REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

REPARAȚII CAPITALE la clădirea Colegiului 'Mircea cel Bătrân' Constanța

REPARAȚII CAPITALE la clădirea Colegiului 'Mircea cel Bătrân' Constanța

Replica API 26 decembrie 2018 | 00:00 771

Autoritățile locale constănțene au demarat procedurile pentru realizarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța”. În ultima ședință de Consiliu Local Constanța a anului 2018, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind realizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenie și a principalilor indicatori tehnico – economici pentru acest obiectiv.

Potrivit documentației, valoarea totală a investiției se va ridica la peste 17,2 milioane de lei (cu TVA inclus), din care 12,2 milioane de lei (TVA inclus) pentru construcții și montaj.

Clădirea în care își desfășoară activitatea Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța a fost construită în anii 1923 – 1928 – corpurile vechi – și 1974, corpul nou, unde se află sala de sport, este o construcție cu regimul de înălțime S+P+1E+pod și a fost realizat cu materiale, tehnologii și concepții arhitecturale din perioada respectivă. În timp, arată autoritățile locale, s-a acumulat un grad avansat de uzură fizică și morală, funcționarea realizându-se, în prezent, cu consumuri energetice însemnate.

Lucrările care se vor desfășura la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” constau în consolidarea fundației, la toate corpurile clădirii, repararea acoperișului și refacerea instalațiilor pluviale – astfel încât sistemul de colectare și dirijare a apei să se facă spre canalizare și nu lângă fundații. De asemenea, vor fi izolați pereții exteriori, vor fi înlocuite ușile și ferestrele, va fi înlocuit întreg sistemul de încălzire, urmând să fie montate și panouri fotovoltaice; va fi refăcut sistemul de iluminat electric al clădirii.

Totodată, vor fi închise rosturile dintre colegiu și clădirea Teatrului de Stat, va fi reparată fațada și va fi refăcut trotuarul perimetral al clădirii, în scopul eliminărilor infiltrațiilor la infrastructura clădirii. Se preconizează că lucrările vor dura aproximativ trei ani.

F.B.

Citește și: PANOURI SOLARE pentru Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Izolatie exterioara adica strica fatadele si pun polistiren? Ce naiba, strica efigia Constantei ca asta mai ramasese, Cazinoul e distrus. Sper sa nu puna polistiren si sa pastreze aspectul actual
4
0
Astia nu-s normali, cum Doamne iarta-ma sa pui polistiren si termopane albe pe o cladire de patrimoniu.
6
0
pai de ce sa repare hotul fagadau ? Sa-si mai ia niste parandarat ? A fost reparat acum catava vreme de taticul lui fagadau intr-u hotii, hotul mazare. A pus si o placheta pe peretele exterior ! Multa muie cu cacat fagadau si mazare, muie dragnea, muie pesede !!!
8
2
Mai draga , Nu ,,somitatile'' au datoria sa repare liceul , ci prietenul tau FAGADAU ! Pune mana si citeste legile tarii , daca tot ai terminat un liceu de meserii !
6
4
Daca tot au '' scos '' somitati pe banda rulanta ... nu s-a vazut in nici cel mai mic mod calitatea acestora! Daca ar fi fost cu adevarat altceva.. oamenii astia care au terminat colegiul.... ar fi trebuit sa ajute cumva sa arate bine !
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218