REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Regimul incompatibilităților s-ar putea modifica. Țuțuianu: Nu am emoții, indiferent dacă se modifică sau nu legislația

Regimul incompatibilităților s-ar putea modifica. Țuțuianu: Nu am emoții, indiferent dacă se modifică sau nu legislația

Replica API 7 martie 2019 | 00:09 418

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) arată că, în urma adoptării proiectului legislativ privind termenul de prescripţie de trei ani a răspunderii civile sau administrative pentru incompatibilităţi sau conflicte de interese, nu se vor mai putea aplica sancţiuni administrative persoanelor care au încălcat regimul incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese dacă de la săvârşirea incidentului şi până la emiterea raportului de evaluare au trecut mai mult de trei ani. ANI a trimis puncte de vedere negative Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Ministerului Justiţiei.

Potrivit ANI, proiectul de lege adoptat de Senat prin care "răspunderea civilă sau administrativă, disciplinară, pentru faptele care determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate ale persoanelor aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice este înlăturată, nemaiputând fi angajată în condiţiile depăşirii termenului general de prescripţie de 3 ani de la data săvârşirii lor, în conformitate cu art. 2.517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare", va avea eecte în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de inspectorii de integritate, conform news.ro.

Astfel, nu se vor mai putea aplica sancţiuni administrative specifice persoanelor care au încălcat regimul incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese dacă de la săvârşirea incidentului de integritate şi până la emiterea raportului de evaluare au trecut mai mult de trei ani.

Dacă modificarea va intra în vigoare, ea ar scoate din impas o sumedenie de primari din întreaga Românie. În plus, va scăpa de griji și președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Întrebat cum comentează, Țuțuianu a declarat că, în ceea ce-l privește, oricum nu avea emoții. "Sunt 6 ani de la situația pe care ANI o consideră de incompatibilitate. Dar nu este, am depus actele care dovedesc acest lucru. Prin urmare, că trece sau nu acea modificare, eu nu am emoții", a precizat, pentru Replica, președintele CJC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plang astia de la ANI ca nu mai pot distruge carierele politicienilor cand vor ei.
2
1
Ce tara este aia unde o institutie investigheaza 6 ani o asa zisa incalcare. Foarte bine sa se dea ordonanta si sa nu se mai intample astfel de lucruri.
5
1
Horia Tutuianu este nevinovat si o sa dovedeasca asta in instanta!
8
1
ANI este copilul binomului SRI-DNA. Cand nu au ce dosar penal sa ii fabrice cuiva, ii fac un dosar la ANI
7
1
Si nu au parlamentarii dreptate? Sa vii dupa 6 ani sa cercetezi ceva! In dreptul penal exista prescriptia...
9
1
Si nu au dreptate parlamentarii dreptate? Sa vii dupa 6 ani sa cercetezi ceva! In dreptul penal existra prescriptia...
6
1
O modificare foarte buna legislativa. Nu poate ANi sa vina cu o situatie dupa 10 ani
9
2
Oricum nu avea nici o problema
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272