REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

RESTAURANTELE de pe LITORAL, pregătite de DESCHIDERE

RESTAURANTELE de pe LITORAL, pregătite de DESCHIDERE

Replica API 28 august 2020 | 00:00 2322

Spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban. Aceștia spun că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască. Restaurantele din Constanţa sunt pregătite pentru redeschidere, chiar dacă consideră un pic tardivă această hotărâre.

Arafat nu recomandă deschiderea restaurantelor

“Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil. Nu vreau să intru în subiect și să dăm drumul la speculații și, în final, să ne trezim că e așa sau altfel.”, a mai declarat Raed Arafat.

„Restaurantele vor fi goale”

„Măsura aceasta, cu deschiderea restaurantelor, putea să se ia de la 1 iunie. Restaurantele sunt cu circuit sau a la carte. Cele a la carte toate au câte o terasă, şi puteau să le dea drumul şi în interior pentru că, pe vremea asta, nu stătea nimeni în interior. Orice restaurant are şi cîte o terasă lângă, şi orice client preferă să stea la terasă. Din septembrie oricum vremea o să se răcească şi abia acum lumea o să vrea să intre in interior. Puteau să deschidă restaurantele cu măsurile de siguranţă pe care le-au luat şi acum şi nu era nici o problemă. Noi o să dăm drumul la interioare, însă eu zic ca o să stăm cu restaurantele goale pentru că vremea e frumoasă. Toată lumea o să vrea să stea la terasă. O să dăm drumu luni şi până vineri, sâmbătă o să fie gol. Lumea se fereşte deocamdată să stea înauntru, se fereşte de aer condiţionat. Eu sper să avem clienţi, să ne putem folosi restaurantele cum trebuie. Cred că or sa fie şi foarte multe controale dupa această deschidere, astfel că lumea o să respecte măsurile impuse. Eu nu am renunţat la nici un angajat, suntem toţi şi aşteptăm să vedem cum o să fie.” a declarat pentru ziarul Replica, Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo.

„A fost nevoie să renunţ la 9 angajaţi”

Florin Colci, patronul resturantului Bier Haus, este de asemenea pregătit pentru redeschidere, în această perioadă fiind nevoie să renunţe la o parte din angajaţi:

„Noi suntem pregătiţi cu tot ce trebuie, cu dezinfectant, cu mănuşi. Trebuia să ne drumul de la inceputul sezonului, pentru că aşa era normal. La restaurant oricum sunt 2 metri între mese, în schimb la piaţă sunt unele locuri unde stau oamenii ca sardinele. Eu am renunţat la 9 angajaţi pentru că pur şi simplu nu aveam cum să îi plătesc. Avem clienţi fideli care ne sună şi ne întreabă când deschidem, la noi se organizează seri de meciuri, atmosfera e frumoasă. Eu sper ca lumea sa vină, poate se răceşte şi vremea şi lumea o sa caute interiorul restaurantelor.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cine drku va intra in ele...?!? Doar cei fara creier...!
0
0
Pfuuu ce bine ca sta carnea aia din februarie in congelator!
5
1
prostule, un asimtomatic este un om bolnav care nu are simtomele bolii ! Prostul satului ce esti !
8
0
un asimptomatic este un om sanatos!! Este problema ta daca poti sau nu sa duci virusul pe picioare!
1
3
La cat de bine se gateste,oricum nu se mai inghesuie prea multi in restaurante.Principala metoda de lupta impotriva virusului ramane testarea in masa gratuita si izolarea celor gasiti infectati plus contactii lor. Degeaba poarta lumea masti,degeaba dai in cap alora din HORECA,daca de fapt infectatii umbla si dau cu generozitate virusul,cat timp sunt asimtomatici si clar nedepistati,ca asa vrea rahatul de guvern,sa nu dea bani pe testari.
4
0
cum sunt pregatite? cautoritatile competente nu verifica distantarea in centrul vechi, de la lupoaica pana in piata nici nu poti trece de mese care sunt lipite de ale vecinului de vizavi
5
1
sint statuti machidonii borfasi.preturile s.audublat,calitatea la jumate. nu ma duc in circiumi la covizi nici mort,sa manince eimizeriile lor de oi ,vaci si porci morti de boli si vinduti fripturi.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272