele raja si accesul in primarie
2
0
Angajatii care au salariile mai mici de 1400 lei ...care au copii la scoala..etc ...de ce nu primesc nici o reducere pe nicaieri? Auzi, 1400 lei. Doamne fereste! De ce nu au lasat plafonul ala la 1000 lei? Si ala era mare, dar in fine.
3
3
Labareala, labareala Aceiasi poezea, aceiasi La mintea ta
0
2
La munca nu la pomana. Toata viata ati frecat motanul , si acum la milogeala.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212